Buitenlandse toerisme is belangrijk voor Thailand. Deze groep levert een belangrijke bijdrage aan het bruto binnenlands product en zorgt voor werk voor talloze Thais. De toeristische sector wacht dan ook in spanning af of de toeristenstroom nu weer op gang komt, nadat Thailand alle inreisvoorwaarden heeft losgelaten voor gevaccineerde toeristen.

Volgens minister Phiphat Ratchakitprakarn van Toerisme en Sport, arriveerden in mei meer dan 400.000 buitenlandse bezoekers in Thailand toen de Test & Go-regeling werd opgeheven. Vanaf vrijdag worden maandelijks minstens 900.000 toeristen verwacht. In het hoogseizoen zal het aantal naar verwachting 1,5 miljoen per maand bereiken, zegt hij.

Thanet Tantipiriyakit, voorzitter van de Phuket Tourism Council, zegt dat het opheffen van de Thailand Pass de toegang tot het land zal vergemakkelijken: “De toegangsregels zullen vriendelijker en handiger worden voor toeristen. Het gemak van binnenkomst is een andere factor die hen zal overtuigen om Thailand als hun eerste keuzebestemming te kiezen. Het opheffen van de Thailand Pass zal een zegen zijn voor niet alleen Phuket, maar ook voor het toerisme industrie als geheel.”

Het toerisme in Phuket begint nu te verbeteren. Veel luchtvaartmaatschappijen willen directe vluchten lanceren naar de eilandprovincie, waaronder India. Luchtvaartmaatschappijen uit Zuid-Korea zullen binnenkort ook rechtstreekse vluchten naar Phuket hervatten.

Bron: Bangkok Post

Rating: 3.60/5. From 5 votes.
Please wait...

25 reacties op “Toerismesector in spanning: Komen de toeristen of blijven ze weg?”

 1. martin zegt op

  Toeristen hebben een notoir kost geheugen
  Hetzelfe werd gezegd, gedacht en gevraagd na de bloedige rellen in Bangkok, na elke militaire staatsgreep, na SARS, na Birdflu, na de tsunami
  En TAT heeft al aangegeven dat er veel meer toeristen zijn geland sinds de eerste versoepelingen en hotelboekingen zijn ook gestegen
  Het zal wat trager gaan door de twijfel aan en de onbekendheid met de aanpak van de regering aangaande C19. overigens een van de betere in de wereld.
  Suvarnabhumi loopt al weer aardig vol en ik zie de vliegtuigen weer sneller achter elkaar binnen komen.
  Tijd is een bekende heelmeester!!

  • chris zegt op

   Jaren geleden was er een bomaanslag in Bali, in een disctotheek waar meer dan 150 jonge mensen de dood vonden, waaronder ook Nederlanders.
   Na twee maanden waren de eerste toeristen terug en jawel….dat waren de Nederlanders.

   • Luit zegt op

    Dat is wel erg zwart wit hoor, woon al jaren op Bali en dit heeft toen ontzettend veel schade aangericht

 2. Paul Vercammen zegt op

  Zitten momenteel in Pattaya waar er buiten Indiërs zeer weinig toeristen zijn en nog zeer veel is nog gesloten of failliet. Ook hier zijn de prijzen gestegen. Maar blijft een prachtig land.!

 3. Jozef Flemming zegt op

  Ik vrees dat de versoepelingen te laat zijn doorgevoerd. De omliggende landen hebben alle regels veel eerder laten vallen, helaas.

 4. Kees Prins zegt op

  Men verwacht hier dat de toeristen van vandaag op morgen in het vliegtuig springen. en vergeten gemakshalve dat op vakantie gaan betekent dat Men moet zoeken en plannen. Bovendien gaat Men vergelijken qua valuta zeker nu Thailand de te sterke Baht heeft vergeleken met andere landen om Thailand heen. Er zal nog veel water door de Chao Praya rivier stromen voordat het toerisme enigszins zal toenemen.

  • Lessram zegt op

   De Baht is niets meer of minder waard geworden t.o.v. de Euro de laatste jaren. Blijft steeds weer rondom de 37-38 hangen, zoals ie ook was voor Corona, toen het nog wel druk was qua toerisme. Tijdens corona heeft ie even de 39 aangeraakt, maar de tijden van 40+ tot zelfs 50 liggen in een lang verleden.

   • Sander zegt op

    Er zullen weinigen zijn die de koersen van de Kip, Dong, Riel, Bath en Rupiah gaan vergelijken en als uitgangspunt nemen om hun vakantiebestemming te bepalen. Voor de meesten zal gelden dat ze een budget in euro’s hebben en o.b.v. andere criteria hun bestemming uitkiezen en niet zozeer maximalisatie nastreven van hun in vreemde valuta geconverteerde euro’s. Voor degenen die meerdere maanden ergens verblijven, is het ander verhaal wellicht. Maar dan nog zullen de niet-monetaire beweegredenen de belangrijkste zijn om zich ergens te vestigen.

 5. Ing zegt op

  Mijn beeld als buitenstaander:
  1. Thailand is niet langer het goedkope vriendelijke land van vroeger, maar heeft zeker nog een flinke aantrekkingskracht
  2. Andere Aziatische landen hebben ook het toerisme verder ontwikkeld en zijn sterkere concurrenten geworden
  3. Corona is nog niet voorbij en toeristen zullen vrezen dat Thailand weer op slot gaat bij een nieuwe golf
  4. De Russische toeristen zullen voor een (groot) deel wegblijven
  5. Europa en USA zitten economisch in zwaar weer en stevenen af op een recessie

  Het toerisme zal zich allicht wat herstellen bij open grenzen, maar de toename wordt door bovenstaande factoren wel flink gedempt.

  • stu zegt op

   Thailand is a koopje voor Amerikanen deze zomer. De dollar staat op een 15 jaar hoogtepunt tegenover de baht en zal blijven stijgen vanwege de verwachte renteverhogingen van de Federal Reserve dit jaar.

   Indiers reizen massaal naar Thailand met directe vluchten op budget airlines vanuit de grote steden in India.
   https://thethaiger.com/news/phuket/majority-of-international-travel-to-phuket-is-from-india

   – Hotels bieden aantrekkelijke prijzen aan deze zomer (niet alleen omdat het low season is). Zelfs luxe hotels, zoals de Athenee in Bangkok, bieden “long stay” tarieven aan; relatief spotgoedkoop, vooral vergeleken met hotelprijzen in Amerika en Europa.

   Hotels zijn actief in het aantrekken van Indische touristen via package tours (reisburotoeristen). Het overgrote deel van buitenlandse gasten in het enorme Marriott Marquis in Bangkok zijn momenteel Indiers (de “regulars” zijn daar overigens niet blij mee en wijken uit).

   De Chinezen beginnen te reizen naar het buitenland. Niet iedereen heeft daar toestemming voor, maar de deur staat op een kier.
   https://www.bangkokpost.com/world/2338033/overseas-flights-in-high-demand-as-shanghai-resumes-international-travel

   Kortom, de veronderstelling dat de slechte economie in Europa een grote invloed zal hebben op internationaal toerisme in Thailand is, in mijn mening, een overschatting.

 6. aad van vliet zegt op

  Wij wonen in Frankrijk en ook hier is het hetzelfde: geen toeristen. Men vergeet gemakshalve dat de oorlog in Ukraine een grote rol speelt, de pandemie heeft de prijzen opgechroefd en men geeft gewoon geen geld meer uit. De duitse Herr Scholz had gelijk denk ik toen hij enige tijd geleden zei: Zeitenwende! En het begint nu aan te komen in de hele wereld.
  Ik rij motor en langs de liefhebberij van de fransen, zitten op een terrasje en een koffie drinken. Geen mens meer! De campmgs hier in de regio hebben geen klanten meer. Wellicht komen wij nog wel voor de 11e keer (na 2 jaren van afwezigheid) naar Thailand maar er blijven ook vraagtekens. Neem bij voorbeeld de aanpak (eh aanpak?) van Thailand van de pandemie en de nawerkingen! We lopen wel geen groot gevaar want we hebben de 2e booster al gehad maar als je leest wat er in Th allemaal fout gaat krijg je toch twijfels. En we weten dat het vragen om ‘waarom’ iets overbodigs is in Th.
  Niet negatief worden maar wel de realiteit in de gaten houden!
  Sterkte.

 7. Archie zegt op

  Ik ben in Spanje, ook hier veel minder toeristen. De meeste zijn fransen en spanjaarden die met de auto komen. Overal stakingen bij veel maatschappijnen, dure tickets en chaos op de vliegvelden is niet bepaald bevorderend voor het toerisme die nu net weer op gang zou komen. Weinigen durfen nu een dure ticket te kopen om later weer ergens je geld terug te krijgen. Bij stakingen krijg je geen greld terug van de verzekering. Daarbij komt dat heel Europa een enorme prijsstijging beleefd. Woon zelf in Noorwegen, waar etenswaren al de duurste in de wereld zijn, in december 4% gestegen en pr 1 juli eventjes 7% er bovenop. De gemiddelde loonsverhoging liggen op 3,4%, tel uit je winst 🙂

  Ik denk niet dat half Noorwegen nu graag naar Thailand gaat, dat ook kampt met inflatie. Ben zelf ieder jaar sinds 2009 naar Thailand geweest, na de pandemie zou ik natuurlijk graag weer willen gaan, maar ja zoals de meeste, we hebben hier al zorgen genoeg. De thaise TAT heeft al eerder aangegeven dat zij nu meer van de indiase markt toeristen willen binnenhalen.

 8. khun moo zegt op

  Wij wonen in Udon, maar ook hier bijna geen toerist te zien.
  Ook in khon kaen is het rustig
  De gestegen prijzen voor levens onderhoud, de oorlog , de hoge energie prijzen en de pandemie zijn de veroorzakers van de terugval.
  Ik vermoed dat dit het eerste half jaar niet zal veranderen omdat de 3 genoemde factoren dan wellicht nog niet verdwenen zullen zijn.

 9. chris zegt op

  Thailand blijft natuurlijk hetzelfde maar ‘de’ toeristen bestaan niet en de vraag waar de teristen vandaan moeten komen, want de situatie verschilt nogal per land.
  De grooste groepen toersiten voor Covid kwamen uit China, India, Japan, Rusland en andere Aziatische landen. Een grote minderheid uit het zogenoemde Westen.
  De vraag of de toeristen naar Thailand terugkomen kan het beste worden beantwoord als men zich afvraagt of en onder welke voorwaarden de Chinezen, Indiers, Russen en Japanners hun vakantie weer in Thailand plannen.
  Ik ben er vrijwel zeker van dat het imago van Thailand in deze herkomstlanden niet veel heeft geleden en dat de economische situatie in deze landen niet zo achteruit is gehold als in de EU-landen. Blijft de vraag staan of het toeristisch aanbod (vliegtuigstoelen tegen een redelijke prijs,hotels, vervoer) klaar is voor de nieuwe stroom. Het lijkt er voorlopig niet op. MInder buslijnen vanwege de oplopende dieselprijzen, duurdere vliegtickets, chaos op vliegvelden, gebrek aan personeel…..

 10. khun lek zegt op

  Corona verloop ,hoge inflatie, oekraine , sterk gestegen energie kosten zullen van invloed zijn.

  Ik vermoed dat het 2023 niet meer goedkomt met de toeristen stroom naar Thailand.

 11. Stan zegt op

  De toeristen komen wel, maar wel veel minder dan in de jaren voor corona. Redenen al gegeven door andere reageerders hierboven.
  Ik wil graag weer naar Thailand in november, maar vanwege de onzekerheid durf ik pas in oktober te boeken. Ik zal niet de enige zijn die nog even wacht. Niet veel onzekerheid over de financiële situatie, wel een beetje over de ticketprijzen, maar het kan zo maar weer gebeuren dat het coronagedoe in het najaar weer begint. In de zomers van 2020 en 2021 waren we er ook zo positief over, maar helaas dus.

 12. herman buts zegt op

  Er is ook een beetje de vicieuze cirkel van prijs van de vluchten, aanbod is nog beperkt en de prijzen liggen gemiddeld 15 a 20 % hoger.Zolang het aanbod niet stijgt zullen de prijzen niet dalen en zolang de prijzen hoog blijven krijg je minder toeristen , dit zal heel geleidelijk misschien terug beteren , maar de tijd dat je voor minder dan 600€ vliegt zie ik direct niet terugkomen.

 13. janbeute zegt op

  Als ik dit zo weer eens lezende, wordt het daarom niet eens hoogtijd dat Thailand hunner echte diehards groep waar ik zo langzamerhand en velen met mij ook onder toebehoor na 17 jaar op retirement eens te gaan koesteren.
  Want onze vele jarenlange bijdrage aan de Thaise economie is meer waard dan die van die ene toerist die wel of niet zal komen dit jaar.

  Jan Beute.

  • Leo zegt op

   @Jan Beute
   Je hebt zeker gelijk, maar…..

   Diehard of niet, dat koesteren kan je wel vergeten, vergeet ook niet de vele Visa-verzwaringen en andere ontmoedigende maatregels van al voor de corona tijd, ze wisten van gekkigheid niet om herhaaldelijk nieuwe regels te bedenken, en als je daar aan gewend was kwamen er al weer nieuwe en zwaardere regels en zo ging het maar door. dat was mij toen al een doorn in het oog. Tja en toen kwam Corona…..

   Toerisme aantrekkelijk maken of regels relaxen ligt niet echt in de aard van de Th regering, ja nu het water hun echt aan de lippen staat, en omringende landen ook populairder worden zijn ze de corona regels aan het versoepelen., maar ik moet nog steeds een stok in mijn neus hebben met negatief resultaat voor ik welkom ben.
   Maar goed, het in in Europa ook geen vetpot en hebben we nog wel verwarming deze winter?
   Hoe de toekomst er hier uitziet met de hoge inflatie en de aanstaande covid lockdowns in het najaar is ook erg onduidelijk.
   Ik weet 1 ding heel zeker. Als ik gekoesterd wilt worden dan zal het een ritje naar de ApOpNoe’ut worden denk ik.

 14. Jacob zegt op

  grappig, op alle vliegvelden een chaos, waarschuwingen voor zwarte zaterdagen aangaande file verkeer, maar nergens een toerist te zien….

 15. Leen zegt op

  Veel toeristen wachten op dit moment volgens mij ook af omdat het vliegverkeer een bende is en men geen zin heeft in de vertraging, zoek raken koffers, 6 uur van te voren naar het vliegveld en dan nog de kans dat een dag van te voren de vlucht geannuleerd wordt.

 16. Andre h Hergraven zegt op

  Ik denk dat toeristen niet meer naar Thailand gaan, alles id duurder geworden zowel hiet in Nederland zowel in Thailand, ik ga naar de Filippijnen of Cambodja / Laos

  • Paul zegt op

   Ben momenteel een 5-tal dagjes in Pattaya en buiten het (relatief) groot aantal Indiërs zijn er zo goed als geen andere toeristen te bespeuren.

   We hebben een 5* hotel geboekt en zijn inderdaad geschrokken over de prijzen die ze in het hotel zelf hanteren. Als ze denken om op dergelijke manier volk naar hier te halen dan zijn ze verkeerd bezig. Het resultaat is dat we nu enkel nog uit eten gaan buiten het hotel.

   De vooropgestelde ‘inhaalbeweging’ van de regering heeft nog niets opgeleverd. Ik vrees dat dit niet rap zal veranderen. De toeristische sector is nog altijd doods …

  • fred zegt op

   Is op de Filippijnen en in Laos dan alles goedkoper geworden ?

 17. Wiebren Kuipers zegt op

  De komende maanden zal het niet eenvoudig zijn. Retour Ams-Bkk met KLM 2000 euro. Andere maatschappijen 1200-1700 euro. Overige Aziatische bestemmingen nu ook kostbaar. Dit werelddeel zal nog echt nog even moeten wachten om massaal de toeristen terug te krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website