Om het toerisme naar Thailand te bevorderen mogen toeristen uit 48 landen hun verblijf met 30 dagen verlengen, na het verstrijken van de normale duur van het verblijf. Deze verlenging van het visum voor Thailand gaat 1900 baht kosten.

Visum Thailand voor 30 dagen: gratis

Voor een toeristisch verblijf in Thailand van korter dan 30 dagen, hoef je vooraf geen visum aan te vragen.

Visum verlengen met nog eens 30 dagen: 1900 baht

Met ingang van 29 augustus 2014 mogen toeristen uit de volgende landen hun verblijf in Thailand met 30 dagen verlengen: Australië, Oostenrijk, Bahrein, België, Brazilië, Brunei Darussalam, Canada, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong SAR, Hongarije, IJsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Zuid-Korea, Koeweit, Luxemburg, Liechtenstein, Maleisië, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Peru, Filipijnen, Portugal, Polen, Qatar , Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en Vietnam.

Burgers uit deze landen krijgen normaal gesproken al een visum voor 30 dagen. Dit kan nu tegen betaling van 1.900 baht met 30 dagen verlengd worden. Een verdere uitbreiding is niet toegestaan. Indien de aanvraag wordt afgewezen, moet de toerist binnen zeven dagen na het verstrijken van de normale termijn van zijn visum, Thailand hebben verlaten.

De volledige tekst van de officiële aankondiging is hier beschikbaar: www.bangkok.immigration.go.th/popup_anounce.html

Bron: TATnews

No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “Toeristen uit 48 landen mogen visum voor Thailand met 30 dagen verlengen”

 1. peter zegt op

  Verlening op het vliegveld bij aankomst ? ( zou mooi zijn )
  geen tripje naar ambassade of consulaat noodzakelijk. ( ” ” ” )

  Gr. P.

  • YUUNDAI zegt op

   Of bij het lokale VISA BURO ?

 2. Rick de Bies zegt op

  En wat betekent dat voor mijn persoon, ik ga namelijk vanaf 30 oktober 2014 tot 20 januari 2015 (85 dgn).
  Kan iemand mij dit misschien vertellen?

  Gr. Rick.

  • Roel van de Beek zegt op

   Rick,
   Gewoon ff een single entry visa voor 90 dgn kopen, a 55 euro.
   Zie uitleg Visumservice.nl

   grt,
   Roel

   • Roel zegt op

    ff vergeten, mits je ouder dan 50 bent!

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Roel Voor een 90-dagen visum geldt geen leeftijdseis.Je moet wel kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken. In mijn geval volstond destijds een kopie van mijn bankafschriften met daarop de stortingen van mijn salaris. Netjes gekleed en beleefd zijn, is in alle gevallen aan te bevelen. Ik meen dat tegenwoordig ook een reisschema wordt gevraagd, maar dat wordt niet gecontroleerd.

   • John zegt op

    Ben het helemaal met Roel van de Beek eens, je hebt voor 10Euro meer, de zekerheid dat je tenminste 90dagen in Thailand blijven kunt,en je hoeft je ook naar 30dagen niet op de Immigration te melden. Dus beter voor de reis een Visum in Nederland bij het Thai consulaat aanvragen,dit spaart tijdens de vakantie in Thailand, tijd,transportkosten ,en bovendien de zekerheid dat je tot aan het eind van de 90dagen blijven kunt.

    • John zegt op

     Bovendien kun je ook in Europa naar een Thai consulaat gaan voor een toeristen Visum.(60dagen verblijf) kosten 30Euro.
     Daarom begrijp ik de z.g.n.verbetering niet ,als ik in Nederland voor de reis een Visum kan aanvragen met het zelfde resultaat ,( 60dagen verblijf) en bovendien goedkoper is,zekerder,en in mijn vakantie tijd sparend is.

  • henk zegt op

   rick weet niet waar je woont maar volgens mijn is het gemakkelijker om gewoon een visum aan te vragen via het consulaat of de ambassade

  • loe zegt op

   @Rick
   Je moet in Nederland op de ambassade of consulaat een toeristen visum halen.
   Dit is 60 dagen geldig en kan in Thailand bij een immigration kantoor met 30 dagen verlengd worden,
   (kosten 1900 baht) zonder dart je het land uit hoeft voor een zgn visa run.
   @Yuundai: Slechte informatie, die je geeft.

 3. robert zegt op

  verlengen gebeurt niet op de ambassade doch bij iedere emigration office in thailand en daar heeft iedere regio er minstens 1 van

 4. Patrick zegt op

  Inderdaad verlenging zou gemakkelijker moeten gaan….

 5. erik zegt op

  Maar kom je het vliegtuig wel in met een 60 dg retour als je geen visum hebt ? Ofwel, hoe lang gaat het duren voordat iedere baliemedewerker in die landen dat door heeft ? Of zie ik nu spoken ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ erik Da’s inderdaad een goeie vraag. Bovendien: die 30 dagen verlenging kan geweigerd worden en dan krijg je slechts een verlenging van 7 dagen. Het lijkt mij in alle gevallen safer om dan tevoren een visum voor 60 dagen bij de ambassade of het consulaat aan te vragen.

 6. Willem P. zegt op

  En waar kun je de verlenging aanvragen? Op het politiebureau? Weer een activiteit voor omkoping.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Willem P De verlenging kun je aanvragen bij een Immigration Bureau, niet bij de politie.

 7. Ceesdesnor zegt op

  En waar verleng je dat in Hua Hin, in soi 19 bij het immigratie kantoor?

 8. henk zegt op

  reken 1900 bhat eens om volgens mijn duurder als een visum aan vraag in Nederland

  • JanD zegt op

   Het mag dan wel duurder zijn maar je hebt daar geen gesodemieter om daar ter plekke alles te regelen. Ik vind dat een verkeerde zuinigheid. Ga naar het consulaat in Amsterdam of zeden Haag en regel het daar. Maar ja……….ik . Zie die vraagstellingen.
   Maak er een gezellig dagje van als je naar Amsterdam gaat, toch.
   Succes
   Jan

 9. Tjitske zegt op

  Als ze het toerisme aantrekkelijker willen maken dat vinden wij 1900 bath wel erg veel geld voor een visum. Met de huidige koers komt dat neer op ruim 45 euro.
  Als je het hier via de ambassade regelt dan ben je 35 euro kwijt.
  Enige nadeel hier is dat je tegenwoordig wel zelf naar de ambassade toe moet gaan.

  • chris zegt op

   Kun je buitenlanders die langer dan 30 dagen in hetzelfde land willen blijven nog toeristen noemen? Volgens de vakantie-statistieken gaat het om minder dan 1% van de Nederlandse bevolking die meer dan 30 dagen aan 1 stuk op vakantie gaan……
   En vergeet niet dat buitenlanders die hier werken en/of wonen (soms al meer dan 20 jaar) ook elk jaar hun visum moeten verlengen en dat kost ook elke keer 1900 Baht. Degene die in Thailand werken (zoals ik) betalen ook nog eens inkomstenbelasting hier.

  • JanD zegt op

   Wat een ramp zeg, nou nou, behalve als je hulpbehoevend bent of door andere omstandigheden. Ik zelf neem de trein naar Amsterdam. Neem dan lijn 2. Vraag waar je moet uitstappen op de Herengracht ??, bruggetje over en 60 meter verder aan de rechterkant het Thais consulaat.
   Buiten het gebouw van dit consulaat ziet u een groot schild van Colombia. Samen een ingang.
   Suc6
   Je bent wat duurder uit maar je hebt in Thailand geen zoektochten en wachttijden. Goedkoper uit???
   Ga lekker met de auto, dat is goedkoop zeg.

  • JanD zegt op

   Wel naar Thailand vliegen en daar afstanden afleggen maar naar Amsterdam, nou nou.
   Het is van Groningen naar Amsterdam net zover als van Amsterdam naar Groningen.
   Lees Maastricht, Zierikzee enz.

  • math zegt op

   Je kan het tegenwoordig ook via de anwb het regelen.

 10. Daniel zegt op

  De rijen en wachttijden bij immigration worden dan ook weer langer.

 11. Piet zegt op

  Vraag …. Ik laat iemand over komen met een vliegticket heen en terug van 58 dagen
  Die iemand komt gewoon op de algemene toeristenvrijstelling van 30 dagen binnen …ik ga binnen die 30 dagen naar immegratiekantoor voor verlenging van 30 dagen en betaal 1900 baht …als de immegratieofficier het vraagt kan hij zien dat ik bij vertrek al wist dat ik langer dan 30 dagen zou blijven …verwachten jullie daar een probleem mee ?
  Die iemand kan niet eenvoudig zelf toeristenvisum van 60 dagen halen , slecht ter been , krukken etc …dit zou mooie oplossing zijn om op die manier redelijk probleemloos 60 dagen te blijven
  Waar heb ik het mis ???

  • John zegt op

   Piet,ook als bij het vertek reeds bekend is dat je langer blijft als de 30 dagen ,is dit geen enkel probleem om dit te verlengen,zelfs als een latere datum op het retour ticket staat.(Is zelfs verplicht)
   Alleen als de Immigration een andere reden heeft,kunnen ze een verlenging weigeren,en ben je verplicht om na de 30dagen, binnen 7dagen het land te verlaten.
   Je moet dan de datum van je retour ticket veranderen laten,wat meestal ook met kosten,en exta werk verbonden is.
   Daarom als voor vertrek reeds bekend is dat iemand 60dagen blijven wil,is het veel beter een toeristen visum aan te vragen op een Thai consulaat in Nederland,dit kost 30.-Euro en is 60dagen geldig, bovendien goedkoper,en geeft je veel meer zekerheid ,dat je werkelijk 60 dagen in Thailand blijven kunt.
   Zowel een Thai consulaat in Nederland ,als ook de Immigration in Thailand heeft geen Interesse mooie oplossingen te zoeken voor mensen die slecht ter been zijn,en op krukken gaan,en gaan er vanuit als iemand 10.000km vliegen kan,dat deze persoon ook een bus,trein of taxi nemen kan om een visum aan te vragen,of te verlengen.

   • Piet zegt op

    John bedankt voor je advies ..het gaat mij niet om het geld maar om het gemak van de persoon ..
    Ik kom uit het zuiden van het land en ga dan altijd naar Den Haag de ambassade ..ben je daar wel eens geweest ?? Je kunt er absoluut niet parkeren en moet blij zijn als je drie straten ver een plekje vindt..dan de entree is afdalen over een klein steil rot trapje de kelder in met een deurhoogte van 160 cm ( persoon op krukken is 190 cm) en als je dan beneden in die ruimte ben kunnen er wellicht maar 5 man staan ..ik heb meegemaakt dat er 20 stonden tot buiten toe.
    Als het dan allemaal gelukt is voor die 30 euro mag je 2 dagen later weer die reis maken want je kunt niet wachten op het visum
    Vandaar mijn vraag
    Dank
    Piet

    • John zegt op

     Piet ik begrijp jou probleem,maar ook een verlenging van een visum in Thailand is niet altijd een pretje. Als ik in Chiangrai ben ,moet ik voor een verlenging ,retour circa 120km rijden om op de Immigration te komen,en heb hier het zelfde parkeer probleem,en bovendien staat ook hier meestal een rij van mensen die wachten moeten.en bij hoge temperaturen een hele dag onderweg zijn. Als ik jou goed begrijp ,wil jij een vrijstelling van visum /of verlengings plicht voor mensen die slecht ter been zijn.en dit is helaas nergens op de wereld. Deze instanties gaan er vanuit, als iemand zover vliegen kan,en bovendien alle transfers op zich neemt,dat hij ook in staat is een immigration Office, of consulaat te bezoeken. Bovendien zou je veel mensen zien die plotseling slecht ter been waren,alleen om de visum plicht te ontgaan,en alles wat hier mee verbonden is. Dit laatste zou je alleen controleren kunnen met een invaliditeits bewijs,en zelfs dat is met een aanvraag verbonden. Ik geloof dat we hier nog erg lang op wachten moeten,en ik vrees dat het nooit zal komen. Gr. John.

     • Piet zegt op

      John ik wil helemaal geen uitzondering van invaliden of valide mensen… Het gaat hier gewoon om de vraag mag ik ja of nee met 30 dagen verlengen in mijn geval
      Ik heb die invalide persoon genoemd om uit te leggen waarom die toeristenvisum van 60 dagen lastiger is voor dat persoon ..ik zoek geen oplossing voor de rest of de wereld
      Blijf svp bij de essentie van mijn vraag en niet het waarom
      Dank je
      Piet

      • john zegt op

       Piet als je 58dagen in Thailand blijven wil,heb je 2 mogelijkheden,of je gaat voor jou vertrek naar een Thai consulaat voor een touristen Visum. (kosten 30Euro)
       Of je gaat in Thailand naar een Immigration office,voor het aanvragen van een verlenging.
       Je kunt zelf van deze 2mogelijkheden,de beste oplossing voor jou zoeken,een andere oplossing is er niet.
       Hoe je deze bezoeken regelt met trein,eigen Auto,bus,of taxi,ligt helemaal aan de persoon,wat hij denkt wat voor hem het makkelijkeste is.
       Ik woon zelf in München,en als ik hier mijn papieren /paspoort pasfotos, en een ingevuld aanvraag formulier,opstuur aan het Thai consulaat,krijg ik mijn visum ook per post.
       Misschien dat het Thai consulaat in den Haag,of Amsterdam, deze service ook aanbieden in bepaalde situaties. Jou aanvraag formulier voor het betreffende visum,kun je dan downloaden. Mochten ze deze service niet aanbieden,dan blijven helaas alleen de eerste 2genoemde mogelijkheden.
       Gr.John.

       • john zegt op

        Piet, ik heb het even voor je nagekeken,ook in Den Haag,en Amsterdam kun je het Visum per post aanvragen.
        Even een telefoontje aan het consulaat,wat ze precies nodig hebben voor het betreffende visum,en je spaart een reis,parkeerplaats zoeken,en jou bekende van 1.90 die slecht ter been is hoeft nooit meer door het deurtje van 1.60.
        Gr.John.

 12. Ceesdesnor zegt op

  Naar mijn idee kunnen ze op Schiphol bij de incheckbalie niet zeggen dat je niet mee mag zonder een visum als je 31 dagen in Thailand blijft.
  En voor die ene dag kun je hooguit een boete krijgen van 500 Bath.
  Dus je hoeft daar niet op pad om te verlengen.

 13. l.van IJk zegt op

  Visum aanvragen bij Consulaat Herengracht in Amsterdam waar je fantastisch wordt geholpen en het is tegelijkertijd fantastisch om Amsterdam aan te doen, zo’n mooie stad. Maak er een mooie dag van met een vreugdevol vooruitzicht Thailand te gaan bezoeken.

 14. RonnyLatPhrao zegt op

  Het is toch zo eenvoudig
  Indien je van plan bent om langer dan 30 dagen ononderbroken in Thailand te verblijven ga dan achter een visum voor u Thailand binnenkomt. Meer wil ik er niet over kwijt. Trouwens over welk bedrag hebben we het hier….

 15. Rob zegt op

  Vraagje: geldt dit ook als je b.v. over land ( Langkawi – Koh Lipe ) Thailand binnen komt of geldt dan gewoon de 2-weekse visumregel?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website