Oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven en zijn vrouw zijn in Thailand definitief veroordeeld tot lange celstraffen voor het witwassen van geld. In cassatie kreeg Van Laarhoven opnieuw honderd jaar cel, waarvan hij er twintig moet uitzitten. Ook de straf van zijn vrouw bleef ongewijzigd: elf jaar en vier maanden.

Mogelijk dat Van Laarhovens nu wel zijn straf kan uitzitten in Nederland, zolang er nog geen definitief vonnis was uitgesproken, kon dat niet.

Vorige week ging minister Ferdinand Grapperhaus nog naar Bangkok om daar met premier Prayut te overleggen over deze gevoelige zaak. Volgens de Nationale ombudsman heeft de Nederlandse staat een aantal fouten gemaakt in de zaak Van Laarhoven en ook de Tweede kamer wil dat de regering probeert om Van Laarhoven naar Nederland te krijgen.

47 reacties op “Van Laarhoven krijgt in cassatie opnieuw honderd jaar cel voor witwassen”

 1. Kees zegt op

  Ik ben blij dat nu onomstotelijk is komen vast te staan dat hij schuldig is volgens de Thaise wet. Wat ook de twijfelachtige rol van de Nederlandse justitie is geweest. Het is nu duidelijk dat hij de Thaise wet overtreden heeft en niet zuinig ook: er wordt in Thailand zeer hard gestraft, maar een zo lange gevangenisstraf krijg je er niet snel.

  Ik ben benieuwd hoe die WOTS afhandeling zal gaan plaatsvinden en of hij dan, terug in Nederland, een aangepaste straf zal krijgen volgens de Nederlandse wet. Indien hij dan gelijk op vrije voeten komt: hoe zal Thailand daar dan weer op reageren en wat betekent dat voor toekomstige WOTS gevallen?

  • Erik zegt op

   Kees, denk je dat Thailand dat niet weet? Er zijn meerdere WOTS-zaken geweest zoals die van Machiel Kuijt. WOTS is een recht tot een van de landen het opzegt.

   • Kees zegt op

    Jazeker, maar het verschil tussen 20 jaar en meteen vrij bij overbrengen naar Nederlandis groot. Kuijt had al veel langer gezeten. Het zou heel naar zijn als Thailand dat verdrag op zou zeggen.

    • Erik zegt op

     Heb nog even gekeken; Van L moet 4 jaar zitten en zat er 5. Maar Thailand moet ook akkoord gaan met de overbrenging en daar kwam de minister ook voor. Ik denk dat de datum van de uitspraak daar ook veel mee te maken heeft; het komt allemaal te mooi samen…..

     Dan nog zijn vrouw; zij is Thaise. Dat moet gratie worden wegens goed gedrag of gezondheid. En hoe komt ze dan supersnel aan een Schengen visum? Ik denk dat het allemaal al voorgebakken is…..

     Kuijt zal volgens mij 10 jaar maar die zat voor drugshandel en had toch levenslang?

  • ruud zegt op

   Met een beetje pech zal familie van van Laarhoven victorie kraaien, als hij terug is net als Greta Duisenberg, en voor de achterblijvende Nederlanders de ellende van de Thaise gevangenis nog wat groter maken.

 2. Cornelis zegt op

  Kennelijk is ‘cassatie’ in Thailand iets anders dan in de Nederlandse situatie – tenminste als de berichten kloppen dat hij ‘opnieuw is verooordeeld’.
  In Nederland kijkt De Hoge Raad – het orgaan waar cassatiezaken worden behandeld – alleen of de wet en de overige rechtsregels door de betreffende rechter goed zijn toegepast en of de uitspraak voldoende is gemotiveerd, wat wil zeggen: dat voldoende tot uitdrukking is gebracht hoe de rechter tot zijn oordeel is gekomen. Is dat niet het geval, dan moet de zaak worden overgedaan door een lagere rechtsinstantie.

 3. Erik zegt op

  Ik hoop dat we het oordeel ooit te lezen krijgen.

  Nu de procedures zijn afgerond heeft Van L het recht een beroep te doen op het WOTS verdrag en dan komt hij naar NL. De Nederlandse rechter zal de feiten uit de zaak in stand laten maar een strafmaat hanteren die in NL gebruikelijk is voor witwassen. Het oordeel zal waarschijnlijk luiden dat 5 jaar zat is naar NL maatstaven en dan komt Van L direct vrij.

  Voor mevrouw Van L is het lastiger want zij is Thaise. Ik verwacht dat een gratieverzoek zal worden ingediend bij de Koning dan wel bij het departement.

  Mij lijkt nu duidelijk dat Thailand geen boodschap heeft aan gelden die je verdient met zaken die in Thailand niet, en in een ander land wel, legaal zijn. Drugsgeld waar dan ook verdiend leidt tot gevangenisstraf in Thailand als je het daar investeert.

  In een wereld waar meer en meer landen en deelstaten cannabis vrijgeven betekent dit dat Thailand eigenlijk geen aantrekkelijk pensioenland kan zijn. En er zijn er meer van deze soort…… De eigenaren van de 400+ koffieshops in NL zijn nu gewaarschuwd.

  Bij mij knaagt nog een stemmetje dat zegt dat cassatie alleen maar is aangetekend omdat het Thaise OM op zijn slippers kon aanvoelen dat van de Thaise straf in NL niets overblijft. Zou dat een geheel Thais geluidje zijn of wellicht ook ingefluisterd?

  • Jacques zegt op

   Dat Thailand vanwege die sterkte baht (of zwakke euro, het is maar hoe je het bekijkt ) minder aantrekkelijk wordt als pensioenland, of voor sommigen zelfs onmogelijk, dat zou voor een deel van de mensheid zeker zo zijn. Dat Thailand mensen onwelgevallig is die in de drugswereld hun geld verdienen, daar heb ik geen moeite mee. Laten die lekker wegblijven hier. Er zijn al genoeg zorgen voor de Thaise mensen en ze kunnen wel zonder denk ik zo.

   • fred zegt op

    De Alcoholboeren verdienen toch ook hun fortuinen in de drugswereld . Enig besef hoeveel Thais ieder jaar ten onder gaan aan harddrug Alcohol ? In het dorpje waar ik verblijf gaan er daar een paar per jaar aan dood en dat is een klein dorpje. Ik heb het dan nog even niet over de onmenselijke overlast dat deze verslaafde zuiplappen veroorzaken.
    Niks zo hypocriet als drugsbeleid.

    • Jacques zegt op

     Dat ben ik met u eens. Alcohol is minstens zo erg als drugs en beiden doen de mens meer kwaad dan dat ze er lol aan hebben.

   • chris zegt op

    Klinkt een beetje raar maar de nieuwe generatie gepensioneerden (de baby-boomers) is rijker dan welke generatie gepensioneerden voor hen. Dat komt enerzijds door beter pensioenen maar veel meer door een veel groter vermogen dan de vorige generaties. Het eigen huizen bezit is daar een belangrijk onderdeel van. Thailand is dus zeker een bestemming voor gepensioneerden, ook in de komende decennia.

 4. RuudB zegt op

  Dit is de eerste stap in de vervolg-procedure om Van L. en echtgenote naar Nederland te halen, als vervolg op het bezoek van de MinJ&V aan Prayuth. Nu een definitief vonnis is geveld zonder dat nog verder beroep mogelijk is, kunnen ambtenaren aan de gang om de uitlevering te realiseren, stap 2.

 5. Patrick zegt op

  Hebben de Nederlanders zich al eens afgevraagd WIE deze en volgende kosten zullen betalen ?
  De Minister van Justitie in ” Business Class ” … de Thaise Advocaten en andere ” Ambtenaren ” die élk wel een dikke ” Witte Omslag ” toegeschoven zullen krijgen bij een naar alle waarschijnlijkheid nog lange procedure …. Triest is dat !

  • Lex Pieters zegt op

   Van L. is in Thailand veroordeeld voor het witwassen van geld afkomstig van banken uit Duitsland, Luxemburg en Singapore. Mogelijk kan de Nederlandse staat nog een na heffing belastingen oplegen over zwart verdiende gelden.

  • Ronald Schütte zegt op

   dat betalen wij, de belastingbetalers….. niemand anders……. En dat geld zou ook nuttig hebben kunnen worden ingezet…..

   • Ger-Korat zegt op

    U begrijpt het financiele gedeelte misschien niet helemaal.. Miljoenen gebruikers uit binnen- en buitenland betalen voor de aankoop van hun cannabisprodukten. Hier wordt/ werd inkomstenbelasting en BTW over betaald en in het geval van betreffende coffeeshops voor een gedeelte niet. Dus degene die uiteindelijk belasting betalen zijn de bezoekers van de coffeshops want deze kopen hun produkten aldaar. Dus hoe komt u erbij om het over belastingbetalers in het algemeen te hebben. Indien in Nederland, net zoals in diverse andere landen, niet zo bekrompen zou handelen ( al 50 jaar lang) dan zou men ook de teelt kunnen legaliseren en dasr is de meerderheid van de Nederlander voor (60% aldus onderzoek, zie site Jellinek.nl). Als dan zal men meer dan 800 miljoen Euro tot enkele miljarden aan extra inkomsten kunnen hebben met de daarbij behorende belastingopbrengsten. Nu verdwijnt dit geld in het zwarte circuit en wordt daar geen belasting over geheven en blijft buiten het zicht. Voor genoemde cofffeshops is de Belastingdienst bezig met een schikking van nog te betalen belasting van 20 miljoen. Dus ja wie betaalt : de cannabisgebruiker betaalt uiteindelijk de trip van de minister.

    • Ger-Korat zegt op

     Kleine aanpassing “Indien in Nederland, net zoals in diverse andere landen., …”
     moet zijn : “Indien in Nederland, in tegenstelling tot diverse andere landen, ….”

    • Frans zegt op

     Dacht je nou echt dat bij de belastingdienst apart geboekt wordt uit welk soort onderneming belastinggeld ontvangen wordt en dat uit dat specifieke potje de kosten die voor van L. gemaakt zijn betaald worden? Wordt gewoon betaald uit de algemene middelen van het ministerie van Veiligheid en Justitie

 6. Bert zegt op

  Wat mij eigenlijk benieuwd is of van L in de Thaise gevangenis blijft als zijn vrouw niet mee mag naar NL.
  Maar ook op grond waarvan zijn vrouw naar NL zou mogen komen zonder het hele traject af te leggen wat ieder ander wel moet.

  • Kees zegt op

   Hij zal zeker voor het overbrengen naar Nederland kiezen gezien het feit dat Nederland zijn straf mag omzetten naar een maximum straf onder de Nederlandse wet. Hij ziet zijn Thaise vrouw nu ook nooit… Ik kan mij niet voorstellen dat Thailand een eigen onderdaan naar Nederland gaat overbrengen.

   • Thomas A zegt op

    Klopt, Thaise nationaliteit betekent: geen WOTS naar Nederland. Daarom zitten Thai in principe veel langer dan hun niet Thaise partners.
    Overigens, gaat het tussen NL en TH om een verdrag met omzetting van de straf naar Nederlandse maatstaven of om overneming van de straf?

 7. Ruud zegt op

  Activiteiten zoals het verbouwen en verhandelen van bijvoorbeeld soft drugs kunnen in een bepaald land legaal zijn. Echter wanneer je in een land komt waar dat niet legaal is en daar geld uit geeft was je dus automatisch crimineel geld wit volgens het land waar je op dat moment verblijft. Dat betekent dus in theorie als je legaal zoals in Canada eigenaar bent van een bedrijf dat canabis verbouwt je niet meer naar bepaalde landen kunt reizen. Sterker nog als je aandelen van zo’n bedrijf hebt wat erg populair is op dit moment kan je dus ook niet meer zomaar op vakantie waar je dat zou willen want ook dan was je crimineel geld wit.

  • Johnny BG zegt op

   Dat geldt ook voor de zadenkwekers van de hennep in vogelzaad. Zodra zo’n eigenaar gaat trouwen met een Thaise onderdaan en in Thailand een resident wordt dan wordt het gevaarlijk……in theorie

   Onder de radar leven heeft veel voordelen en dit is weer zo’n bewijs en ga dus zeker niet in de bekende zwart geld oorden miljoenen spenderen.

  • David H. zegt op

   Er wordt hier wederom uitgegaan van die koffeeshops en “aanverwante” als reden , blijkbaar worden de verdedigers van J.V.L. er niet graag aan herinnerd dat de veroordeling van hun gaat over dat geld dat illegaal is binnengebracht en dan nog eens dubieus(of illegaal) is omgezet in real estate die hij niet mocht bezitten als buitenlander , heel dat boeltje was illegaal opgezet !

   Die koffieshops gelden hebben dat alleen uitgebracht via verzoek van Nederland , maar blijft een feit dat hiermede zware feiten volgens Thais recht zijn vastgesteld

   Natuurlijk heeft die cannabishandel in NL hem nu niet bepaald als een voorbeeldig pensionado afgebeeld bij de Thaise rechters en politiediensten

   Het spijtige zal zijn dat de echtgenote ws. het langst in de cel zal zitten , die eigenlijk het minst schuldig was ,eigenlijk maar alleen schuldig van een dikk farangvis (financieel dan wel) aan de haak geslagen te hebben !

   • Johnny BG zegt op

    Mogelijk heb ik het verkeerd begrepen, maar volgens mij was de redenering dat er niet veroordeeld werd op grond van de verkoop van verboden middelen maar dat de koffie, thee en prullaria opbrengsten in die zaken nooit zoveel kon opleveren als wat er naar Thailand is overgemaakt.
    Aangezien de verdediging ook geen duidelijkheid van de herkomst kon verschaffen is de rechtbank ervan uit gegaan dat het dan niet anders kon dat het zwart geld was. Dit laatste hoeft niet eens het grootste probleem te zijn maar toevallig had de man ook nog coffeeshops waar wiet verkocht werd en in die combinatie is zwart geld een reden voor zware straffen.

 8. RichardJ zegt op

  Een positief bericht!
  En we mogen er van uit gaan dat het bezoek va Grapperhaus zal bijdragen aan een snelle uitlevering.
  Eindelijk dan een einde aan deze onverkwikkelijke affaire.

  • Kees zegt op

   Ik schat in dat het bezoek van Grapperhaus enkel en alleen een toneelstukje was om de Tweede Kamer en de Ombudsman tevreden te houden. Het vond niet voor niets pas plaats op het moment dat de uiteindelijk uitspraak al vast stond. Grapperhaus zei trouwens ook dat het nog “maanden” kon duren. Normaal gesproken duurt de WOTS procedure zeker een half jaar tot een jaar.

  • chris zegt op

   Dat is nog maar de vraag. Het lijkt me niet gebruikelijk dat een Nederlands verzoek tot uitlevering kan gelden voor een Thaise burger, in case de vrouw van van L., ook al is zij met hem getrouwd.
   In het geval van L. wordt uitgewezen zal hij ook als persona non grata worden aangemerkt, en komt Thailand niet meer in. Zijn vrouw moet 11 jaar in de nor zitten. Voor haar staat dan de weg open om gratie te vragen. Zal niet zomaar gaan want er zitten meer vrouwen in de gevangenis voor vergelijkbare delicten. En ze is geen lid van de Thaise elite waarvoor andere wetten gelden.
   De vrijheid van van Laarhoven in Nederland zou wel eens kunnen betekenen dat hij zijn vrouw vele vele jaren niet ziet (en ook niet kan bezoeken).

 9. Jacques zegt op

  Ik lees dat er nog mensen zijn op dit blog die niet begrijpen wat een gedoog beleid op softdrugs inhoudt.
  Dus even deze tekst lezen.

  Wat betekent het gedoogbeleid hasj en wiet
  Naar de letter van de Opiumwet is het in Nederland wettelijk niet toegestaan om softdrugs te produceren of te verhandelen. De wet verbiedt het nog steeds.
  Er bestaan echter landelijke richtlijnen (uitgevaardigd door het College van Procureurs-generaal) over de wijze waarop de wet dient te worden nageleefd. Plaatselijke Officieren van Justitie kunnen van deze richtlijnen afwijken, maar meestal worden zij gevolgd. De landelijke richtlijnen stellen dat als coffeeshops zich aan bepaalde regels houden, tegen verkoop van hasj of wiet in de coffeeshops niet hoeft te worden opgetreden door politie of justitie. Daarmee is de verkoop vrij. Dit niet optreden door politie en justitie heet ook wel het gedoogbeleid.
  De Nederlandse wet maakt een onderscheid tussen drugs met een groot risico (harddrugs) en de hennepproducten hasj en wiet (softdrugs). De wet maakt ook nog onderscheid tussen bezit en teelt voor eigen gebruik (tot 5 gram en minder dan 5 planten) en bezit en teelt voor de handel.
  Handel en bedrijfsmatige teelt worden door de politie actief opgespoord en bestraft. Bezit en teelt voor eigen gebruik heeft meestal geen gevolgen. Er wordt geen boete opgelegd. Wel kunnen de hasj en wiet in beslag genomen worden.
  In het buitenland gelden vaak andere regels. Daar kan het bezit van een kleine hoeveelheid hasj of wiet al tot jarenlange gevangenisstraf leiden.

  • Johnny BG zegt op

   Beste Jacques,
   Er spelen belangen in de juridische en de gezondheidssfeer en het gedoogbeleid komt voort uit het gezondheidsaspect waarbij de gedachte is dat de brave burger veelal op zoek gaat naar genotsmiddelen en het dmv van controle beter te beheersen is. Uw ervaring is derhalve anders dat er sprake is van uw gelijk en het gelijk van de generatie die lekker geniet van drugs en de grenzen kent.
   Inderdaad vallen er een paar buiten de boot maar gezien de hoeveelheid afvalresten van coke en pillen in het afvalwater kan het niet ontkend worden dat er een vraag is. De meeste gebruikers kennen de grenzen net zoals bij alcohol, medicijnen en tabakgebruik.

   U heeft ervaring met illegale genotsmiddelen maar heeft u enig idee wat de legale drugs teweeg brengen?

   Duizenden zo niet tienduizenden aan de legale drugs als alcohol, tabak en medicijnen. Ik zie reactie al voor mij: tabak en alcohol is eigen keus maar medicijnen zijn voorgeschreven door mensen die er verstand van hebben….enig idee dat die voorschrijvers er geld me verdienen?

  • Erik zegt op

   Jacques, jij noemt het gedoogbeleid, en zo heet het ook, maar dit beleid wordt zwaar ondersteund.

   Je mag een onderneming met de naam koffieshop openen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je mag een BV oprichten en naar wens een holdingconstructie opzetten, je mag personeel aannemen en alle formaliteiten vervullen, je mag/moet vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting betalen en BTW afdragen, en tenslotte mag je een keukendeur hebben waar de heren Anoniem zakjes weed brengen die je cash afrekent.

   Daarmee is de hele handel feitelijk gelegaliseerd; jouw notaris, accountant en belastingadviseur worden door niemand aangekeken op steun aan een cannabisverkoper, en de banken hebben je graag als klant.

   Koffieshops zijn in feite volkomen legaal door het stilzitten van de overheid. Dus praat niet meer over gedoogbeleid svp maar over legaliseren. Je weet dat er 400+ zijn in NL? Dat zegt genoeg.

   • Jacques zegt op

    Beste Erik, ik ben anti drugs en dat houdt in zowel alcohol en soft en harddrugs. Ik heb genoeg meegemaakt met mijn oude werk om te weten wat dit soort rotzooi uithaalt en doet bij mensen. Er zijn er velen niet tegen bestand. En als ze alleen zichzelf wat zouden aandoen is het nog tot daar aan toe. Nee vele anderen mogen ook meegenieten van de zaken die worden gepleegd door gebruikers. Gelukkig kunnen de meeste mensen zich wel inhouden en zijn ze niet kwaadaardig ingesteld waardoor het agressieve gedrag wordt aangewakkerd door alcohol of drugs dan wel in combinatie tot zich genomen.

    Wat u verder aangeeft klopt er zijn hele volksstammen die er anders naar kijken en alles goedvinden. Gedoogbeleid zou moeten worden aangepast indien de meerderheid in Nederland hier voorstander van is. Mijn voorkeur heeft het niet, we zien wat er in Canada gebeurt heden ten dagen met de vergunningen en misbruik door de onderwereld. Geeft alleen maar meer werk aan de politie.
    Enfin het zal mijn tijd wel uitdienen.

  • Ger-Korat zegt op

   Tijd om na 50 jaar de wet eens aan te passen net zoals in andere landen reed is gebeurd. De meeste Nederlands, 60%, zijn daar voor. En je vergeet gewoon te melden dat officieren van justitie graag iemand willen vervolgen want dit is hun taak, de rechter kijkt er objectief naar en weegt ook de belangen van de gebruikers en andere betrokkenen mee. Al diverse keren is de teelt van softdrugs door de rechter expliciet toegestaan, notabene daar er daarnaast diverse afspraken zijn met een andere overheidsorgaan, de Belastingdient, welke dit ook toestaat.

 10. Jacques zegt op

  M.b.t het witwas geld van Van Laarhoven dat gaat dus niet over het deel van verkoop van drugs dat wordt gedoogd en dat ook wordt opgegeven als verkoop bij de belastingdienst. Witwasgeld is zwart geld, onverklaarbaar geld. Geld waar je geen uitleg voor kan geven anders dan dat je toegeeft dat je veel te veel als handelsvoorraad hebt gehad en dit zwart hebt verkocht. Dit geld kon Van Laarhoven ook niet verklaren bij de Thaise autoriteiten en dan ben je het haasje hier.

 11. Jeffrey zegt op

  Van snel uitleveren zal en kan geen sprake zijn het is nog altijd de Thaise regering die hier over beslist hij heeft ook niet voor niets hier die hoge straf gekregen en nu dat bevestigt is zullen ze hem niet zomaar naar het softe Nederland laten gaan om daar dan zijn straf niet of niet geheel uit te hoeven zitten.

 12. Jacques zegt op

  Dus in Thailand is er geen verschil tussen met het feitelijk gedoogd verdiende geld afkomstig uit de verkoop van drugs en de illegale portie die door Van laarhoven is verkocht, waardoor hij zijn fortuin heeft kunnen opbouwen en voor een deel weer heeft uitgegeven in Thailand.

 13. Alexander zegt op

  Mijn vraag is als men laat zeggen een groot bedrag wint in een casino in nederland en ik wil grond of huis in Thailand kopen dan is dit toch ook verboden? aangezien volgens de thaise wet gokken ook verboden is.

  • Petervz zegt op

   nee Alexander, zolang je maar kunt aantonen hoe je aan dat geld bent gekomen en dat je er keurig belasting over hebt betaald is er geen probleem.

  • David H. zegt op

   Waarschijnlijk niet als het officieel binnengebracht wordt mits aangifte .

   Wederom het gaat hier in eerste over geld dat illegaal is binnen Thailand is gebracht , en daarna nog eens illegaal in real estate is geinvesteerd via zijn echtgenote ws. of via constructies …

   Want voor je aankoop moet je als buitenlander de transfers via bank kunnen aantonen (F.E.T. formulier afgeleverd van Thai bank ) Anders moet “normaal” het registratie kantoor de aankoop weigeren indien niet aantoonbaar

   • David H. zegt op

    Hier meer uitleg over vonnis en verbeurd verklaringen van bezittingen , en ook dat wapenbezit ed.
    Engelstalig artikel

    https://forum.thaivisa.com/topic/1120169-money-laundering-offences-land-dutch-man-his-thai-wife-in-jail-for-a-long-time/

  • Johnny BG zegt op

   Zodra je in Thailand gaat wonen wordt het listig maar niemand zal u lastig vallen. Het gevaar zit bij het OM net zoals die aanklacht tegen die arts vanwege onzorgvuldig handelen bij euthanasie.
   Het OM is af en toe fouter dan de slechtse crimineel maar dat zit in het DNA gebakken.

   • Jacques zegt op

    Zolang je je aan ’s lands wetten houdt, heb je niets te duchten van justitie of politie, waar je ook bent. Het OM heeft een taak in onze rechtsstaat, welke wettelijk is vastgelegd. Deze dient ze uit te voeren. Wat dit met DNA te maken heeft ontgaat mij even. Het zou beter zijn om emotie in perspectief te houden, niet alleen voor u maar voor velen moet ik telkens weer constateren.

 14. A.A. Witzier zegt op

  L.s. Mevr. Van L. zal toch, als zij naar Nederland wil komen, allereerst haar Inburgering Buitenland moeten doen, dat kost wat geld, maar vooral tijd en DUO die haar examen moet beoordelen heeft er in normale gevallen zes tot negen weken voor nodig om de uitslag vast te stellen. Maar mogelijk loop ik op de situatie vooruit. Dat geld is natuurlijk geen probleem, dat heeft haar ega ruim voldoende en hoe hij daaraan komt wordt niet gevraagd. Maar ik ben benieuwd.

  • Frans zegt op

   De vraag is of zij met een crimineel verleden in Thailand, zij is immers veroordeeld, een verblijfstatus kan krijgen in Nederland

 15. L. Burger zegt op

  Ik vermoed dat er een paar officials zijn geweest die zich de buit onder de tafel hebben willen verdelen.
  De NL overheid had ze niet wakker moeten maken.
  Falang – drugs – boef – gevang – buit verdelen.
  Helaas pakte dat anders uit door media en NL overheid.
  En toen moest er een oplossing komen i.v.m. gezichtsverlies.
  Nederland moet straks zeker eens het zwartgeld gaan terugeisen. Dan gaat de gierput pas echt open.

 16. Erwin zegt op

  Wat een drukte om van L. Hij is een drugs dealer. Hij wilde daar met ze geld in Thailand de mooie jongen gaan uithangen en dat is mislukt. Wel mede door Nederlandse justitie toentertijd die konden weten dat door hun aangeven aan de Thaise overheid dat ze dan hun eigen onderzoek naar van L. Zouden doen. Hij mag daar blijven zitten of desnoods naar Nederland uitleveren, en dan wel dathij hier ook zijn straf moet uitzitten. Want het blijft een drugsdealer en ik zulke lui.

 17. Lung Johan zegt op

  Gaat Grapperhaus ook naar Thailand voor de mensen die er nog gevangen zitten?
  Of is van L. een speciaal geval.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website