(kan Sangtong / Shutterstock.com)

Een opvallend moment in Bangkok, nadat koning Maha Vajiralongkorn zich op straat begaf beantwoorde hij een vraag van een westerse journalist over de maandenlange protesten in zijn land.

Verslaggevers van het Amerikaanse CNN en het Britse Channel 4 stonden tussen de menigte en spraken de koning aan. Op de vraag wat hij tegen de demonstranten wil zeggen, antwoordde Vajiralongkorn eerst “geen commentaar”. Daarna zei hij drie keer “we houden evenveel van ze”. De journalist vroeg de koning of er ruimte is voor een compromis, de koning antwoordde: “Thailand is het land van het compromis.”

Het gebeurt zelden of nooit dat Vajiralongkorn met buitenlandse media spreekt, de laatste keer was in 1979, toen hij nog kroonprins was.

In de video is ook te zien dat de koning zijn dochter prinses Sirivannavari instrueert om naar de verslaggevers te lopen en nog iets te zeggen. Dat doet zij dan ook. “Wij houden van Thaise mensen, wat er ook gebeurt. En dit land is vreedzaam”, zei de prinses.

Er wordt in Bangkok al maandenlang gedemonstreerd tegen de huidige regering, opvallend daarbij is dat de demonstranten ook een hervorming van het koningshuis eisen. Zij willen minder macht voor de koning. Kritiek op koning Vajiralongkorn of zijn directe familie is niet zonder risico, het kan bestraft worden met een gevangenisstraf tot vijftien jaar.

Bron: NOS.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website