Tolwegen gratis tijdens Songkran

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
8 april 2012

De poortjes van veel tolwegen in Thailand zullen vanaf 10 april onbemand blijven. Er hoeft tot en met 16 april geen tol te worden betaald. Zo worden de Thai aangespoord om weg te trekken uit de grote steden om familie en vrienden op het platteland te gaan bezoeken.

De maatregel geldt voor snelwegen 9 en 7 die Bangkok verbinding met uitvalswegen naar het noorden, bij Bang Pa-In. En in het oosten  gaat het om de wegen die Bangkok verbinden met plaatsen zoals Pattaya en Rayong.

Algemeen-directeur van Wanchai PhaklakThailand’s Highway Department, stelt dat reizigers ook zullen worden vrijgesteld van het betalen van tol op de Bangkok-Chon Buri snelweg en de buitenste ring van Bang Pa-in-Bang Phli . In totaal voor zeven dagen.”Het doel is lagere kosten voor reizigers die hun eigen stad willen bezoeken tijdens het Nieuwjaarsfestival,” aldus Wanchai.

Extra veiligheidssysteem

Volgens de algemeen-directeur komen er ook extra servicepunten en wordt er een veiligheidssysteem geinstalleerd om te zorgen dat bestuurders veiliger zouden rijden. Elk jaar gebeuren er veel ongelukken op de snelwegen rond Songkran. Vaak veroorzaakt door automobulisten die rijden onder invloed.

Ook de de drie snelwegen – Burapa Withi (Bangkok-Chonburi), de verhoogde snelweg ten zuiden van de luchthaven Suvarnabhumi en de Bang Phli – Suk Sawat Expressway zal geen tol worden geheven. Deze vallen niet onder het Wanchai PhaklakThailand’s Highway Department, maar onder Expressway Authority of Thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tolwegen gratis tijdens Songkran”

 1. M.Mali zegt op

  De redactie schrijft:”De poortjes van veel tolwegen in Thailand zullen vanaf 10 april onbemand blijven. Er hoeft tot en met 16 april geen tol te worden betaald. Zo worden de Thai aangespoord om weg te trekken uit de grote steden om familie en vrienden op het platteland te gaan bezoeken.”

  Dit is niet helemaal waar, want hebben jullie wel eens de enorme aantallen Pickups, zien rijden die naar het noorden vertrekken!!! Ze komen al vanaf de provincie Pranchuabkirikhan, waar veel mensen uit de Isaan wonen en met vele tienduizenden, rijden ze naar het noorden.
  Er zijn ook enorme files die me doen terug denken aan de “zwarte zaterdagen” in Europa, als iedereen op weg was naar zijn vakantie verblijf in het zuiden….
  De normale reistijd van Hua Hin naar Udon Thani (Ban Namphon) die ongeveer 9 uur in beslag neemt 811km), kan dan wel oplopen tot 12 of 16 uur !!!!!
  Dit heb ik eenmaal meegemaakt op Moederdag in Augustus…. Ik had mij voorgenomen om niet naar Udon te gaan, omdat we in het jaar al 3x waren geweest, maar Maem mijn vrouw liet een traantje, dat ze haar moeder mistte en dus besloot ik spontaan te zeggen dat we dan maar zouden gaan…
  Nu dat doe ik dus nooit meer een dag voor Moederdag, want je weet niet wat je ziet… files en nog eens files…..

  Dus het is zo druk dat daarom maar geen Tol wordt geheven, want dat zou voor enorme opstoppingen veroorzaken….

  Je kant het best 1 week voor Songkrahn naar het Noorden gaan en dan heb je geen problemen met de hoeveelheid van het verkeer.
  Ik vertrek meestal vanuit Hua Hin om 05.00 uur om zo de erge drukte te ontlopen in Bangkok, die dan ook al voor de tol poorten kunnen zijn.
  Het beste is om zondag te vertrekken, want dan is het absoluut rustig bij de tolpoorten om deze tijd als je rond 07.00 uur aankomt vanuit Hua Hin…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website