Scholen mogen geen zwangere studenten meer overplaatsen tegen hun wil. Dit staat in een nieuwe regelgeving die is uitgegeven door het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie. Deze regelgeving is van toepassing op alle soorten scholen, colleges en universiteiten.

Vroeger konden scholen zwangere studenten overplaatsen naar andere scholen of colleges, maar deze regelgeving is nu veranderd. Vanaf nu mogen scholen zwangere studenten alleen nog overplaatsen als de student dat zelf wil.

Daarnaast moeten scholen en colleges voorzieningen bieden zodat zwangere studenten hun studie kunnen voortzetten. De regelgeving vereist ook dat scholen zwangere studenten toegang geven tot gezondheidszorg en dat ze zwangerschapsverlof en aangepaste lesroosters aanbieden.

Uit gegevens van het de Verenigde Naties blijkt dat het aantal tienerzwangerschappen in Thailand van 2002 tot 2014 gestaag is gestegen. In 2002 waren er 32 zwangerschappen per 1.000 meisjes jonger dan 19 jaar. In 2014 was dit gestegen naar 53 zwangerschappen per 1.000 meisjes. Volgens het Thaise Bureau of Reproductive Health daalde het aantal geboorten van moeders tussen 15-19 jaar van 31 per 1.000 mensen in 2019 naar 28 per 1.000 mensen in 2020. Echter, het aantal zwangere tieners steeg naar 47 per 1.000 mensen in 2021.

Bron: The Nation

1 reactie op “Thaise onderwijsinstellingen mogen geen zwangere studenten meer overplaatsen”

  1. Ruud zegt op

    Zou men niet eens beginnen met degelijke educatie en opvoeding ook op seksueel gebied. Nu het is ook nog een een regionaal probleem, de tiener zwangerschappen komen veel meer voor in de rurale armoedige gebieden dan in de meer ontwikkelde area’s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website