Tropische storm Haitang in aantocht

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
28 september 2011

De tropische storm Haitang is onderweg naar Thailand. Dinsdagnacht bereikt die Danang in Vietnam met windsnelheden van 65 km per uur en vandaar gaat het richting Laos en het Noordoosten van Thailand. Het zuidelijk deel kan stortbuien verwachten.

De Meteorologische Dienst waarschuwt bewoners aan de voet van bergen, langs waterwegen en op lager gelegen grond voor overstromingen. De golven in de Andaman zee en het noordelijk deel van de Golf van Thailand bereiken naar verwachting een hoogte van 2 tot 3 meter. Kleine schepen kunnen maar beter niet uitvaren. Ander nieuws:

 • De bewoners van Udon Thani dienen zich voor te bereiden op evacuatie, omdat meer water wordt verwacht. Er wordt versneld uit vier reservoirs water in de Mekong rivier geloosd om meer stormwater op te kunnen vangen. Dit is mogelijk omdat het waterpeil in de Mekong gezakt is.
 • Uttaradit meldt grond- en modderverschuivingen in het district Nam Pat. Er zijn geen gewonden of doden gemeld.
 • De Irrigation Department ontkent dat de Pasak Chonlasit dam in Lop Buri beschadigd is. De dam is geïnspecteerd en blijkt nog in goede staat.
 • In Chai Nat en Suphan Buri maken bewoners ruzie over de waterafvoer. Ze beschuldigen elkaar water naar het grondgebied van de ander af te voeren.
 • In Chiang Mai zijn 300 huishoudens in het district Fang getroffen door het water. Het parlementslid voor Chiang Mai gaat het Monkey Cheek project voorstellen. Monkey cheeks zijn kleine wateroverloopgebieden.
 • De Highways Department schat dat sinds juli duizend wegen zijn beschadigd. Kosten: 7 miljard baht.

2 reacties op “Tropische storm Haitang in aantocht”

 1. King Frans zegt op

  Ik heb mijn vriendin gesproken in Udon Thani, zij weet niets van een eventuele evacuatie,het regent er, daat is alles mee gezegd.

  • dick van der lugt zegt op

   Ik neem aan dat de waarschuwing niet voor de gehele provincie geldt, maar alleen voor bepaalde districten. Misschien heb ik die in het bericht weggelaten om de lezer niet te overvoeren met geografische namen die hem/haar niets zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website