Klong Toey

De Thaise overheid is versneld begonnen met het vaccineren en testen van de bewoners van de sloppenwijk Klong Toey in Bangkok. Gevreesd wordt dat het havenkwartier van de hoofdstad een super spreader hub wordt en dat de ziekenhuizen het aantal besmettingen niet aan kunnen.

Een ander probleem is dat de bewoners kunnen zorgen voor een snelle verspreiding van het virus omdat duizenden mensen in de dicht opeengepakte woonwijk wonen, velen van hen pendelen door Bangkok en naar nabijgelegen provincies.

De eerste vaccinatie begint vandaag om 13.00 uur in de Rama IV-vestiging van Tesco Lotus-hypermarkt en de Klong Toey Withaya-school, aldus gouverneur Aswin. Naar verwachting zullen tegen het einde van de dag ongeveer 1.000 mensen worden ingeënt en de komende dagen nog eens 2.000-3.000. Daarnaast zal er massaal getest gaan worden. Naar verwachting zal op 19 mei ongeveer 20.000 van de 85.000-90.000 inwoners van de gemeenschap zijn getest.

Vandaag werden er in Thailand 1.763 nieuwe besmettingen en 21 nieuwe doden van personen in de leeftijd van 25 tot 92 jaar, geregistreerd. Dit brengt het totaal aantal besmettingen op 72.788 en het aantal doden op 303. Bangkok vandaag telde de meeste doden (8) en besmettingen (562).

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Uitbraak Covid-19 in sloppenwijk Klong Toey in Bangkok”

 1. ruud zegt op

  Ze hadden al maanden geleden moeten beginnen met vaccineren in Bangkok – in het bijzonder in de sloppenwijken.
  Die sloppenwijken waar de mensen dicht op elkaar wonen, zijn een broeinest voor het virus.
  1000 mensen per dag vaccineren schiet echter niet op en testen is zinloos, als iemand de volgende dag besmet kan zijn.
  Dat geld kunnen ze beter uitgeven aan vaccins en iedereen razendsnel vaccineren..

  • chris zegt op

   ja, maar er zijn niet genoeg vaccins.
   Covid was geen probleem in Thailand, wij zijn HET voorbeeld voor de WHO voor een succesvolle Covid-aanpak dus waarom zou je als regering dan vaccins kopen?

   • Ger-Korat zegt op

    Nou dat was de struisvogelpolitiek van de regering. Thailand is niet Het voorbeeld, Thailand is een land welke lage cijfers laat zien want er wordt immers bijna niet getest en dan mag je als Het voorbeeld ook denken aan Australie, Nieuw Zeeland, Vietnam (veel beter dan Thailand), Cambodia, Laos, Mongolie en nog wat landen. En zoals jij/naamgenoot en diverse anderen binnen en buiten Thailand aangeven zijn er veel meer coronagevallen dan dat er bekend (mogen) worden gemaakt alsmede meer overlijdens door hoogstwaarschijnlijk corona.
    Veel Westerse landen kochten royaal afgelopen jaar in bij de vaccinproducenten omdat men nog niet wist welke uiteindelijk effectief zou zijn; Thailand had dit ook kunnen doen want een ieder kan weten dat je zo´n pandemie niet permanent buiten kan houden. En juist Thailand is sterk afhankelijk van het buitenland want immers veel toerisme, de export en import is voor driekwart afhankelijk van het buitenland, miljoenen buitenlandse werknemers welke heen en weer reizen alsmede vele Thais welke in het buitenland wonen of werkzaam zijn. Met een beetje vooruitziende blik had men ook ruimschoots ingekocht en was men net als in Europa en de VS al op grote schaal aan het vaccineren. Want immers de kosten van de vaccins vallen in het niet bij de misgelopen inkomsten/opbrengsten in de diverse sectoren van de economie alsmede door niet te vaccineren hobbel je van lockdown in 2020 naar lockdown in 2021 en beperk je de burgers ook nog eens waarbij miljoenen zo niet tientallen miljoenen economisch worden getroffen; dan is de prijs van 1 of 2 vaccinaties slechts bescheiden of miniem vergeleken met het verlies aan koopkracht van velen.

 2. F. Hellebrand zegt op

  Kan iedereen in Thailand zicht laten vaccineren en hoeveel moet men daarvoor betalen?
  Kunnen mensen daar dat zelf aanvragen of bepaald de overheid de volgorde?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  • PEER zegt op

   beste Hellebrand,
   In de voorbije maanden heeft bijna wekelijks op Thailand Blog hierover ‘n uiteenzetting/post verschenen.
   Even terugbladeren en je krijgt alles op Thailand Blog hierover te zien.

 3. Sander zegt op

  Ik zit momenteel in Khlong Toei in quarantaine… Hopelijk krijg ik er geen last van als ik er moet vertrekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website