De jonge Britse vrouw (19) die aan de sensatiekrant ‘The Sun’ heeft verteld dat ze op 25 juni gedrogeerd, ontkleed, beroofd en verkracht was op het strand Sairee op het eiland Koh Tao, liegt volgens de Thaise politie.

De vrouw vertelde dat ze met vrienden wat had gedronken in de Leo Bar, waar een pilletje in haar drank zou zijn gedaan. Ze werd wakker op het strand, naast een onbekende man.

Een politieteam uit Bangkok heeft tot nu toe geen bewijs of getuigen kunnen vinden die de bewering van de Britse ondersteunen dat ze in juni verkracht en gedrogeerd is op het eiland Koh Tao, maar het onderzoek gaat door. De moeder van het 19-jarige slachtoffer vliegt volgende maand naar Thailand.

Adjunct-commandant Surachate van de toeristenpolitie zegt dat de verkrachting op 25 juni niet heeft kunnen plaatsvinden op het Sairee strand, omdat het strand door de hoge vloed volledig was overstroomd. Bovendien waren er veel mensen in de bar en op straat, dus was het onmogelijk de bewusteloze vrouw onopgemerkt naar het strand te dragen en achter rotsen te misbruiken. Op de rotsen en in de kamer waar de vrouw en haar vriend logeerden, zijn geen sporen gevonden.

Surachatewijst erop dat de vrouw tegenstrijdige informatie heeft verspreid over haar verklaring. Surachate heeft gisteren op de Britse ambassade de Britse consul-generaal geïnformeerd over wat de politie heeft ontdekt tijdens haar onderzoek.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Thaise politie zegt dat verkrachtingsverhaal Britse toeriste is verzonnen”

 1. teun zegt op

  Ook had ze geen tijd om aangifte te doen op Koh Tao want ze reisde verder……. en ook zou ze tegenover hotel-eigenaresse hebben gezegd niet meer zeker te weten of het wel een verkrachting was ????!!!!

 2. hendrik zegt op

  Vreemde snoeshanen op deze wereld, dacht mogelijk iets om zich te verijken. Helaas, betalen komt eerder voor.

  • TheoB zegt op

   Ik zie niet hoe zij zich met dit verhaal zou kunnen verrijken. Of heeft zij zich door het tabloid The Sun en/of anderen laten betalen voor haar verhaal?
   Het lijkt mij dat je er alleen financieel (door middel van afkoopsom of schikking) op vooruit zou kunnen gaan als je namen noemt van bekende/beroemde en/of kapitaalkrachtige mensen die jou onrecht hebben aangedaan. En namen heeft ze volgens mij niet genoemd.
   Veel slachtoffers van sexueel geweld vragen zich nadien af of zij niet zelf (mede)schuldig zijn aan wat hen is aangedaan.

 3. Frank zegt op

  als het idd verzonnen blijkt, de jonge (verwarde) jonge dame voor de kosten laten op draaien van het gehele onderzoek. En rectificatie over dit vermeende voorval in de krant Sun, en wel gemeende excuusbrief aan Thailand.

 4. dre zegt op

  Laat de moeder maar snel komen, kunnen ze samen de fikse boete betalen voor de aantijging van verkrachting berust op leugens. Zo’n dom jong ding kunnen de mensen in Thailand missen als de pest.
  De staat zou een schadevergoeding moeten eisen voor het schaden van de Thaise imago.

  • ruud zegt op

   Wilt u de moeder dan oppakken?
   Die komt alleen het verhaal van de dochter maar vertellen en heeft niets misdaan.
   Of wilt u haar in gijzeling nemen, zodat de dochter zelf naar Thailand moet komen?

   Overigens klinkt het hele verhaal wel wat onwaarschijnlijk.

 5. Tino Kuis zegt op

  ‘Op de rotsen en in de kamer waar de vrouw en haar vriend logeerden, zijn geen sporen gevonden’, zegt de Thaise politie.

  Honderd (!!) man hebben de omgeving waarin de vermeende verkrachting zou hebben plaatsgevonden afgespeurd. De sporen die niet zijn gevonden zijn sporen van sperma. Geen sporen van sperma, geen verkrachting, duidelijk?

 6. Rob V. zegt op

  Toch knap dat er mensen zijn die menen te weten dat de jongedame een leugenaar is op basis van enkele verklaringen. Ja, soms liegen mensen over een verkrachting of aanranding om bijvoorbeeld een ander kapot te maken, of beide partijen behoorlijk onder invloed waren en het dus geen wel overwogen beslissing was van beiden, of dat achteraf iemand spijt kregen. Maar de kans dat ze werkelijk verkracht is, die is er ook. Ze heeft een kledingstuk veilig gesteld waar sporen op zouden zitten. Dan kunnen we tenminste objectief vaststellen of er seks is geweest. Waar, wanneer, waarom (vrijwillig, onder dwang?), met wie zijn dan de vervolg vragen. De politie weet nu al dat het geen verkrachting kan zijn geweest en er helemaal geen seks is geweest, vanwege hoog tij, duurt dat tij in Thailand dan de hele avond en nacht?

  1 van de partijen liegt of probeert het eigen straatje schoon te vegen. Maar ik kan van achter mijn keyboard niet vaststellen wie dat is. Laten we eerst maar eens het vervolg afwachten voordat we een oordeel vellen.

  • ruud zegt op

   Ik kan het hebben gemist, maar volgens mij heb ik gelezen over DNA en niet over sperma.
   En dan nog, is het vreemd dat ze zijn shirt zou hebben.
   Is hij dan na de sex op het strand zonder shirt, maar met haar geld naar huis gegaan?

   Ik vind het een vreemd verhaal.
   Bovendien gebaseerd op aannames van haar, want als ze werkelijk zou weten dat er een pilletje in haar drank was gedaan had ze het toch niet opgedronken?
   Dus dat is een conclusie die zij zelf heeft getrokken, maar die niet waar hoeft te zijn.

  • lung addie zegt op

   vanwege hoog tij, duurt dat tij in Thailand dan de hele avond en nacht?

   Blijkbaar woont Rob V niet aan zee in Thailand. Het is wel degelijk zo dat de Golf van Thailand een ‘enkeldaags getij’ kent. Het is dus wel degelijk 12uur lang laag water en 12uur lang hoogwater. Er zijn toevallig zo maar 5 zeeen op aarde die dit hebben:

   Golf van Mexico, de Zee van Ochotsk, de Zuid-Chinese Zee, het noordwestelijk deel van de Golf van Thailand, en in de Javazee.
   Phuket, welke aan de Andaman zee, ligt heeft dit niet.
   Hier hebben de onderzoekers dus wel degelijk een punt.

 7. teun zegt op

  Op het opgegeven tijdstip van de “verkrachting” was het – aldus de politie – hoog water. En er zou sperma gevonden zijn. Dat laatste zou kunnen, maar komt waarschijnlijk van een veel latere sex-ontmoeting. Lijkt mij vreemd, dat je tijdens hoogwater wakker wordt met een slapende onbekende. En als het inderdaad hoogwater was op de “plek des onheils” dan lijkt het me toch minder waarschijnlijk, dat het gevonden sperma van de dader is. Bovendien, de dader is vooralsnog onbekend en dus ook het sperma. Dat vreemd genoeg niet is weggespoeld met hoogwater.

  Kortom: een op zijn minst rammelend verhaal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website