Het is toch een droevige dag om aan te kondigen dat één van de twee Engelstalige kranten in Thailand in gedrukte vorm gaat verdwijnen.

The Nation maakt bekend dat men de strijd na 48 jaar heeft opgegeven en stopt met de papieren krant. Daarmee wordt de Bangkok Post het enige Thaise dagblad in de Engelse taal. De laatste editie van de gedrukte The Nation is gepland voor eind juni van dit jaar.

Onvermijdelijk

Somchai Meesen, chief executive officer van de Nation Multimedia Group Plc (NMG), zei in een TB-interview, dat de beslissing onvermijdelijk was om de jarenlange verliezen een halt toe te roepen. “Over de laatste vijf jaar heeft The Nation een verlies van 30 miljoen baht per jaar geleden, voornamelijk doordat veel mensen het nieuws online lezen en de advertentieopbrengsten voortdurend dalen.”

Onderzoek

De CEO haalde een recent onderzoek aan, waaruit gebleken is, dat de lezers van The Nation voor slechts 36% in Thailand wonen. Het grootste deel van de lezers, namelijk 64% woont in het buitenland, waarvan 25% in de Verenigde Staten. Het betekent dat de meeste lezers van The Nation niet de gedrukte krant kopen, maar de artikelen op de website lezen.

Toekomst

The Nation gaat zich richten op de digitale markt, waarvan men verwacht dat het blijft groeien. Er zullen dan ook geen ontslagen van journalisten of ander personeel bij de krant plaatsvinden. Alle aandacht wordt straks besteed aan de website, waar nog aan toegevoegd wordt dat er een audio-editie van de krant zal verschijnen. Tevens komt er in oktober een aanvulling op de website in de Chinese taal.

Bron: The Nation

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “The Nation stopt met de gedrukte krant en richt zich op haar website”

 1. Puuchaai Korat zegt op

  Maar wel goed voor het milieu. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Zouden meer kranten (oude bomen) een voorbeeld aan kunnen nemen.

 2. Yuri zegt op

  Ach, Thailandblog is ook al vele jaren niet meer verkrijgbaar in de papieren editie 🙂

  • Rob V. zegt op

   Er is 2x een ‘Het best van Thailandblog’ boekje gedrukt tbv het goede doel. Soms is papier nog wel leuk of fijn. 🙂

   • Yuri zegt op

    Ah dat wist ik niet! Leuk inderdaad.

 3. In de krant staat het nieuws van gisteren en eergisteren. Online staat het nieuws van vandaag. Een ander probleem is dat er vrijwel geen onafhankelijke journalisten zijn, met een objectieve kijk. Meestal lees je hun persoonlijke mening met een sausje van hun eigen politieke voorkeur er overheen.

 4. Antoon zegt op

  Voor mij eerder goed nieuws want The Nation in het hotel zal noodgedwongen vervangen worden door The Bangkok Post, de krant die ik persoonlijk beter vind.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website