De toeristenindustrie rondom Khao San Road, het backpackers domein in Bangkok, merkt de gevolgen van de protesten goed. In het gebied zijn ruim 8.000 kamers beschikbaar daarvan is nu slechts 30 tot 40 procent bezet, ondanks dat het nu hoogseizoen is.

De vice-president van de Khao San Business Association, Prasit Chiaranaisakul, laat weten dat de protesten veel impact hebben op de hotelbezetting en andere commerciële belangen in de wijk. Het aantal hotelgasten is bijna gehalveerd. Een groot verschil met dezelfde periode vorig jaar. Toen waren vrijwel alle 8.000 kamers volgeboekt.

Door de wegafsluitingen in de omgeving van Khao San Road laten veel toeristen de beroemde backpackerswijk links liggen. Sommige reizigers zijn zelfs vertrokken om zo ver mogelijk van de protestgebieden vandaan te blijven.

Het aantal landen dat een reiswaarschuwing voor Thailand heeft afgegeven, is inmiddels gestegen van 19 naar 23. Reizen naar Thailand wordt desondanks niet afgeraden. Diplomaten van 56 landen en vertegenwoordigers van zes internationale organisaties zijn vandaag op het ministerie van Buitenlandse Zaken gebriefd over de speciale noodwet die voor Bangkok geldt.

Prasit roept de Thaise demonstranten van beide kanten op om dit conflict op een vreedzame wijze tot een einde te brengen. Blokkade van wegen moet altijd voorkomen worden en hij acht het beter dat protesten worden gehouden in stadions of parken in plaats van de openbare ruimte. Wel verwacht hij dat als de demonstranten huiswaarts keren, de kamerbezetting bij Khao San Road snel weer zal stijgen naar 80 procent.

Bron: MCOT online news


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Toeristen mijden Khao San Road”

  1. michiel zegt op

    Klopt ik was er gisteren avond nog.Veel minder druk als normaal deze tijd. Nu weer thuis in koude kikkerland.

  2. B zegt op

    Kaosan road is helemaal niet leuk ook !

    Je zit er precies in Europa ….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website