Het ministerie van Volksgezondheid dreigt met strenge geldboetes of gevangenisstraffen voor Thai die niets ondernemen tegen de broedplaatsen van muggen.

Ambtenaren gaan elke vrijdag op pad om de bevolking te wijzen op de broedplaatsen. De belangrijkste broedplaatsen van muggen bevinden zich in dichtbevolkte wijken en tempels met vijvers. Wie daar niets tegen doet riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en/of een boete van 25.000 baht.

Het ministerie maakt zich zorgen over de dengue ‘uitbraak’. Het Department of Disease Control zegt dat het aantal patiënten tussen 1 januari en 1 juni is toegenomen naar 28.785, anderhalf keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Verwacht wordt dat het aantal gevallen dit jaar stijgt naar 100.000. Er zijn inmiddels 43 personen overleden.

Ook buurlanden kampen met een toename dengue.

3 reacties op “Thaise overheid gaat boetes uitdelen in strijd tegen dengue”

 1. Mark zegt op

  De strafmaat en boetes zijn ook hier weer onredelijk, en vooral onrealistisch hoog. De kans op effectieve en efficiënte toepassing wordt daarmee tot zo goed als nul gereduceerd. Tenzij die exuberantie bedoelt is om een select voorbeeld te stellen met veel bombarie in de media.

  Menig farrang kan als de weerlicht het vijvertje in de tuin dempen. Te laat de punt gedempt als de koe … neen … als de muggenlarve gespot is 🙂

 2. Hans zegt op

  Vissen in het water zetten die die de muggenlarven opeten is een oplossing.

 3. l.lagemaat zegt op

  Alweer een staaltje van Thaise luchtfietserij van de overheid.

  Wanneer baggeren zij zelf eerst de vervuilde stilstaande waterpartijen en Klongs uit?
  Wie krijgt bij de tempel de gevangenisstraf of boete van 25,000 Baht?

  Net als het vuil! Grote borden: “Verboden vuil te storten!” 2000 Baht boete. Deze borden komen nog net boven het ” vers” gestorte vuil uit!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website