De tropische storm Pabuk is gisterenmiddag aan land gekomen in de zuidelijke provincie Nakhon Si Thammarat. Enkele kustdorpen in het district Pak Phanang waren de klos. Vervolgens raasde de storm over delen van Pattani, Narathiwat en Songkhla.

De zware regenbuien en windsnelheid van 75 kilometer per uur zorgde voor veel schade zoals overstromingen, omgewaaide bomen en elektriciteitspalen die omvielen. De schade wordt geschat op tenminste 5 miljard baht. Het aantal slachtoffers lijkt gelukkig mee te vallen. Eén visser kwam om het leven toen zijn boot omsloeg een andere opvarende wordt nog vermist.

De veerdiensten van en naar Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan werden uit de vaart gehaald. Boten in Phuket moesten uit voorzorg aan wal blijven. Bangkok Airways annuleerde elf vluchten tussen Phuket en Koh Samui, nadat ze donderdag zesduizend toeristen van het eiland had gehaald. Het kantoor van de TAT op Samui meldde dat 20.000 toeristen waren gebleven om het einde van de storm af te wachten.

Volgens deskundigen is het ergste achter de rug, het Meteorological Department verwacht nu dat de storm aan kracht inboet en als depressie Surat Thani intrekt.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Tropische storm Pabuk houdt huis aan zuidkust: 5 miljard baht schade!”

  1. Jasper zegt op

    Sta te kijken van de begrootte schade: het was uiteindelijk niet meer dan windje 9 wat aan wal kwam – bij ons in Nederland niet een echt ongebruikelijk fenomeen.
    Gezien de paniek op vrijdag onder toeristen op de eilanden zou je toch op zijn minst windkracht 12 en echt hoge golven verwacht hebben.

    Aangezien dit in de toekomst vaker zal voorkomen, wordt het mischien tijd om in wat zeewaardiger schepen te investeren voor het toeristenvervoer. Cross-channel ferries draaien er hand niet voor om. Als Thailand een aantrekkelijke, en vooral veilige(re) vakantiebestemming wil blijven, zal er toch wat moeten gebeuren op dit vlak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website