(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

Uitgaansgelegenheden in drie districten van Bangkok zijn gesloten van 6 tot 19 april om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zo maakte gouverneur Aswin Kwanmuang maandag bekend.

Het besluit om de locaties in Klong Toey, Watthana en Bang Khae tijdelijk te sluiten, werd maandagavond genomen door de commissie voor overdraagbare ziekten in Bangkok. “Als het virus zich uitbreidt naar andere districten, zal ook daar de horeca worden gesloten. ‘We houden de situatie nauwlettend in de gaten”, zei de gouverneur. De sluiting treft 196 uitgaansgelegenheden in de drie districten, voegde hij eraan toe.

Het ministerie van Volksgezondheid wil ook strengere beperkingen voor andere eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden in Bangkok en omliggende provincies, voorafgaand aan de Songkran-vakantie volgende week, nadat nieuwe clusters van infecties zijn ontdekt in uitgaansgelegenheden in de hoofdstad.

In het grootste deel van het land, 53 van de 77 provincies, geen bijzondere eisen gelden (groene zone). In vijf provincies, waaronder Bangkok, de zogeheten maximum control zones, gelden de strengste eisen. De sluitingstijd van restaurants en nachtzaken is vervroegd van 23 naar 21 uur, de verkoop van alcohol is verboden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

6 reacties op “Uitgaansgelegenheden in drie districten in Bangkok gesloten vanwege Covid-19”

 1. Jacq zegt op

  Of de Corona ophoudt bij de besmette districten. Nu verspreidt je het virus sneller nu mensen een uitvlucht moeten nemen om uit te kunnen gaan. Weer een actie van de regering waar niet over nagedacht is.

  • Marc+Dalle zegt op

   Moet gekoppeld worden aan verplaatsingrestricties zoals in China was

  • Stan zegt op

   Vandaag bekent geworden dat dit de Britse variant is. Nog onbekend hoe die in Thailand terecht is gekomen. De plannetjes voor kortere quarantaines de komende maanden zullen wel in de ijskast gezet worden…

 2. janbeute zegt op

  De meest ideale tijd en omstandigheden van het virus om zich van uit Bangkok en omstreken over heel Thailand te verspreiden is aankomende week.
  Lekker enkele dagen bij familie en kennissen ter lande te borrelen sanookeren en wat nog meer, uiteraard zonder masker 1,5 meter en koortscontrole oid.
  We zullen zien na 14 dagen, maar een ding is zeker het aantal verkeers slachtoffers met dodelijke afloop zal het aantal Covid sterfgevallen meerdere malen overtreffen.

  Jan Beute.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Alles ligt al op zijn gat. De aantallen verplaatsingen en verkeersslachtoffers zullen de laagste zijn van deze eeuw.

   • janbeute zegt op

    Hoe kom je daar nou bij Hans, nog een nachtje slapen en half Thailand gaat op reis.
    Mijn stiefdochter en haar man en zoontje komen Vrijdag morgen aan per bus uit Nakhom Pathom code rood nu.
    Zondag komt de vriendin van mijn stiefzoon per vliegtuig uit Bangkok naar Chiangmai ook Bangkok is code rood.
    En geloof me zowel de bus en vliegtuig zijn volgeboekt.
    Minister Anutin van gezondheid geeft groenlicht om te reizen tegen advies van vele doktoren en Virulogen in.
    Ik heb gelezen dat alleen de gouverneur van Buriram 14 dagen quarantaine wil opleggen bij reizigers die uiteen rood gebied komen, zoals hij al eerder eens heeft gedaan.

    Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website