Een 32-jarige Tsjechische man is dodelijk ten val gekomen toen hij op een klif een selfie wilde maken bij de Bang Khun Si-waterval op Koh Samui. Hij negeerde daarbij een verbod om de klif te betreden.

De man viel ongeveer 30 meter naar beneden en zijn lichaam moest door reddingswerkers worden geborgen. Hij reisde met een groep van acht Tsjechische toeristen die op 5 februari in Thailand aankwamen en rechtstreeks naar Koh Samui gingen. Daar huurde ze motorfietsen om het eiland te verkennen. Donderdag bezochten ze de Bang Khun Si-waterval.

Zijn medereizigers vertelden de politie dat de man naar de rand van de klif liep om foto’s te nemen en het toegangsverbod negeerde. Hij gleed uit toen hij een selfie wilde maken en viel op een gedeeltelijk ondergelopen rotsplateau. Zijn vrienden hebben nog getracht de man te reanimeren. Politie, militairen en reddingswerkers deden er ongeveer drie uur over om het lichaam te bergen.

Volgens Samitasak Suttara, hoofd toerisme van de provincie Suarat Thani, maakt de klif deel uit van een stroomgebied bij de waterval en is niet toegankelijk voor bezoekers, maar sommige toeristen negeren de waarschuwingsborden.

Dit is inmiddels al het derde dodelijke slachtoffer in een paar jaar tijd, drie anderen zijn ernstig gewond geraakt bij watervallen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Toerist (32) op Koh Samui negeert waarschuwing en valt dood bij maken selfie”

  1. Pat zegt op

    Toch onbegrijpelijk dat een volwassen man zo’n verbod negeert en vindt dat dit niet van toepassing is op hem.
    Waarom zijn zoveel mensen toch zo onredelijk en onvatbaar en roekeloos.

    Dit kost hem nu zijn leven en hij laat familie (gezin) en vrienden achter met veel verdriet, en dat allemaal voor een fotootje.

    Tja, mocht het een klassiek ongeval zijn, ik leefde mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website