(Phairot Kiewoim / Shutterstock.com)

Politieagenten in het heel Thailand zullen een screening van hun geestelijke gezondheid ondergaan om herhaling van een 27 uur durende belegering in een huis in Bangkok deze week te voorkomen.

Pol Lt Gen Waratchai Srirattanawut, hoofd van het Bureau van de Inspecteur-Generaal (OIG), heeft medische teams opdracht gegeven om willekeurige gezondheidscontroles uit te voeren bij agenten van het Metropolitan Police Bureau en provinciale politiebureaus. Dit om om de openbare veiligheid te waarborgen en de werkzaamheden efficiënter te maken, zei Pol Maj Gen Sanatee Prayoonrat, woordvoerder van OIG, op donderdag.

Het publiek kan klachten indienen bij het Jaray Complaint Management System (JCoMs) als ze agenten tegenkomen die geestelijk verward lijken, voegde de woordvoerder eraan toe.

De opdracht voor de screening van de geestelijke gezondheid van politieambtenaren volgde op een incident in het Sai Mai-district van Bangkok. De verwarde 51-jarige politie-inspecteur, Pol Lt Col Kittikarn Saengbun, had op dinsdagochtend schoten in de lucht en in zijn huis had afgevuurd, voordat een belegering op woensdag een einde maakte aan dit incident. De agent overleed diezelfde avond aan zijn verwondingen.

Regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri zei donderdag dat premier Prayut Chan-o-cha spijt betuigde over de dood van de politie-inspecteur, omdat hij geen verlies van mensenlevens wilde zien.

Gen Prayut gaf opdracht aan de nationale politiechef, Pol Gen Damrongsak Kittiprapas, om getroffen huishoudens in Sai Mai te helpen. Verder gaf hij alle politie-eenheden opdracht het gedrag van hun agenten in de gaten te houden om herhaling van dergelijke gebeurtenissen te voorkomen, zei de heer Anucha.

Meer dan 20 gezinnen konden geen kant op door het schieten van de agent, wat leidde tot de inzet van politiecommando’s en speciale eenheden ter plaatse, zei de woordvoerder.

Pol Lt Col Kittikarn, afkomstig uit Lamphun, had eerder gewerkt bij de Narcotics Suppression Sub-Division 2, voordat hij in 2019 werd overgeplaatst naar het Police Education Bureau. Vorig jaar werd hij overgeplaatst naar het Special Branch Bureau. Er werd gemeld dat hij geestelijke hulp had gezocht in een ziekenhuis in Chiang Mai. Hij verbleef alleen in dit gehuurde herenhuis.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thaise politie wordt gescreend op mentale gezondheid”

  1. Chris zegt op

    Zou niet zo slecht zijn om zo’n onderzoek jaarlijks te doen bij de jaarlijkse check-up.

    Als je hier als buitenlander in het onderwijs werkt, moet je elk jaar een doktersverklaring overleggen voor je werkvergunning.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website