(mmspective / Shutterstock.com)

Het kabinet heeft vandaag plannen goedgekeurd om de Songkran Nieuwjaarsvakantie van volgende maand uit te stellen en scholen te sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus te beperken, aldus een woordvoerster van de regering.

De goedkeuring volgt de eerdere aangekondigde plannen om scholen, bars, bioscopen, stadions en andere amusementscentra te sluiten en de Thaise Nieuwjaarsvakantie, die tussen 13 en 15 april valt, uit te stellen.

Ratchada Thanadirek, de plaatsvervangend woordvoerster van de regering, bevestigd het besluit en laat tevens weten dat de sluiting van uitgaansgelegenheden naar eigen goeddunken van de provinciale gouverneur mag plaatsvinden en voegde eraan toe dat hierover later meer duidelijkheid komt.

Bron: Bangkok Post

15 reacties op “Thaise kabinet stemt in met sluiting van scholen en uitgaansgelegenheden”

 1. theoS zegt op

  Wat mij verwonderd is dat niemand het heeft over de Buddistische Tempels of Wats. Daar verzamelen zich dagelijks honderden mensen om te offeren en meer. Ik weet al van 5 grote tempels in en rond mijn dorp en er zijn er waarschijnlijk meer. Wat met de dagelijkse crematies in deze instellingen waar hele families een paar dagen in een Wat verblijven? Haarden van Covid-19.

 2. Hans zegt op

  Dat zou een volgende stap kunnen zijn, afhankelijk van de ontwikkelingen en wat autoriteiten aandurven. Voor sluiting van tempels, belangrijk onderdeel in de Thaise cultuur en samenleving, moet wel draagvlak zijn, anders krijg je te veel weerstand, en gaan mensen zich niet houden aan afgekondigde maatregelen.

 3. hendrik zegt op

  “Ratchada Thanadirek, de plaatsvervangend woordvoerster van de regering, bevestigd het besluit en laat tevens weten dat de sluiting van uitgaansgelegenheden naar eigen goeddunken van de provinciale gouverneur mag plaatsvinden”
  Als iemand is Thailand nog bruine enveloppen nodig heeft, haast je. Voorzie een tekort.

 4. Johnny BG zegt op

  Veel mensen op dit blog zullen blij zijn met het schrappen van Songkran , maar ik heb een vermoeden dat het dubbel goed gemaakt gaat worden voor de liefhebbers in de periode 4-12 juli.
  Het argument waterverspilling vervalt en ik en velen met mij kijken er naar uit om 9 dagen plezier te maken.

 5. Jos M zegt op

  Gezien het feit dat de crematies en andere evenementen meestal in de open lucht plaats vinden denk ik dat dit geen besmettings haarden zullen zijn.

 6. ruud zegt op

  De provinciale gevangenis in Khon Kaen staat geen bezoek aan de gevangenen meer toe, ook al vindt het gesprek plaats via een telefoon en de bezoeker en de gevangene worden gescheiden door glas, dus geen lichamelijk contact, of kans op besmetting.
  De kans lijkt me dus groot, dat het virus de gevangenis is binnengedrongen.

  • Jan Gaal zegt op

   Die kans is wel duidelijk aanwezig!
   Uit nieuw onderzoek is nl gebleken dat het virus zich nog uren in leven kan houden op glas en staal….

 7. Henk zegt op

  Nu de scholen worden gesloten word het misschien tijd om iets te doen aan de situatie in Chang Wattena Immigration. Honderden, zo niet duizende mensen die uit alle windstreken komen worden voor uren opgesloten in een beperkte ruimte voor visa zaken. Dit is een enorme potentiele bron van infectie, immers ook zieke mensen komen hiervoor visa zaken omdat geen alternatieve keuze is. Hoe eenvoudig zou het zijn om een vaste tijd te boeken zodat mensen snel en effectief worden geholpen zonder 5 tot 8 uur te wachten. Nog beter waarom niet online visa verlengen of tijdelijk uitstel van extention of stay.
  Het antwoord is waarschijnlijk dat het makelijker is om scholen te sluiten dan een effectieve visum verlenging te verzorgen.

  • Jacques zegt op

   Wat dacht je van tijdelijk meer politiemensen aanstellen op baliefuncties bij immigratie, zodat de wachttijden drastisch worden verminderd. Dit natuurlijk in tijdelijk grotere ruimten, zoals in een ander gebouw, want de meeste kantoren zijn al jaren te klein geworden voor het aantal klanten.

 8. Singtoo zegt op

  Vrijwel alle scholen zijn al sinds enkele weken gesloten wegens de grote zomervakantie.
  De grote vakantie duurt tot begin mei.

  • Mark zegt op

   Vermits de scholen al gesloten waren is dit de zoveelste symboolmaatregel van de regering.

   De 77 gouverneurs moeten nu naar eigen (on?)kundig inzicht handelen in de grootste verscheidenheid.

   Alzo leidt de generaal het land naar … Tsja, naar waar eigenlijk?

 9. Jasper zegt op

  Het is duidelijk na de toespraak van Mark Rutte: Thailand heeftd voor de laat-maar-waaie optie gekozen. Niet geheel onbegrijpelijk in een land waar mensen enerzijds volledig op Boeddha vertrouwen (je gaat pas als het je tijd is), en anderzijds er totaal geen grip is wat er op lokaal niveau gebeurt gezien belangen en corruptie.

  Daarbij komt natuurlijk de afweging dat er sowieso geen ruimte is op IC’s voor een fors aantal patienten.

  Resultaat zal zijn dat er 2,3,4 x meer mensen doodgaan aan het virus dan noodzakelijk, door opeenhoping van gevallen en tekortschietende infrastruktuur.

  Maar het lijkt er wel op dat in de privehospitaals er voorlopig nog genoeg ruimte is, dus goed nieuws voor de goed-verzekerden.

  • chris zegt op

   In alle landen is het virus al lang aanwezig. Het aantal corona gevallen is meer het resultaat van het test regiem (wordt het gedaan en zo ja, bij wie) en geeft geen betrouwbaar beeld van het werkelijke aantal geinfecteerden.
   Daarnaast zijn mensen geinfecteerd die het niet weten omdat ze er ook niet echt ziek van worden.
   Er gaan dus niet 2,3 of 4 keer meer mensen dood aan corona in Thailand dan elders door opeenhoping van gevallen of tekort schietende infrastrcutuur. Onzin.
   Misschien moeten we eens gaan beseffen dat normaal doen (gewoon het leven niet verstoren en als je je ziek voelt gewoon thuisblijven) een veel en veel betere oplossing is dan al deze door angst ingegeven draconische maatregelen die ook niet eens het beoogde effect hebben.

   • Tino Kuis zegt op

    Citaat:
    ‘ In alle landen is het virus al lang aanwezig. Het aantal corona gevallen is meer het resultaat van het test regiem (wordt het gedaan en zo ja, bij wie) en geeft geen betrouwbaar beeld van het werkelijke aantal geinfecteerden.’

    Ja, absolute aantallen geven testresultaten niet maar wel een redelijk betrouwbaar beeld waar het virus zich snel verspreid en van waaruit. Dat is belangrijk te weten om preventieve maatregelen te kunnen treffen..

    Citaat:

    ‘Misschien moeten we eens gaan beseffen dat normaal doen (gewoon het leven niet verstoren en als je je ziek voelt gewoon thuisblijven) een veel en veel betere oplossing is dan al deze door angst ingegeven draconische maatregelen die ook niet eens het beoogde effect hebben.’

    Sorry, chris, ben je nu ook al een epidemioloog? Dit is nepnieuws. De draconische maatregelen zijn nodig om de piek in aantal besmettingen af te vlakken en de gezondheidszorg niet te overbelasten. Die maatregelen zijn zeker effectief, zie Zuid-Korea.
    Je spreekt jezelf ook tegen Thuis blijven als je je ziek voelt, natuurlijk, prima, maar zoals je zelf daarvoor al opmerkt zijn veel mensen niet echt ziek en verspreiden toch het virus.

 10. Yan zegt op

  Nergens een woord gelezen over de massagesalons….De hele dag staat daar de airco aan (waar covid zich thuisvoelt) en de massages zijn one-to-one contacts, de hele tijd….het lijkt me best deze ook maar te sluiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website