De regering is bezig met de planning van de volgende ronde van versoepeling van de virusmaatregelen. Het gaat hierbij om de heropening van grote gebouwen na 17 mei. Wel met regels voor bezoekers om zo grote groepen mensen te voorkomen.

Dr. Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) laat vandaag weten dat er van vrijdag tot aanstaande dinsdag, meningen en voorstellen worden verzameld voor de volgende ronde van versoepelingen.

Taweeslip zegt dat het afschalen van de maatregelen alleen doorgaan als aantal besmettingen laag blijft. Sinds zondag mogen kleine ondernemers, onder voorwaarden, hun winkels weer openen. In de tweede ronde gaat het om grote winkels. Wel moet sprake zijn van voldoende medewerking van ondernemers als het gaat om preventiemaatregelen.

Het aantal Thai die uit het buitenland mogen terugkeren blijft vooralsnog beperkt. “De meeste gevallen van lokale infecties in Thailand betreffen geïnfecteerde repatrianten en mensen die in nauw contact met hen stonden”, aldus Dr. Taweesilp.

De eerste groep die naar huis mag terugkeren, zijn degenen die ziek zijn, gestrand zijn op luchthavens of een verlopen visum hebben, en toeristen die in andere landen zijn gestrand. De volgende groep zijn monniken op pelgrimage, studenten en ontslagen arbeiders.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thaise regering wil per 17 mei meer versoepelingen van corona maatregelen”

  1. Jan zegt op

    Als mijn Thaise vrouw terug wil in juni met klm moet ze dan een fit to fly certificaat hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website