Thaise dorpen in afgelegen gebieden krijgen WiFi

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
27 december 2018

Tussen 2019 en 2024 gaat de NBTC in 3.920 afgelegen dorpen 5.229 WiFi hotspots installeren. Daarvan kunnen 2,1 miljoen Thaise huishoudens met 6,3 miljoen personen profiteren.

Deze WiFi breedband toegang gaat 200 baht per maand kosten. Voor minima is deze internettoegang de eerste drie jaar gratis.

Deze aanpak maakt deel uit van het Universal Service Obligation project (USO) van de NBTC dat tot doel heeft de digitale kloof tussen arm en rijk te dichten.

Verder krijgen 1.210 scholen en 107 tambon ziekenhuizen breedband internet en er worden 763 USO Net centra gebouwd, elk met twaalf pc’s en bemand door IT-medewerkers die technisch advies kunnen geven.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thaise dorpen in afgelegen gebieden krijgen WiFi”

 1. tooske zegt op

  Loffelijk streven om internet beschikbaar te maken voor de grassrooters, maar ik vraag mij af of ze ook een smartphone of computer krijgen anders heb je niets aan wifi.

  Ik denk ook niet dat ze er op zitten te wachten, ze hebben genoeg andere zorgen.
  Is n.i. net zoals de nieuwjarsgift van THB 500 voor de bezitters van de wellfarecard een publiciteitsstunt.

  Wat heb je aan THB 500 als je er tig km voor moet reizen en dan 2 dagen voor de ATM moet staan te wachten tot je aan de beurt bent.

  Men zou beter zorgen voor werkgelegenheid in de wat afgelegen gebieden.

 2. chris zegt op

  Een mobieltje hebben ze waarschijnlijk al, een tweede of derde-hands. Maar geen geld voor een telefoon-abonnement met wifi. Een kat in de zak, noem ik dat.

 3. Bob zegt op

  Voor de velen (ouderen) die niet kunnen lezen of schrijven?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website