Vandaag is Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun oftewel Rama X (Bangkok, 28 juli 1952) jarig. Hij is de zoon van de zeer geliefde en gerespecteerde koning Bhumibol (Rama IX).

De koning draagt de titel Somdet Phra Chao Fah Maha Vajiralongkorn Boroma Orasathirat en is generaal in het Thaise leger, admiraal van de marine en Air Chief Marshal bij de luchtmacht, waarbinnen hij een eigen squadron heeft op Don Muang RTAFB in Bangkok.

Op 1 mei 2019 trouwde Vajiralongkorn, drie dagen voor zijn kroning, met Suthida Tidjai, een voormalig stewardess.

Volgens Bangkok Post is de koning een ‘staatsman met een hart van goud’, de Thaise militairen hebben een groot respect voor hem en zijn bereid hun leven voor hem te geven en de bevolking houdt van hem…..

Gisteren plantten vrijwilligers gisteren duizend bomen in het Vachirabenjatas park in Chatuchak (Bangkok) om hun toewijding aan de koning te tonen. Ze dragen een blauw petje en gele das en vormen een soort vrijwilligersleger dat onder de naam Jit Arsa goede daden verricht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website