Het Rail Transport Department onderzoekt de mogelijkheid om een ticket voor de metro goedkoper te maken. Dat zou kunnen door subsidie of belastingmaatregelen. Een voorstel daarvoor wordt voorgelegd aan de nieuwe regering.

Passagiers in Bangkok betalen aanzienlijk meer meer dan bijvoorbeeld in Singapore of Hong Kong, zo blijkt uit cijfers van het TDRI. In Bangkok kost een metrorit gemiddeld 67,4 baht, in Singapore 25,7 baht en in Hong Kong 46,5 baht.

Mogelijk subsidiëren ander landen het openbaar vervoer met lagere tarieven het openbaar vervoer. Thailand zou dat ook kunnen doen met een speciale subsidiepot, aldus een woordvoerder van het RTD. Het geld daarvoor zou kunnen komen uit de windfall tax, die wordt geheven  wanneer bewoners dankzij nieuwe spoorprojecten profiteren van hogere grondprijzen. Het geld uit andere bronnen halen is geen oplossing omdat dan iedereen moet meebetalen aan de subsidie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise overheid onderzoekt of een ritje met de metro goedkoper kan”

  1. l.lagemaat zegt op

    In Hongkong betalen de mensen een hogere belasting op inkomen, waardoor iets anders weer gesubsidieerd kan worden.

  2. jan zegt op

    l.lagemaat…In Nederland betaal je 30% meer op je energie rekening zodat tesla rijders over 5 jaar meer aan belasting terug krijgen…dan jij in 5 jaar aan vliegtickets betaald WTF


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website