Thailand krijgt op zijn vroegst in juni volgend jaar de eerste batch van een Covid-19-vaccin. Voorwaarde is dan wel dat de door AstraZeneca ontwikkeld vaccin wordt goedgekeurd, aldus het National Vaccine Institute.

Siam Bioscience Group is door het Britse farmaceutische bedrijf geselecteerd als regionale partner om het vaccin voor de Zuidoost-Aziatische regio te mogen produceren, zegt NWI-directeur Nakorn Premsri.

Het experimentele Covid-19-vaccin van AstraZeneca, dat wordt ontwikkeld door de Universiteit van Oxford, is het meest gevorderd in de race om een ​​effectief vaccin tegen het nieuwe coronavirus te produceren, evenals een aantal andere partijen zoals Pfizer en BioNTech.

“Aangezien dit niet de totale hoeveelheid vaccins dekt die we nodig hebben, gaan we ook overeenkomsten aan met andere farmaceutische bedrijven om zo genoeg te hebben voor ten minste de helft van onze bevolking.”

De Siam Bioscience Group en AstraZeneca zullen naar verwachting tegen het einde van volgende maand een overeenkomst over technologieoverdracht ondertekenen.

Om massale inenting effect te laten hebben, zal Thailand 66 miljoen doses voor 33 miljoen mensen moeten inkopen. Siam Bioscience Group heeft gezegd dat ze in staat zijn om aan 20% van de vraag te voldoen.

De ontwikkeling van een eigen vaccin door de Chulalongkorn University zal volgens Dr. Nakorn erg onwaarschijnlijk zijn.

Bron: Bangkok Post

14 reacties op “‘Vaccin voor Covid-19 pas in juni 2021 beschikbaar in Thailand’”

 1. Johan (BE) zegt op

  Hier in België wordt door microbioloog Steven van Gught verkondigd dat de eerste vaccins vanaf maart toegediend kunnen worden. Het zal toch niet zo zijn dat rijke westerse landen 3 maanden vroeger kunnen vaccineren dan armere landen, zoals Thailand?
  Pfizer produceert het vaccin o.a. in Puurs in België en die zeggen tegen eind dit jaar 100 miljoen (!) dosissen klaar te zullen hebben.
  De toekomst zal het leren…

  • winlouis zegt op

   Als wij Belgen het vaccin in maart 2021 kunnen bekomen en in Thailand pas eind juni, zal de Thaise Overheid dan Belgen toelaten voor Thailand binnen te komen.!? Daar ben ik ook nog niet zo zeker van.!

 2. John_Chonburi zegt op

  Zullen dit vaccins zijn met of zonder de microchip van Bill Gates 😉

  Grapje hoor, ik hoop van harte dat we zo snel mogelijk de ganse wereldbevolking kunnen voorzien van een goed werkend vaccin. Het virus is er nu eenmaal maar met een vaccin zullen we deze pandemie wel kunnen verzwakken tot op het niveau van een jaarlijks weerkerend griepje.

  Dit laat me vermoeden dat de winterperiode hoogst waarschijnlijk verre van gemakkelijk zal zijn.

 3. Fons zegt op

  Wie gaat er nu een vaccin waarvan de werking en nevenverschijnselen op lange termijn niet gekend zijn? En dat voor een griepje dat veel erger wordt voorgesteld dan het is.

  • Cornelis zegt op

   Tsja, dat griepje……. vind je het vreemd dat een vriend van mijn zoon die in één week tijd zijn beide ouders verloor aan dit ‘griepje’, daar toch anders naar kijkt?

   • Eric zegt op

    Met alle respect voor die vriend van je zoon, vreselijk dat hem dit is overkomen maar beide ouders verliezen aan Corona is uniek. Een HOGE uitzondering. Je kunt dit niet als graadmeter voor dit virus zien. Het sterftecijfer ligt op dit moment op 0.13%.

    Dat die vriend van je zoon er anders over denkt is evident. Als ik 2 mensen ken die aan huidkanker overlijden roep ik ook de ganze zomer: “uit de zon! en “smeer je in!”.

    Los van het feit dat ik de leeftijden en eventueel onderliggende klachten van deze vrouw en man niet ken blijft het een *uniek* geval. Zoals een lot kopen en een miljoenenprijs ook uniek is. Maar dan in positieve zin.

    Covid-19 bestaat, het is geen hoax maar de maatregelen zijn echt… bizar te noemen. Maar goed, er zal altijd een deel zijn dat ofwel gewoon bang is of alles dat de MSM doorgeeft als zoete koek naar binnen werkt. Ik accepeer dat en wacht dat vaccin wel af. We doen netjes mee.

   • Fons zegt op

    Aan griep sterven elk jaar duizenden mensen en nu ineens is dit variant levensbedrijgend. Waarschijnlijk hebben de pharmacie giganten een grote invloed in het verspreiden van paniek omdat ze via een vaccin weer veel geld willen verdienen.

 4. TonyM zegt op

  Als Thailand zoals ze zelfs verkondigen dat ze Covid19 zo goed als zeker onder controlle hebben, vraag ik mij toch in zekere zin af waarom ze 66 miljoen dosis van de vaccin nodig hebben?
  TonyM

  • Sjaak S zegt op

   Op de manier waarop Thailand het onder controle heeft, is het een onmogelijke toestand in deze wereld vandaag de dag. Dat zou moeten betekenen dat Thailand heel strenge controles moet blijven houden op mensen die het land binnen moeten of willen. Wanneer het vaccin er zou zijn, dan is die controle niet meer nodig.

 5. willem zegt op

  Thailand heeft het vaccin niet vooraf ingekocht. Ze hebben nu middels het faciteren van de bouw van een productie faciliteit toegang tot 1 van de vele nu nog kandidaat vaccins. Niet vooraf inkopen betekend achteraansluiten. Dit is een keuze.

 6. KhunTak zegt op

  Er bestaat niet eens een test die 100% nauwkeurig kan garanderen dat je Covid hebt.
  En dan heb je nog de false negative and false positive uitslagen
  https://www.health.harvard.edu/blog/which-test-is-best-for-covid-19-2020081020734
  Hoe is het dan mogelijk dat er beweerd kan worden dat er zoveel mensen Covid hebben en hier in Thailand is niemand die met dit virus besmet is?
  Dat kan ik gewoonweg niet geloven.
  Ik vind het heel erg dat er mensen sterven door dit virus, maar kan het ook zo zijn dat deze categorie al ziek was of al langer rond liep met gezondheidsklachten!?

 7. KhunKarel zegt op

  Voor al die mensen die staan te popelen om hun Covid-shotje te halen, vergeet niet het 1976 debacle met de Swine flu (USA) dit programma moest gestopt worden worden omdat het middel erger dan de kwaal was
  Het 1955 Polio debacle (USA) : The mistake produced 120,000 doses of polio vaccine that contained live polio virus
  Het HPV vaccinatie programma: Mysterieuze slaapziekte na HPV injectie!
  Het Softenon pilletje goed voor zwangere vrouwen………etc…..etc…..

  Dit zijn 4 voorbeelden die de medici niet onder het tapijt konden vegen, maar er is zoveel meer waar we helemaal geen weet van hebben
  Dit nieuwe vaccin is met zoveel haast gemaakt en uiteraard niet om de mensheid te redden maar uit winstbejag. Ik ga met een hele grote boog om die witte jassen mafia heen.

  Dus geen spuit in mijn lijf, Nee dank u wel!
  Maar voor de ware Rambo’s onder ons: laat u niets wijsmaken door die vervelende anti-vaxxer en komplotdenkers, gewoon die spuit erin en dan komt het allemaal wel goed.

  • Johnny BG zegt op

   U laat precies zien wat het volgende probleem in NL gaat worden. Wel vaccin maar niet nemen dus een langere tijd voor maatregelen. U bent sterfelijk maar de mensheid gaat nog wel even door.

  • HarryN zegt op

   Ben het helemaal met U eens. Lees net in de BKK post van 22 okt het artikel : Vaccine trials can’t detect virus risk reduction. Nee dat kan inderdaad niet simpelweg omdat dit virus zich als een dolle muteert. Hoogleraar P.Capel heeft dat al meerdere malen gezegd een vaccin gaat niet werken. Helaas zijn er nog steeds mensen op dit blog die het vaccin als de reddende engel beschouwen. Ik heb al meer dan 50 jaar geen griep vaccin genomen en met dit eventuele nieuwe vaccin gaat dat ook niet gebeuren. Wat je nodig hebt is frisse lucht,gezond eten,goed slapen,goed humeur, fietsen wandelen zwemmen en evt, Vit C ,zink of D ( hier in Thailand wel voldoende)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website