Het zeewater op sommige delen van Phuket is levensgevaarlijk door de sterke stroming. Rode vlaggen en waarschuwingsborden lijken niet voldoende te zijn om toeristen te waarschuwen.

Een buitenlandse toerist, waarschijnlijk uit Rusland, negeerde alle waarschuwingen en verdronk binnen vijf minuten, zo schrijft Phuket Gazette.

Gistermiddag om ongeveer 16.00 uur ging het slachtoffer de branding bij Karon Beach in om te zwemmen. Het zeewater is daar levensgevaarlijk. Rode vlaggen, borden en strandwachten waarschuwen toeristen om er niet te gaan zwemmen. De man luisterde niet en ging toch het water in. Al binnen vijf minuten raakte hij in de problemen. De sterke branding trok hem steeds verder weg van de kust.

Het duurde uiteindelijk 20 minuten om de man uit het water te krijgen, hij was toen al verdronken.

Delen van de populaire stranden Kata en Karon Beach op Phuket zijn door eerdere incidenten volledig afgesloten. Het is er te gevaarlijk om te gaan zwemmen: “Dit is de eerste keer dat we door middel van touwen het strand afsluiten om zwemmers te waarschuwen voor de gevaren van de zee. Het is echt gevaarlijk om nu het water in te gaan. Sommige stromingen bevinden zich op slechts twintig tot dertig meter van het strand, waardoor wij genoodzaakt zijn hele gebieden af te sluiten”, zo vertelde voorzitter Prathaiyut van de Phuket Lifeguard Club al eerder.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toerist op Phuket negeert rode vlag en verdrinkt binnen 5 minuten”

 1. martin zegt op

  Het is nooit leuk als iemand op vacantie om het leven komt. Maar als je zo stom bent en rode kleuren van groene niet niet onderscheiden, zit je in no-time in de problemen ? Het aantal mensen die niet voorbereid op vacantie gaan is enorm. Het aantal van mensen die de plaatselijke wetgeving negeren nog veel groter. Wetten zijn gemakkt VOOR mensen, niet TEGEN mensen. Als je daar lak aan hebt, mag je de rekening zelf betalen. . . dit maal met zijn eigen leven. Als mens met gezond verstand zeg ik, een veel te hoge prijs.

 2. Bert Van Eylen zegt op

  Sorry maar ik kan daar geen medeleven mee hebben. Zelfoverschatting en stoer doen is spijtig genoeg eigen aan sommigen, maar als je dom bent is het nog erger. Het negeren van een rode vlag is arrogantie ten top.
  Inderdaad zijn weinig mensen goed voorbereid wat betreft “veilig zwemmen” in het buitenland. Laten we hopen dat dit niet meer gebeurt.
  Groeten.

  • bebe zegt op

   Een druk bezocht eiland als phuket heeft nood aan redders die weten waar ze mee bezig zijn ,een paar rode vlaggetjes en bordjes plaatsen is onvoldoende .
   Veel toeristen zijn de engelse taal niet machtig dus de verantwoordelijkheid hiervoor ligt voor een deel bij the powers that be in phuket.
   Overal luxe resorts bouwen en via tat phuket promoten als world class tourist destination dat kunnen ze.
   Een paar jaren geleden hebben ze eens redders op die bekende stranden gezet en toen kwam aan licht dat sommige van die jongens niet eens konden zwemmen.

   • KhunRudolf zegt op

    Vrij vertaald: Een druk bezocht eiland als phuket heeft nood aan toeristen die weten waar ze mee bezig zijn ,zeker als slechts een paar rode vlaggetjes en bordjes geplaatst zijn en dit kennelijk onvoldoende is.
    Veel toeristen zijn de engelse taal niet machtig dus de verantwoordelijkheid ligt bij henzelf om te weten te komen wat er op de borden staat, bv zo’n woord als warning.
    Overal luxe resorts bevolken en zich via tat phuket promoten als world class tourist destination dat kunnen ze.
    Een paar jaren geleden hebben ze eens toeristen uit zee gehaald en toen kwam aan licht dat sommige van die jongens niet eens konden zwemmen.

  • Koobus zegt op

   Maar zodra het weer veilig is /de stroming verdwenen is, wordt dan het bord ook weer weg gehaald of blijft dat gemakshalve de rest van het seizoen daar staan?

   • martin zegt op

    De gevaarlijke stromingen bij en op diverse plaatsen rond Phuket hebben geen zeizoen. Je mag er van uit gaan, dat deze altijd (meestal) aanwezig zijn. Daarom zou je niet daar gaan zwemmen waar dit duidelijk als gevaarlijk wordt aan gegeven. Het gaat om JOUW eigen leven. Daar van heb je er maar 1. In Phuket zijn genoeg mooie plekken waar je heerlijk kund zwemmen en heel belangrijk, ook s’avonds bij een pilsje kunt na vertellen. Prost

 3. Roswita zegt op

  Het is inderdaad erg dom om deze waarschuwingen te negeren. Maar misschien was hij, net als een vriendin van mij, rood-kleurenblind. Dan zie je een rode vlag voor groen aan. Een tijdje terug waren er ook mensen die (vond ik) erg ver de zee in gingen. Enkele familieleden op het strand begonnen wat zenuwachtig te worden en gingen naar de zee om ze terug te roepen, Bleken ze daar nog gewoon tot hun navel te kunnen staan. (waren ook geen vlaggen aanwezig)

  • ruud NK zegt op

   Roswita, kleurenblind of niet. Iedereen ziet de borden en begrijp deze ook zonder kleur. De kleur is extra! Daarnaast als je aan het strand bent en je ziet niemand in zee moet je je toch afvragen wat er aan de hand is.
   Laatst is er ook iemand verdronken die slechts navelhoogte in zee was.

   Ik was vorige maand op Phuket Patong en de zee was levensgevaarlijk. Toch lieten enkele ouders hun kinderen aan de rand van het water spelen. Verder was er niemand in zee en stond er ook nog eens een heel harde wind die de kussens van de stoelen blies. Heb je dan nog verstand, of kan je zee en strand alleen assoceren met verplicht zwemmen??

   Heeft iemand de telling bijgehouden om het hoeveelste verdrinkings slachtoffer het op Phuket gaat de laatste paar weken??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website