De Thaise koninklijke luchtmacht (RTAF) heeft een trainingsprogramma opgezet voor veiligheidsagenten die gewapend meevliegen met commerciële vluchten. Reden daarvoor is de toenemende dreiging van het wereldwijde terroristische geweld.

Aan het programma, dat op 1 augustus is gestart, nemen veertig luchtmachtofficieren deel en duurt een maand. De militairen zijn speciaal geselecteerd. De training bestaat uit theorie en praktijk en omvat schiet- en simulatietraining. De trainingen moeten voldoen aan de regels van de ICAO, het luchtvaartagentschap van de VN.

Het is de bedoeling dat de ‘airmarshals’ worden ingezet op risicovluchten of vluchten naar landen waar de aanwezigheid van de veiligheidsmensen gewenst is.

Volgens een bron zijn de veiligheidsagenten in het verleden al eerder ingezet op commerciële vluchten, maar toen mochten ze niet bewapend zijn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website