Thaise verzekerden die onder het UHC ziekenfonds vallen, krijgen toegang tot alle ziekenhuizen in Thailand. In de zuidelijke provincies van het Noordoosten start volgend jaar  een proef, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Nu nog zijn de verzekerden gebonden aan één specifiek ziekenhuis.

“Deze aanpassing wordt gefaseerd ingevoerd”, zegt minister Anutin van volksgezondheid. Patiënten hoeven zich daarom geen zorgen te maken dat er straks geen plaats is in grote ziekenhuizen door drukte.

Om te voorkomen dat sommige ziekenhuizen worden overstroomd, wil men een systeem instellen waarbij ziekenhuizen in een provincie zich specialiseren in de behandeling van bepaalde ziektes en aandoeningen.

De minister denkt ook dat de uitgaven voro de gezondheidszorg niet zullen toenemen, het systeem wordt goed opgezet met toewijzing van voldoende mankracht.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thaise ziekenfondsverzekerden mogen naar ziekenhuis van eigen keuze”

  1. Joop zegt op

    Bedoelt men alle overheidsziekenhuizen of alle ziekenhuizen inclusief de particuliere ziekenhuizen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website