Het Ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag een verklaring uitgegeven waarin staat dat alle buitenlanders die aankomen in Thailand de verplichte 14-daagse quarantaine moeten ondergaan, zelfs als ze zijn gevaccineerd.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling ziektebestrijding, zei dat de Covid-19 vaccins nog nieuw zijn en dat hun effectiviteit nog onvoldoende is vastgesteld.

Hij voegde eraan toe dat het nog te vroeg is om te bepalen of een ingeënt persoon als veilig genoeg kan worden beschouwd om te reizen. “Pas als de effectiviteit van een vaccin vast staat kunnen de maatregelen versoepelen.”, aldus Opas.

Dus voor alle reizigers, ook Thai, die uit het buitenland komen blijven de quarantainemaatregelen van kracht.

Bron: The Nation www.nationthailand.com/news/30400433

47 reacties op “Thaise overheid: Gevaccineerde buitenlanders moeten nog steeds in quarantaine”

 1. Wel, dan zal Thailand in 2021 ook vrijwel geen toeristen ontvangen. Er zullen genoeg andere vakantielanden zijn die wel een vaccinatiebewijs accepteren.

  • keespattaya zegt op

   Inderdaad Peter. Het is afwachten welk land wel zonder quarantaine haar grenzen opent voor toeristen. Hopelijk zijn dat onder andere Laos , Vietnam en Cambodja. Dan daar maar mijn eurotjes uit gaan geven. Ik denk dat de Filipijnen helaas voorlopig ook de grenzen gesloten houdt.

   • Hans zegt op

    Laos, Cambodja en Vietnam kennen ook een quarantaine plicht dus ook daar kan je je eurotjes niet kwijt zonder eerst wat obstakels te nemen

    • keespattaya zegt op

     Hans ik weet dat deze landen ook een quarantaine plicht hebben , maar hopelijk verdwijnt dit als je aan kunt tonen dat je gevaccineerd bent. Met de nadruk op HOPELIJK. Anders eventueel Bali.

  • Oh ja? Welke land in Europa verplicht een buitenlander zich 14 dagen in een vier- of vijfsterrenhotel op te sluiten voor zo’n 50.000 baht (€ 1.300,-). Graag voorbeelden of een bron.

   • EDDY zegt op

    Als je ingespoten bent met het vaccin en desnoods nog een test laat doen voor
    je vertrekt Dan is het een belachelyke toestand om dan nog eerst in een duur hotel 2 weken
    te moeten verblyven
    Of is het alleen voor het geld ???

 2. Hans zegt op

  en dat is dan ook zeer vanzelfsprekend want dat spuitje in de toerist biedt geen veiligheid voor de bevolking hier.

 3. Jozef zegt op

  Volgens mij het zoveelste bewijs dat gewone toeristen niet meer welkom zijn in het ” land van de glimlach “.
  Inderdaad weet niemand hoe effectief het vaccin gaat zijn, alhoewel er sprake is van 90 a 95%.
  En welke periode gaan ze handhaven om te beslissen of men na vaccinatie nog besmettelijk kan zijn. ??
  Een jaar, twee jaar…..
  Het is ook mogelijk dat je na de twee weken quarantine naar het binnenland reist dat je daar besmet raakt.
  Dit lijkt een proces van lange adem, zonder perspectief zelfs na de hoop en vreugde die ontstond na de goedkeuring van verschillende vaccins.
  Jammer, zeer jammer allemaal, indien de volgers niet bereid zijn of in de mogelijkheid zijn om de 15 dagen uit te zitten op een hotelkamer, dan vrees ik dat 2021 niet veel meer verbetering gaat brengen dan 2020.
  Helaas zullen we dan naar andere oorden moeten uitwijken, we kunnen niet voor eeuwig wachten op een menselijke manier om het land binnen te mogen/kunnen.
  Dit is helaas geen mooi nieuwjaarsgeschenk.

  Groet, Jozef

  • Theo zegt op

   In plaats van verbetering zal 2021 ten opzichte van 2020 misschien zelfs nog wel een verslechtering opleveren. In 2020 had Thailand immers nog minimaal 2 normale maanden (januari en februari) en 1 grotendeels normale maand (maart) vóórdat het toerisme instortte.

  • Ruud zegt op

   Jozef, het klopt wat die 90 a 95% betreft, echter er is nog steeds niet aangetoond dat die personen niet ingeënte personen niet kunnen besmetten, en vermitsThailand maar begint met vaccineren in Juni is dit goed te begrijpen dat men geen risico wil lopen.

  • Stefaan zegt op

   Inderdaad, hou er best rekening mee dat het eerst nog slechter wordt dan 2020.
   President Macron sprak in maart : “Nous sommes en guerre” of … We zijn in oorlog.
   Dit zou wel eens profetische woorden kunnen geweest zijn als je ziet dat elk land apart maatregelen treft, dat er reisbeperkingen zijn, avondklok, enz. Typisch aan een oorlog : je weet niet wanneer het eindigt.
   Thailand heeft het tot heden beter gedaan dan de Westerse landen. Je kan hen dit toch niet kwalijk nemen, al is dit vervelend voor toeristen en families die gescheiden worden door grenzen en strenge regels.

   • chris zegt op

    Oorlogen eindigen altijd met een verdrag dat een uiting is van het gebruik van het gezond verstand. Oftewel: vrede brengt meer geluk en geld in het laatje dan oorlog.
    Dus: een vergadering van de Verenigde Naties in 2021 en we besluiten dat het wereldwijd over met zijn met deze onzinnige en desastreuze maatregelen.

 4. BramSiam zegt op

  Het zou fijn zijn als Thailand eens ging onderzoeken hoeveel mensen tijdens hun quarantaine daadwerkelijk corona ontwikkelen. Als dat er weinig of geen zijn zou men zich af kunnen vragen waar men precies mee bezig is. Maar Nederland is niet veel slimmer bezig. Ook hier krijg je geen concreet antwoord op bijv. de vraag of je in de buitenlucht al dan niet besmet kunt worden. De overheden doen maar wat op advies van zelfingenomen ‘wetenschappers’. Met 10% kennis nemen ze 100% beslissingen en ze worden kritiekloos gesteund.

 5. John Chiang rai zegt op

  Zover nu bekend is,kan een reeds gevaccineerde zelf niet meer ziek worden,hoewel de wetenschap nog steeds niet zeker is,of een reeds gevaccineerde een niet gevaccineerde nog besmetten kan.
  Mocht duidelijk worden dat een gevaccineerde niet meer besmetten kan,of tenminste 75% van de Thai bevolking een vaccinatie gehad heeft,verspoepelen de strenge voorschriften van quarantaine etc. van zelf.
  Ondanks er in Europa nog veel mensen zijn die tegen het vaccin zijn,zie ik het als enigste mogelijkheid om tot normaliteit terug te keren.
  Iemand die tegen een vaccin is,en tevens tegen lockdown en quarantaine etc,bewerkstelligen met hun starre weigeren zich vaccineren te laten,dat we van de een in de andere lockdown terecht komen,en nog lang niet vrij zullen zijn van een verplichte quarantaine.

 6. Prawo zegt op

  Better safe than sorry zou ik zeggen.

 7. Eddy Lampang zegt op

  Het blijft balanceren…wat is het evenwicht tussen gezondheid versus economie?
  Niemand heeft deze wijsheid in pacht.
  De toekomst zal uitwijzen welke beslissingen beter/slechter waren.
  Thailand ontsnapt ook niet aan de opmars van dit hardnekkig virus, ondanks de reeds geleverde inspanningen.
  Dit betekent dat ik in 2021 waarschijnlijk niet naar het vaderland van mijn lieve echtgenote zal gaan.
  Uitstel is geen afstel. We wachten geduldig af wat het wordt….. Op hoop van zegen.

 8. Marinus zegt op

  Jammer! Met een vaccinatie lijkt het mij als leek echt veilig, maar Thailand neemt dus geen enkel risico. Mijn Thaise vriendin zegt steeds. Wij in Thailand gaan veel beter om met Covid 19 dan bijvoorbeeld West Europa. In Nederland doen jullie het veel beter in het verkeer. Thailand staat op plek 2 als een van de meest verkeers onveilige landen. Ik voorzie dat ik hierdoor voorlopig niet naar Thailand zal afreizen. Maar zei zal zeker makkelijker weer hier naartoe komen.

 9. Marc Dalle zegt op

  Een veilige goede aanpak, die ook in andere landen de regel zou moeten zijn. Wat zo’n zaken betreft kan Europa best een les leren van enkele Aziatische landen.

 10. Fred zegt op

  Ze maken hun eigen toeristische sector kapot

 11. Marijke zegt op

  Ben bang dat er dan in 2021 weer geen toeristen komen,heel erg voor dat mooie land wat van toerisme afhankelijk is.

  • pete zegt op

   Sorry Marijke

   Thailand is totaal niet afhankelijk van toerisme .

   Slechts 5% van het BNP bestaat uit toerisme.

   Uiteraard is het wel slecht gesteld met de toeristenplaatsen als Pattaya,Patong, Koh Samui
   Koh Pangan, Huahin ,Chiangmai.

   In deze toeristenplaatsen heeft men nu mooi de tijd om de hele infrastructuur wegen ,riolering, kabelnetwerk te vernieuwen en oude gebouwen en failliete bedrijven op te kopen en te renoveren.

   Momenteel word in heel Thailand volop gewerkt aan verbetering en vernieuwing van de infrastructuur
   zodat over 2 a 3 jaar de toerist terugkomt in een Thailand met moderne wegennetwerk.

   • Fred zegt op

    5% ?

    Ik dacht +-20% vh bnp is toerisme
    5% lijkt mij erggggg weinig, dat klopt langs geen kanten

   • adje zegt op

    Je kan wel zeggen dat Thailand niet afhankelijk is van toerisme maar er zijn 100 duizenden inwoners die wel afhankelijk zijn van toeristen. Ik denk aan degene die werken in / of eigenaar zijn van hotels, bars, uitgaan gelegenheden, toeristische atracties, de toeristische eilanden, straattentjes taxi`s enzovoort. Zij hebben het ontzettend moeilijk om hun hoofd boven water te houden zonder toeristen.

   • Rene Martin zegt op

    Vorig jaar was 1 op de 6 werkzaam in de toerisme sector (Bron Flanders investment). BNP is beduidend hoger en de Thaise inkomsten uit het toerisme was ongeveer 17 % (Wikipedia). Dus m.i. is er duidelijk wel pijn en niet voor niets staan er veel mensen in de rij om gratis eten op te halen.

   • Rob zegt op

    Dream on Pete, zodra de regen stopt zien ze dat het water vanzelf wegloopt dus niet nodig de riolering te renoveren, kabelnetwerk vernieuwen? waarom het werkt toch ach af en toe een stroomstoring who cares? Wegen vernieuwen waarom over een jaar zitten er toch weer gaten in en dat komt door de slechte wegenbouwers en dat alles goedkoop moet.
    Mooie en goede dingen zijn bijna allemaal met buitenlandse steun en investeerders gedaan.

    • pete zegt op

     Hallo Rob

     Als je wat verder zou komen dan de geijkte toeristenplaatsen zul je zien dat er hard word gewerkt aan de infrastructuur in Thailand.

     van Ponpisai naar Nongkhai ligt een nieuwe 4 baans snelweg.

     In Nongkhai heeft men vanwege overstromingen in het verleden een complete nieuwe riolering angelegt met een doorsnede van 1,5 meter en meer dan 15 km lang voorbij de plaats Nong Song Hong.
     Tevens zijn wegen in Nongkhai verbreed en is de straatverlichting vernieuwd.

     De smalle weg naar Thabo is waar nodig verbreed en op sommige stukken 4 baans geworden .
     Van Thabo naar Si Chiangmai word een splinternieuwe Snelweg aangelegt naar Sangkhom.

     Rijd tevens eens van Lom Sak route 203 daarna naar rechts richting Sila daarna route 2016 naar Wang Sapong prachtige nieuwe wegen door laaggebergte en zonnebloemvelden.

     Trouwens Rob ik weet niet hoe lang geleden jij in Pattaya bent geweest maar daar is de hele beachroad opgeknapt inclusief de riolering en het bijbehorende strand.

     In Chonburi is aan de hele zeekant een complete nieuwe brug van een paar kilometer lengte aangelegt.

     Hiermee wil ik zeggen dat men in Thailand echt wel drukdoende is met de infrastructuur alleen
     op plekken waar elke dag honderden bussen ,taxis en verkeer rijd is het niet makkelijk iets te reneveren.

     Zodoende kan wanneer deze corona periode nog 1 jaar aanhoud een uitgelezen kans is om hier een grote stap in te zetten en dit gebeurt nu ook in heel Thailand.

     Als je wilt houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen in Thailand op mijn rondreizen door Thailand.

   • Johan Massop zegt op

    Zoals reeds gezegd, Thailand is volgens officiële bronnen voor zo’n 17% afhankelijk van het toerisme. Maar er is meer. Is de taxichauffeur in Bangkok, Phuket of Pattaya officieel werkzaam in het toerisme? Nee, ze staan bij de transportsector geregistreerd, maar toch is het kommer en kwel in die business omdat er nu geen toeristen zijn. En toeleveringsbedrijven die voornamelijk leveren aan restaurants in toeristische gebieden? Staan ook al niet onder de toeristische sector vermeld, maar krijgen nu wel klappen. En de vele 7-Elevens in b.v. Pattaya hebben ook grotendeels hun handel zien instorten. Een redelijk aantal van hen heeft zelfs de deuren gesloten. Ook deze worden niet gezien als zijnde “toeristische sector”. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Over een tijdje zullen de data uitwijzen hoe groot de klap voor Thailand precies is geweest, en ik kan nu alvast zeggen dat die beduidend groter is geweest dan de genoemde 5%….

 12. Eddy zegt op

  Dit zal snel worden bijgesteld als andere landen in de regio het wel gaan accepteren. Thailand kan niet zonder toeristen en dan weten ze maar al te goed…….

 13. Bert zegt op

  Ik kan mij voorstellen nu het vaccineren net is begonnen ( Nederland nog niet)
  voorzichtig is om de regels te versoepelen.
  Ik denk dat we over 3 maanden moeten kijken wat de effecten zijn.
  Hopelijk is het dan wat makkelijker om naar Thailand te gaan maar het blijft koffiedik kijken.
  Wel wens ik een ieder een gezond en covid19 vrij 2021

 14. ron zegt op

  nu worden buitenlanders nog gezien als mogelijke virusverspreiders ,de rollen kunnen eind 2021 wel eens omgedraaid worden. Buitenlanders gevaccineerd en de Thai niet en mogelijk in pandemie.

 15. Jacobus zegt op

  Ik ben nu een week uit de isolatie gevangenis en wat mij vooral opvalt is dat ik nog geen enkele Thai er op heb kunnen betrappen dat hij/zij de 1.5 ‘m afstand in acht neemt. Nergens dus, niet op straat, niet in het winkelcentrum, niet op de markt, niet thuis met 6 vrienden. Nergens dus. Daar kan Europa dus geen les van leren.

  • Stan zegt op

   Dat zie ik ook bij de Thaise instagram dames. De afgelopen maanden was het gewoon weer lang leve de lol met vrienden en uitgaan…

 16. Fred zegt op

  In Belgie we zitten met een sterftepercentage van 19.000 op 2.000.000 besmettingen, zelfs als we ervan uitgaan dat alle 19.000 door covid19 komen en dat weten we eigenlijk ZEKER niet. Dat is 0.0095, minder dan 1 procent. Kunnen we dan stoppen met die repressie? Stop met iedereen onnodig op te sluiten.
  Stop de waanzin

  • JAN zegt op

   Door een kennis (verpleegster) die in Bangkok Pattaya Hospital werkt waren er eergisteren in Pattaya 80 opgenomen patienten met corona waarvan er 50 in BPH liggen en 30 in 2 andere hospitalen. Dit heb ik nog nergens op een officiele site gelezen! Wat ik wel gelezen heb op de officiele site van government dat in “worst case” half januari er 18000 besmettingen per dag kunnen zijn in Thailand!

   • fred zegt op

    50 patiënten in Bangkok Pattaya Hospital ? Dat zullen dan toch geen Birmezen zijn of Thaise wegenwerkers.
    Zou me verwonderen want om daar te liggen moet je ofwel een goedverzekerde Farang zijn en of welstellende Thai.
    Och je leest of hoort nu ieder uur iets anders.

    Ik heb eerder de indruk dat het vooral een groot mediacircus is aan het worden. Ik hoor bijvoorbeeld niks meer over Brazilië noch over Indië ….Ecuador ? Daar stonden de lijkkisten nochtans op zeker ogenblik gestapeld ?

  • adje zegt op

   Je maakt een rekenfout. 0,0095 % van 19.000000 is 190 doden.
   Het moet zijn 0,95 %. Inderdaad iets minder dan 1% maar toch te veel.

  • Stan zegt op

   Hoe kom je aan die 2.000.000 Fred? De officiële teller staat op 641.411 besmettingen en 19.361 doden, dat is 3,02%.

  • leonthai zegt op

   19000=X x 2000000 gedeeld door 100 dat is 0.95 en niet 0.0095…leren tellen man.

 17. Rob zegt op

  Ik had de hoop ergens eind volgend jaar weer een keertje naar Thailand te kunnen. Mijn vrouwtje heeft haar familie dan al 2 jaar niet gezien. Maar ik ga geen 2 weken in quarantaine als ik straks gevaccineerd ben. Dan gaat zij maar alleen.

 18. Teun zegt op

  Ik begrijp best wel dat Thailand voorzichtig is, maar wat ik echt niet begrijp is dat wanneer je officieel getrouwd ben, je wel samen in 1 kamer in quarantaine mag, maar als je al jaren samenwoont en een samenlevingscontract heb, dit niet toegestaan is. Je zal dan echt 2 aparte kamers moeten boeken.

  • Robby zegt op

   Ja,ik moet nog gaan geloven dat de verplichte quarantaine in deze dure hotels verschillende grote leden van de regering aandelen bezitten van deze hotels

 19. Tonnie zegt op

  De Thaise mensen kunnen zonder restricties rond reizen in eigen land
  rond de jaarwisseling. Terwijl de buitenlanders die gevaccineerd zijn bij aankomst in Thailand nog steeds 14 dagen in quarantaine moeten
  De overheid deelt mee in de winst van de quarantaine hotels

 20. Hugo zegt op

  De Thai dragen toch allemaal een masker en zij zijn er heilig van overtuigd dat dit alles tegenhoudt.
  Dus afstand houden, handen regelmatig wassen, enz. is echt niet nodig.
  Oh ja en goedkope arbeidskrachten uit Myanmar die moeten uiteraard niet gecontroleerd worden en die worden allemaal veilig opeengepakt in slecht verluchte krotten…
  Wij westerlingen denken altijd dat we het beter weten…

 21. adje zegt op

  Maak ook een foutje. Moet zijn 0,0095% van 2000.000 is 190 doden. 19000 doden op 2000000 is 0,95 %

 22. Thailandganger zegt op

  Ik had goeie hoop voor februari, maar tickets zijn al in oktober gerestitueerd via Lufthansa.
  Had mijn hoop nu op eind april gevestigd, maar helaas zo te lezen zit dat er ook niet in.

  Voor het eerst in 10 jaar maar een andere bestemming gaan zoeken…

  Ik vind het bovenal erg sneu voor de mensen die wel afhankelijk zijn van toeristen, de horeca, hotels.
  Maar ook voor de mensen die familie in Thailand hebben wonen en die nu niet kunnen bezoeken.
  Al was ik, als ik de tijd had, zonder aarzelen in Quarantaine gegaan om mijn dierbare in Thailand te bezoeken. Sterker als ik al in de positie was om niet meer te werken zat ik allang in Thailand.

  Het oude zal het snel niet meer worden, aan de andere kant was een grote schoonmaak ook wel nodig. Ik zal niet de rechtse rakker zijn die verteld dat de natuurlijk ook eens lekker zijn gang kan gaan. Dat is ook wel eens goed. (Oei toch verteld)

 23. Lydia zegt op

  Voorlopig gaan wij niet. Eerst wachten wij af hoe alles hier verloopt. En we willen geen 2e keer meemaken dat ons ticket geannuleerd wordt en we naar ons geld kunnen fluiten. Geen Thai Airwais meer voor ons.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website