(teera.noisakran / Shutterstock.com)

De regering heeft vrijdag de aftrap gegeven voor een nieuwe nationale Covid-19-vaccinatiecampagne met als doel om 1 miljoen prikken per dag te zetten.

De campagne werd gelanceerd op Prins Mahidol Dag, om zo Prins Mahidol (de grootvader van de huidige koning), te herdenken voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van het medisch onderwijs in Thailand.

Met een totaal van 15 miljoen doses Covid-19-vaccins die naar verwachting eind deze maand zullen worden afgeleverd en volgende maand nog eens 20 miljoen doses, probeert de regering nu het aantal vaccinaties per dag te maximaliseren tot 1 miljoen, zegt Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid en vicepremier.

Voorafgaand aan het begin van de campagne van 1 miljoen doses per dag, diende Thailand tussen de 600.000 en 800.000 doses per dag toe, zei hij.

Volgens de afdeling Ziektebestrijding zijn vrijdag in totaal 1,16 miljoen doses toegediend.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “‘Thailand’s nieuwe nationale Covid-19-vaccinatiecampagne: 1 miljoen prikken per dag’”

  1. Sjaak S zegt op

    Ik denk dat Thailand dit ook gaat halen. En ik hoop dat de mensen hier niet zo verdeeld zijn als in Nederland waar je “maar moet doen wat je zelf goed vindt”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website