Een 68-jarige Nederlandse man, die in Nederland gezocht wordt op verdenking van  internationale mensenhandel  en ruim 10 jaar een onopvallend leven in Thailand leidde, is gearresteerd in de provincie Chon Buri, zo werd dinsdag op een persconferentie door Pol-generaal Surachet Hakpal van het Immigration Bureau bekendgemaakt.

Zoals gewoonlijk in Thailand ging de persconferentie gepaard met een presentatie van de verdachte.

De verdachte, aangeduid als Jacob Jan Schipper, staat op een Nederlandse opsporingslijst op beschuldigingen van mensenhandel, gedwongen prostitutie en mensensmokkel, evenals belastingontwijking en valsheid in geschrifte bij belastingaangiftes in de periode  januari 1997 tot maart 2000.

Hij werd op zondag gearresteerd in een condominium in Soi Na Chomthien 24 in het district Sattahip. Bij de arrestatie nam de politie ook contanten in verschillende valuta in beslag: 1,5 miljoen baht, € 13.800 (490.000 baht) en US $ 8.030 (ongeveer 250.000 baht), terwijl op zijn bankrekeningen een totaalbedrag van bijna € 580.000 werd aangetroffen.

De arrestatie kwam voort uit een verzoek van Interpol om te assisteren bij de opsporing en arrestatie van Schipper, die naar verluidt samen met anderen 11 vrouwen tot prostitutie heeft gedwongen, meerdere Braziliaanse vrouwen uit Nederland naar een ander land heeft gesmokkeld voor de vleeshandel en nog eens de smokkel van 5 andere vrouwen naar Nederland heeft geregeld, die ook tot prostitutie werden gedwongen.

De Nederlander werd door de Thaise politie aanvankelijk beschuldigd van overschrijding van zijn visum met bijna vijf jaar, terwijl de politie ook het anti-witwasbureau heeft gevraagd de transacties van de verdachte op te sporen om meer van zijn vermeende onrechtmatig verkregen bezittingen in beslag kunnen nemen, voegde de immigratiechef eraan toe.

Lees het hele verhaal en zie de foto op www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30364799

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website