(1000 Words / Shutterstock.com)

De regering gaat 225 miljard baht aan financiële middelen inzetten voor 51 miljoen Thai. Het kabinet gaf woensdag goedkeuring aan stimuleringsmaatregelen, waaronder een verlenging van twee subsidieprogramma’s met een maand voor een bedrag van 85,5 miljard baht.

Het gaat bij dit pakket zowel om lage, als midden en hoge inkomens die kunnen profiteren van een pakket aan stimuleringsmaatregelen, om zo de Thaise economie te stimuleren (zie het overzicht onderaan).

Thailand krijgt harde economische klappen doordat het aantal coronabesmettingen oploopt en er er in een aantal provincies een lockdown is ingesteld. Het vaccinatieprogramma komt nauwelijks van de grond, waardoor Thailand waarschijnlijk nog lang met de gevolgen geconfronteerd zal worden.

Bron: Bangkok Post

9 reacties op “Thaise regering trekt 225 miljard baht voor hulp en economische stimulans”

 1. ruud zegt op

  Goed nieuws zie ik.
  Ik krijg weer korting op mijn electriciteitsrekening.

  Een heerlijk gevoel, geld van de Thaise overheid krijgen.

  • Karelthai zegt op

   Korting op de electra rekening alleen bij minder dan 150 eenheden
   (KWH)

 2. bart zegt op

  Waar ik het meest benieuwd naar ben is vooral in welke zakken het meeste geld terecht komt, ik hoop vooral in de zakken van de armste, maar denk dat dit helaas niet het geval zal zijn.

  • Han zegt op

   Ik vrees ook van niet. Heb hier diverse voorbeelden in de buurt van mensen die het echt niet nodig hebben maar wel krijgen. En ook mensen die het wel nodug hebben maar het niet krijgen omdat ze geen smartphone hebben waar je bv die 7000 baht winkelkorting mee kunnen krijgen.

 3. GeertP zegt op

  Ik ben ervan overtuigd dat het geld op de “goede “plaats terecht komt.
  Noy en Dauw, nog even geduld.

 4. Johnny BG zegt op

  Deze maatregelen komen ook ten goede aan de mensen die het niet nodig hebben en dan bedoel ik personeel van bedrijven waarbij men gewoon het loon ontvangt. Bij vorige steunprogramma’s kregen mensen met een vast salaris tot wat ik weet 25000 baht per maand deze pleziertjes toebedeeld. Logica ervan in willen zien heeft in deze dan ook geen zin en het enige mooie is dat die 225 miljard nu eens wat minder gierig wordt uitgegeven en dat dit bv. ten goede komt aan de markthandelaren en vervolgens de boeren.

 5. Ergens in thailand zegt op

  Heb het tegen mijn vrouw verteld en die beantwoorde dat het een voorstel is dat is ingediend bij de Government en dat er volgende week wordt beslist of het wordt goedgekeurd.
  Vele mensen keuren het af bv om dit. Eerst kregen ze 1000 b per week 7 weken lang nu wordt dat verlaagd na 2000 b dus 2 weken 1000 bath en dan afgelopen. Elektric willen ze de rekening aanhouden van April en dat is voor de meeste mensen de duurste mnd omdat het bloedheet is.

  Dus gewoon volgende week afwachten
  Pekasu
  Mzzl

 6. Kees zegt op

  Waarom dat geld niet deels besteden aan het zo snel mogelijk vaccineren van de hele bevolking teneinde snel de groepsimmuniteit te kunnen bereiken. Dan kan het leven weer snel als vanouds worden. Ik weet dat dat tijd kost maar zoals het nu gaat wordt het probleem opgelost met St. Juttemus in 2023. Daarmee raken we verder van huis dan die paar maanden met vaccineren.

  • Ger-Korat zegt op

   Dat is inderdaad de oplossing, niets geen pappen en nathouden met een bahtje of 1000 hier en daar maar het geld gebruiken voor grootschalige opkoop van vaccins en massale en snelle vaccinaties. En dan krijgt de economie weer een boost want het toerisme kan weer opgestart worden, met een paar honderd miljard baht opbrengsten per maand. En het dagelijkse leven kan weer normaal worden waardoor men uit de paniekmodus raakt en weer gewoon geld verdienen en uitgeven. Hotels weer open, restaurants open, openbaar vervoer weer als normaal, winkels weer dag en nacht open, attractieparken en nationale parken weer toegankelijk, mensen weer normaal aan het werk en belangrijk de scholen weer als vanouds open waardoor leerachterstanden worden voorkomen. Waarom ze niet gewoon een miljard of 200 hiervoor gebruiken is me ook een raadsel, eenvoudig een extra staatslening uitgeven, geld genoeg in de Thaise economie en de staatsschuld blijft toch beperkt, iedereen blij lijkt mij. Gewoon het virus ook economisch en financieel als probleem benaderen en dan de juiste oplossing zoeken komt uiteindelijk de bevolking ten goede.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website