De heropening van winkelcentra in Thailand is niet zonder slag of stoot gegaan. Op veel plaatsen was het extreem druk. Ikea moest zelfs stoppen om nog klanten toe te laten.

Het publiek mocht zondag weer shoppen in de grote winkelcentra wel zijn bezoekers verplicht de Thai Chana app op hun mobieltje te installeren. De app legt vast hoe laat men komt en weer vertrekt. Daarnaast geeft de app informatie over openingstijden en de beperkende maatregelen. Inmiddels hebben ruim 26.000 winkels, de meeste in Bangkok, zich geregistreerd bij Thai Chana en 4.635 personen checken elke minuut in.

De registratie zorgde wel voor lange rijen bij enkele winkelcentra, zoals bij Siam Paragon. Winkelcentrum Future Park in Rangsit meldt dat er elke twee uur slechts ruimte is voor 28.000 klanten. “Wanneer het aantal klanten de limiet dreigt te overschrijden, vragen we hen buiten te wachten”, zegt een medewerker.

Ikea in Megabangna was zo i n trek dat het zondagmiddag geen bezoekers meer toe wilde laten.

Bron: Bangkok Post

Video

Winkelend publiek in het Hat Yai-district (Songkhla) bezoeken massaal het winkelcentrum Central Festival, een van de bedrijven in Thailand die zondag mochten heropenen onder strikte preventiemaatregelen.

https://www.facebook.com/bangkokpost/videos/618018402121717/

4 reacties op “Veel drukte in grote winkelcentra na heropening op zondag”

 1. janbeute zegt op

  En als je dan niet aan die mobieltjes hype mee doet , mag je dan niet naar binnen.
  Misschien zijn dat wel de mensen die daadwerkelijk iets willen kopen, en niet hun geld verspillen door de ganze dag aan die mobieltjes te hangen.
  Want bij mijn weten is bellen en internetten ook bij een mobieltje niet gratis.

  Jan Beute.

  • PEER zegt op

   Nee beste Jan,
   ‘n mobieltje is géén hype meer!
   Net zo min als email, internet en WiFi!
   Jij bent, net als ik, van de generatie dat de bakeliet telefoon geïntroduceerd werd. Dat was tóén onzin, maar binnen 10 jr had élk huisgezin in België en Nederland telefoon in huis.
   De wereld draait door Jan. Zonder dat jij het in de gaten hebt doe je ook eraan mee.
   Bovendien gaat enkel de zon gratis op.

  • Maryse zegt op

   Beste Jan, ik weet niet waar jij woont en weet ook niet hoe het in BKK aan toe ging, maar in Pattaya bij Central Festival konden mensen gisteren ook zonder mobiel binnenkomen. Gewoon naam en tel.nummer op een lijst noteren.

 2. Peter V. zegt op

  Ja, je kan je ook op papier aanmelden!/afmelden.
  Ik heb daar op Facebook een filmpje van gezien; fijn met z’n allen dezelfde pen gebruiken…
  Over een paar dagen gaan wij ook eens kijken, ik heb gelukkig altijd mijn eigen pen mee.
  Ik vrees dat het winkelcentrum dan vrij leeg zal zijn, de nieuwigheid is er dan alweer af.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website