siiixth / Shutterstock.com

Winkelcentra en grote detailhandelszaken die bouwmaterialen verkopen, mogen per 17 mei weer open gaan. Voorwaarde is wel dat het aantal covid-19 infecties niet oplaait en dat er door de eigenaren van de winkels preventieve maatregelen worden genomen. 

China en Zuid-Korea worden door de Thaise overheid geschrapt van de lijst met risicolanden voor Covid-19. Dit is donderdag besproken tijdens een bijeenkomst van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA), onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha.

Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid, wil dat  landen waar Covid-19 besmettingen zijn afgenomen, van de lijst van gevaarlijke gebieden worden verwijderd. Dit proces moet wel geleidelijk verlopen en het zal niet betekenen dat personen uit die landen weer direct naar Thailand kunnen reizen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thaise winkelcentra en bouwmarkten per 17 mei weer open”

  1. Nicky zegt op

    De bouwmarkten zijn reeds ope hoor. In ieder geval in Chiang Mai

  2. Osen zegt op

    Vraag mij af wanneer wij van de lijst met risico landen voor Covid-19 geschrapt kunnen worden. Als ze dit gaan hanteren kunnen wij dus de komende periode (2020?) niet meer direct Thailand in. Zit zelf nog een beetje in ontkenningsfase en hoop echt dat dit mogelijk is na september ongeveer, maar krijg na het lezen van diverse berichtgeving dat Thailand ons echt niet direct weer toelaat zolang wij dit geheel onder controle hebben. Aan de ene kant begrijp ik dit dan ook wel.

  3. jean zegt op

    Inderdaad Nicky in Chiang Mai zijn zelfs bouwmarkten die nooit gesloten waren


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website