Zoals het er nu naar uit ziet mag er vanaf 15 juni weer alcohol worden geserveerd in restaurants. Fase 4 van het opheffen van de lockdown gaat mogelijk al aankomende maandag in in plaats van 1 juli.

Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), zei dat daar vrijdag een beslissing over wordt genomen. Restaurants en hotels mogen dan wel weer alcoholische dranken schenken, maar pubs, bars en karaoke nog niet.

Andere mogelijke versoepelingen per 15 juni zijn:

 • Congres- en tentoonstellingscentra mogen open.
 • Evenementen zijn toegestaan ​​als bezoekers op een afstand van minimaal één meter van elkaar zitten.
 • Sportwedstrijden zonder toeschouwers mogen.
 • Concerten zijn toegestaan ​​op voorwaarde dat het publiek niet meezingt.
 • In het openbaar vervoer kunnen twee passagiers naast elkaar zitten zolang er aan weerszijden één stoel leeg is.
 • Filmopnames zijn toegestaan ​​met maximaal 150 man en 50 toeschouwers.
 • Spa’s en sauna’s kunnen weer open.
 • Pretparken, speeltuinen, waterparken en zwembaden kunnen heropenen.
 • In groepen buitensporten mag.
 • Speelhallen in winkelcentra konden opnieuw worden geopend.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “‘Vanaf 15 juni mag je weer alcohol drinken in Thaise restaurants”

 1. mat zegt op

  Als de regering oftewel Prayut deze beslissing neemt, wil dat zeggen dat alle mensen die in de bars c.q discotheken werken, plus de eigenaars, nog steeds zonder werk zitten, dus ook zonder inkomen. Vanaf het begin is er voor deze groep door de officiele instanties niets gedaan. En nu moeten ze dus weer wachten en hopen op giften van donors die gelukkig nog steeds actief zijn. Maar waarom is er zo de focus op deze groep, massages zijn alweer open, daar komen mensen altijd heel dichtbij, zeker met het soort massage gelegenheden die hier actief zijn.
  Wat is er in godsnaam op tegen om om te beginnen de open beer bars te openen met social distancing, waarom is er zo,n obsessie op alcohol??? De hele toeristen sector is in Pattaya zeker op dit soort gelegenheden gericht, en er zijn nog steeds honderd duizenden farang aanwezig die nu droog worden gelegd.Ik ben 64 jaar en woon al 12 jaar in Thailand, heb heel wat slechte regeringen zien passeren, maar deze regering slaat alles wat betreft slecht economies denken en handelen.De berichten zijn overigens tegenstrijdig, want in de Bangkok post van vandaag staat dat er zaterdag overleg zal zijn betreffende o.a het openen van bars en pubs, hopelijk komen ze dan eindelijk tot inzicht( maar ik twijffel er helaas nog aan)

  • Mike A zegt op

   Honderd duizenden in pattaya ? Volgens diverse fora is het aantal vaste buitenlanders in ieder geval onder de 10.000. Het openen van de bars geeft hetzelfde resultaat als het openen van de massage shops : Nauwelijks klaten. Velen zullen dicht blijven bij gebrek aan klandizie

 2. bertpot zegt op

  Bij deze moet ik toch even kwijt,dat de bevolking zich aardig rustig houdt,,in mijn dorp wordt ,maar pas op stilte voor de storm,,de mensen pakken dit niet meer,ik denk toch dat er binnen kort rellen komen,dit blijft niet uit,gouw open de bars.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website