Een Thaise vrouw (39) is gisterochtend dood op bed aangetroffen in Phuket. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. De vrouw had een relatie met de Nederlander Hans L. (68), zo schrijft Phuket News.

Even na 10:00 uur plaatselijke tijd, belde Hans L. de politie om te melden dat zijn vriendin was overleden. Volgens de man was zijn partner Pranee S. gestorven in haar slaap.

Toen hulpverleners ter plaatse kwamen was de vrouw al enige tijd dood. De Nederlandse man zat volkomen desolaat aan een tafel in het appartement en zijn vriendin lag op bed.

Volgens de politie zijn er geen sporen van geweld op het lichaam te vinden. Capt. Patapee van de Thaise politie laat weten dat het lichaam is meegenomen naar het ziekenhuis om de doodsoorzaak vast te stellen. De heer L. is inmiddels ondervraagd door de politie. Hij verklaarde dat Pranee de vorige avond Som Tam had gegeten (pittige papaja salade met gefermenteerde vis).

“Toen we thuis kwamen had Pranee vlak voor het slapen last van haar maag en diaree”, zo verklaarde hij. Het paar ging vervolgens slapen. Toen hij haar probeerde te wekken, bleek ze te zijn overleden.

De politie wacht nu op het autopsie rapport van het ziekenhuis om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak van de vrouw.

15 reacties op “Thaise partner van Nederlander sterft na eten Papaja salade”

 1. ben zegt op

  Normaal heeft Phuket zijn eigen seafood.
  Maar zou het per toeval mogelijk zijn dat de gefermenteerde vis uit Rayong kwam?
  Olie bezoedeling? Goedkopere vis dan uit Phuket?
  TIT?

  • Khun Peter zegt op

   Laten we niet gaan speculeren. Eerst afwachten wat de exacte doodsoorzaak is. Is nu al pijnlijk genoeg voor de nabestaanden.

 2. pim zegt op

  Na mijn eerste bezoek aan de Isaan viel het al op dat daar in verhouding veel jonge mensen waren met leverkanker.
  De tweede maal waren er al opvallend veel die er beter uit waren gaan zien .
  Zij waren er op gewezen dat het recept van hun overgrootouders tot hun eigen kinderen aan toe genaamd ,som tam pala nog steeds hetzelfde was .
  Juist die mensen die daarmee gestopt waren om dat te eten voelden zich weer stukken lekkerder .
  Velen krijg je het niet ingeprent daarmee te stoppen, enkelen bewaren dat vergif nu wel in een koelkast.
  Thuis krijg ik het er ook niet helemaal uit ,de familie had een nieuw recept gevonden .
  Of ik nu de afsnijdsels van de haring wil bewaren want daar maken zij een heerlijke vette Som-Tam -Pala van .
  Ik werk daar niet aan mee .
  Een visboer heeft geen verstand van koeien en een koeboer niet van vis .
  Je kan er wel in NL. een diploma voor halen maar de praktijk is anders, juist in de tropen .
  Let op waar je iets afneemt als het om je gezondheid gaat .

 3. conimex zegt op

  30 jaar geleden, een keer som tam gegeten, ik ben er 14 dagen flink ziek van geweest, daarna nooit meer het lef gehad om het nogmaals te eten, wens de betreffende familie en haar vriend veel sterkte RIP

 4. ruud zegt op

  Goed Hans. Ik stel ook voor om deze discussie niet hier te voeren. Laat iemand een artikel schrijven over SOM TAM PALA, iemand die er verstand van heeft, en laat daar de discussie op los. We praten hier over een bericht zoals Hans zei; een tragisch sterfgeval. Beetje respect voor de nabestaanden.

  • pim zegt op

   Beste Hans en Ruud .
   Dit artikel gaat over een waarschijnlijk tragische dood door het eten van een vis-salade genaamd, Som-Tam -pala
   Aangezien veel mensen in Thailand daar niet zo bar veel van afweten wat de gevolgen kunnen zijn als je vis compleet met de ingewanden door een salade doet, moeten jullie dit als een waarschuwing zien vooral voor de mens die voor het eerst kennis gaat maken met Thai voedsel .
   Gezien mijn beroep ben ik dus gaan uitvissen wat de gevolgen kunnen zijn waardoor er bij mij een lichtje is gaan branden.
   Dit na mijn waarneming in de Isaan bij de familie van mijn vriendin waar dit gerecht dagelijks meerdere malen op tafel (grond) staat .
   Hierbij hoop ik dus bij anderen veel ellende te voorkomen .

   • ruud zegt op

    Moderator: geen chatsessies svp.

 5. Tak zegt op

  Hans L. is geen Nederlander maar
  een Zwitser. Foutje van de politie in Patong,
  Phuket.

  • Khun Peter zegt op

   @ Tak, bedankt voor deze aanvulling.

 6. leo zegt op

  Waarom moet er altijd gereageerd worden op artikelen? Is het niet gewoon mogelijk om een artikel voor kennisgeving aan te nemen? Laat ieder zich het zijne ervan denken!
  Het lijkt wel of de gemiddelde Thailandblog lezer niet in Nederland zit weg te kwijnen achter de geraniums maar dat in Thailand doet met het lezen en reageren op Thailandblog!
  En wat kunnen mensen afwijken in hun reacties van een artikel. Lijkt me een mooie taak voor de moderator om wat meer censuur toe te passen!

 7. KhunRudolf zegt op

  Beste leo, mensen reageren op een artikel omdat de inhoud ervan iets oproept, hen daartoe aanzet, soms onbewust. Zo werd ik naar dit artikel getrokken omdat ik ooit zelf nav het eten van deze salade flink ziek ben geweest. Daar wil je dan graag iets over (mede)delen, immers daartoe via een blog als deze uitgenodigd. Het hoeft niet, maar het mag wel. Zoals je zelf kennelijk geroepen bent iets te zeggen over mensen die reageren? Waarom doe je dat? Je kunt de reacties toch voor kennisgeving aannemen, en er het jouwe over denken?

 8. RonnyLadPhrao zegt op

  Triestig nieuws natuurlijk. Mijn medeleven.

  De exacte doodsoorzaak staat, voor zover ik kan opmaken, nog niet vast en er kunnen dus nog andere factoren aan de oorzaak liggen, maar de huidige info verwijst toch ergens in de richting van het voedsel.

  Thailand wordt meestal, en terecht volgens mij, geprezen voor zijn overheerlijk voedsel.
  Niettegenstaande moet men ook de keerzijde van bepaald voedsel ter sprake brengen.

  Het is daarom ook niet slecht dat mensen gewaarschuwd worden voor bepaald voedsel in Thailand, zeker als je er zelf al een negatieve ervaring mocht mee beleven.
  Elkaar waarschuwen voor bepaalde gerechten is dan ook een goede zaak. Uiteindelijk beslist de persoon dan nog zelf of hij het toch maar eens zal uitproberen

  Misschien eens een artikel, dat niet alleen de lievelingsgerechten prijst (hebben we al op TB) maar ook eens een artikel met te vermijden voedsel of gerechten waar men toch moet mee oppassen (of hebben we dat al gehad en heb ik het gemist).

  Maar inderdaad, bij dit tragisch artikel de Som Tam ontleden (of andere gerechten) is misschien niet gepast.

  @Leo,
  Indien reacties je niet bevallen dan lees je ze toch gewoon niet.
  Je PC, tablet of wat ook verslijt er heus niet sneller van.
  Trouwens, het is een stuk aangenamer van te reageren vanuit Thailand vanop je (of een) terrasje, strand, tuin of waar ook, in aangename temperaturen en dit het ganse jaar door, dan vanachter de geraniums. Je wordt daar blijkbaar alleen maar gefrustreerd van, zeker als ze beginnen verwelken

 9. HennekeB zegt op

  Dankzij alle reacties weet ik nu in ieder geval dat ik geen Som Tam moet eten. De aanleiding hiertoe is wel triest. Maar voorkomt anderzijds misschien wel nieuwe gevallen van ziek worden of erger. Dus wat mij betreft reageer maar.

  • Rik zegt op

   Ze denken dat de vrouw is overleden aan/door het eten zeker weten doen ze het niet. bedorven voedsel kan altijd gevaarlijk zijn zeker in de tropen.

   Geen Som Tam eten? Waarom niet? Ik eet het wekelijks en als we weer in Thailand zijn bijna dagelijks wel als tussendoortje heerlijk met een overheerlijk gebakken kippenpootje aroy mak maak :-). Het enige waar ik me niet aan waag is inderdaad Pala dat sla ik echt over.

   Enjoy!

 10. Tak zegt op

  je kan wel degelijk Som Tam eten, masr bestel dan Som Tam Thai. Dat is zonder Palaa en zonder krab. Zeg ook of je het spicy., medium of niet spicy wil.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website