littleman / Shutterstock.com

In verband met de tropische storm Pabuk, die naar verwachting vandaag en morgen over het zuiden van Thailand zal razen, is de veerdienst van Pattaya naar Hua Hin tijdelijk opgeschort.

Hoewel zowel Pattaya als Hua Hin geen directe last van de tropische zal hebben heeft het scheepvaartbedrijf toch besloten de veerdienst uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk op te schorten.

Langs de kust bij Hua Hin zijn al sterke stromingen waar te nemen, die het varen met de ferry zal bemoeilijken. Met de storm in het zuiden zullen deze stromingen sterker worden gepaard met regen, harde wind en hoge golven.

De operator bekijkt de situatie van dag tot dag of de opschorting van de dienst kan worden opgeheven.

Bron: The Nation

8 reacties op “Tropische storm Pabuk: Veerdienst Pattaya – Hua Hin tijdelijk opgeschort”

 1. yuundai zegt op

  Die Ferry is echt een succes, maar niet heus. Bij iets golven gaat hij uit de vaart, zo ook bij meer stroming. De Ferry van Champon naar Ko Tao v.v. vaart gewoon als het “pontje” van Hua Hin al uit de vaart genomen is. Nee dat is echt een succes nummer, waarschijnlijk bedoelt om goede sier te maken, helaas.

  • ruud tam ruad zegt op

   Altijd maar weer NEGATIEF. Er zijn ook heel veel positieve berichten geplaatst over deze ferry. Ik heb zelf geen ervaring.
   En uit de vaart nemen bij de verwachting van zware storm die misschien mensenlevens gaan kosten is niet zo overdreven hoor. ( Er komen meer dan IETS GOLVEN van jou. )

   • Johan zegt op

    Hoi Ruud, ik ga in feb. van Pattaya naar Hua Hin en wilde juist vragen of er inderdaad ook goede ervaringen zijn. Ik zie namelijk ook alleen maar negatieve berichtgeving; te duur, vaart niet of niet op tijd enz.. Jij geeft aan dat je zelf geen ervaring er mee hebt, maar dat deze er wel degelijk zijn, ben dan wel benieuwd waar ik deze kan vinden.

    • Ik heb vorig jaar een er keer mee gevaren, van Pattaya naar Hua Hin. Perfect! Voor herhaling vatbaar. Het is niet zo’n grote boot, dus gevoelig voor golven. Als je snel zeeziek bent, zou ik het niet doen.

 2. Lilian zegt op

  Beter geen risico nemen. Dan maar reisplan even bijstellen, lijkt mij.

 3. Frank zegt op

  Prima besluit! Stel dat er wel iets gebeurt, dan moet je ze eens horen, want daar zijn we goed in.

 4. Lolo zegt op

  Vorig jaar in Januari bij heel slecht weer en ruwe zee naar Hua hin gevaren. Vriendelijke service, hulp bij aan en van boord gaan(in stromende regen Hua hin).
  Weekje later weer terug, mooi weer, rustige zee. Vlotte reis, vertrektijden duidelijk en op tijd.
  Hoop binnenkort weer gebruik te kunnen maken van een op en meertje.

 5. Eddy uit Oostende zegt op

  Altijd negatieve berichten over deze ferry. Heb hem al verschillende keren genomen en in Mei neem ik hem terug.Goede prijs-kwaliteit en aangename vaart.Spijtig voor al die doomdenkers,maar dat zal wel hetzelfde geweest zijn in hun thuisland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website