Het was al een keer eerder aan de orde gekomen, maar het wordt nu ook officieel bevestigd, iedereen in Thailand, Thais en buitenlanders inclusief gastarbeiders, krijgen gratis een Covid-19 vaccinatie.

Deze verzekering heeft CCSA-woordvoerder Apisamai Srirangson donderdag gegeven tijdens de dagelijkse briefing van het Centre for Covid-19 Situation Administration in het Government House. Volgens Apisamai heeft de regering drie doelgroepen benoemt voor vaccinatie:

 1. Personen ouder dan 60 jaar en degenen met chronische ziektes.
 2. Medisch personeel en degenen die belast zijn met hulpverlening of in contact komen met patiënten.
 3. De algemene bevolking en personeel in de service-, toerisme- en industriële sector.

Werkgevers zullen moeten meebetalen aan het vaccineren van hun arbeidersmigranten. Voor noodgebruik worden vaccins in voorraad gehouden.

De eerste beperkte levering van vaccins wordt verwacht op 24 februari. Deze doses worden tot mei gebruikt om levens te redden en Covid-19 te beperken. Latere leveranties in grotere hoeveelheden gaat naar personeel in de service- en toerisme sector.

De regering heeft er geen bezwaar tegen dat particuliere organisaties zelf vaccins verwerven, maar dat is wel aan eisen gebonden zodat in de praktijk alleen ziekenhuizen vaccins kunnen inkopen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.60/5. From 5 votes.
Please wait...

11 reacties op “Thaise regering: Iedereen in Thailand, Thais en buitenlanders krijgen een Covid-19 vaccinatie”

 1. Robert zegt op

  Nou dat zou dan een mooi bericht zijn als het waar is en allemaal doorgaat natuurlijk. Maar we blijven positief denken over een eventueel gratis vaccin als buitenlander die al 12 jaar in Bangkok woont, Ik heb me al wel laten inschrijven bij 2 ziekenhuizen, mocht er een vaccin komen.
  Ik heb proberen te zoeken waar je je moet aanmelden voor zo’n gratis vaccin en wat de voorwaarden zouden moeten zijn. Heb wel een Thaise ID maar geen werkvergunning. Te oud, ze willen me niet meer haha.
  Weet iemand waar je je moet inschrijven?
  Alvast bedankt voor het melden hiervan.
  Fijn weekeinde allemaal
  Robert

  • Daniël zegt op

   Als je naar het lijstje kijkt van doelgroepen, denk ik dat je als buitenlands gepensioneerde nou niet voor aan moet gaan staan om gevaccineerd te worden, ook al omdat je die vaccinatie zelf kunt betalen. Doelgroep 1 gaat om ouderen en chronisch zieken. De meeste ouderen en zieken hebben het in Thailand niet breed. In tegendeel zelfs. Mij lijkt dat de Thai bevolking het eerst aan de beurt komt. Ik zelf ben het afgelopen jaar prima doorgekomen. Dat hou ik nog uitstekend vol. Ik voel me goed, heb geen klachten, en door me strikt aan de maatregelen te houden beperk ik zo veel mogelijk risico’s.

   • Peterdongsing zegt op

    Als ze geen winst willen maken , vallen de kosten nogal mee.
    De goedkoopste kost € 1,78. En de duurste € 20,-

 2. Yan zegt op

  Tja, maar wanneer?

  • Wim zegt op

   Dat kunt u uitzoeken via 1,2 en 3, 24 februari een beperkte levering die tot mei gebruikt gaat worden daarna is het afwachten maar de buitenlander staat niet in het rijtje nummers 4 t/m …..niet bekend.
   Bovendien er staat GRATIS maar als je verder leest moeten werkgevers mee betalen voor hun arbeidsmigranten hoezo gratis ? Het is maar de vraag of werkgevers dit gaan doen!!

 3. timker zegt op

  Voor zo ver ik het begrepen moet je je inschrijven/aanmelden bij je lokale “hulppost (Anamai)”. Er is recent al een voorlopige analyse gemaakt van het aantal personen die er per “hulppost” bekend waren. Of dat met een eventuele Covid injectie te maken had is niet bekend.

 4. RichardJ zegt op

  In het bericht op de website van de Bangkok Post kan ik het woord “gratis” niet terugvinden.
  Er wordt gezegd dat het de intentie is om iedereen inclusief buitenlanders “access” tot vaccinatie en “equal protection” te geven.

  Het kan natuurlijk zijn dat de gedrukte versie van de krant wel het woord “gratis” bevat.
  Misschien kan de redactie opheldering geven.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2070455/covid-vaccinations-for-everyone-in-thailand

  • De Thaise minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul heeft dat in een eerder stadium gezegd, maar in Thailand zijn beleidsvoornemens net zoveel waard als de weersvoorspellingen hier: het kan vriezen en het kan dooien.

 5. Dirk Tol zegt op

  Goede Morgen,

  Gisteren was ik met mijn vrouw bij de Gemeente om mij in te laten schrijven voor de Covid vaccinatie. Mijn vrouw werd geaccepteerd (60 jaar oud) maar ik niet (Nederlander / 72 jaar / 10 jaar in Thailand / Gele Boek).

  Dus ik vraag mij af wat ik moet doen om een vaccinatie te krijgen.

  Graag advies.

 6. Gerard zegt op

  Ik zou wel willen weten uit welke vaccins ik een keuze kan maken.
  Als de chinese vaccin volgens de braziliaanse resultaten juist zijn (net meer dan 50%) dan zou dat betekenen dat mijn kans dat ik hiervan bescherming krijg nagenoeg hetzelfde als ik er geen zou nemen. Dus die wordt het niet voor mij.Die van Sanofi spreekt me wel aan omdat die net als de “gewone griepprik is ontwikkeld, dus geen genetische ingreep (iets van NRA ontwikkeld) op de cellen.Mij nog onduidelijk wat de effectiviteit ervan is.Die van Johnson&Johnson is ook interessant, komt over als je covid-19 hebt opgelopen je deze moet krijgen om ziekenhuis opname te voorkomen (soort van paardemiddel) in dit geval kun je vaccinatie uit stellen tot je het oploopt en je kritisch erop reageert.Ik heb makkelijk praten, ben in de kern gezond heb waarschijnlijk alleen mijn leeftijd tegen en dan schijn je immuunsysteem toch wat minder te worden.
  Wellicht dat iemand meer gedegen in de verschillende vaccins, de pro en contra’s of gewoon de huidige bekende feiten, hier wil schrijven. Mijn mijmeringen zijn slechts mijn mijmeringen.

  • Keesje zegt op

   Als je een vaccin kunt krijgen, en je hebt geen keuze moet je nemen wat je nemen kunt. Tenminste, als het goed gekeurd is natuurlijk.
   Zelf zou ik dan nog kijken of het door de EMA of de FDA is goedgekeurd omdat ik niet zoveel vertrouwen heb in bijvoorbeeld de testresultaten van het Russische Spoetnik-vaccin.
   Als ik mocht kiezen, koos ik Pfizer.

   Alle vaccins bieden bescherming. Ook al is de bescherming maar 50% is dat altijd nog beter dan 0%. Dus ‘geen vaccin’ is niet gelijk aan ‘vaccin dat maar 50% beschermd’ zoals jij stelt.

   De vaccins die nu in Europa en USA zijn goedgekeurd, beschermen allemaal boven de 65%. Sommigen hoger, zoals Pfizer. Maar wat belangrijker is: Ze beschermen allemaal tot bijna 100% tegen ziekenhuisopname. Dus je kunt nog wel Corona krijgen (met elk vaccin) maar er zit een groot verschil tussen een lichte griep of aan de beademing in het ziekenhuis.

   De nieuwe vaccins met RNA zijn net zo veilig als de klassieke vaccins. De techniek is niet nieuw maar wordt al jarenlang toegepast. Alleen nog niet eerder op deze grote schaal. Het verandert ook niets aan je DNA of zoiets.

   Lees anders deze ook even: https://www.demorgen.be/voor-u-uitgelegd/waarom-alleen-kwetsbaren-vaccineren-niet-voldoende-is-6-schadelijke-mythes-over-de-vaccins-doorgeprikt~b7fdb2aa/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website