De Thaise overheid is een baanbrekende missie gestart om de “bevordering van het geboortecijfer” tegen maart tot een nationale prioriteit te maken, met als doel de urgentie van de afnemende geboortecijfers in het land direct aan te pakken. Dit ambitieuze initiatief is gericht op het adresseren van cruciale aspecten op het gebied van gezondheid, economie en maatschappelijk welzijn.

Het “Give Birth Great World”-initiatief, onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid, zorgt ervoor dat vruchtbaarheidsklinieken in ziekenhuizen uitgebreide ondersteuning gaan bieden. Dit omvat hulp bij planning, diagnose en behandeling van onvruchtbaarheid. Dankzij de introductie van geavanceerde voortplantingstechnologieën zoals Intra-uteriene Inseminatie (IUI) en In-vitrofertilisatie (IVF), worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor mensen die dromen van het ouderschap. Dit belooft een betere toekomst en sterker menselijk kapitaal.

Er worden ook inspanningen geleverd om de balans tussen werk en privé te verbeteren, financiële ondersteuning voor gezinnen uit te breiden, het ouderschapsverlof te stroomlijnen en inclusieve wetgeving te versterken voor iedereen die een gezin wil stichten. Deze belangrijke maatregelen zijn bedoeld om de dalende geboortecijfers tegen te gaan.

Met een historisch dieptepunt van slechts 485.085 nieuwe geboorten in 2022 en een voortdurende daling van de bevolking, is de urgentie van dit probleem duidelijk. Zonder een toename van het geboortecijfer loopt Thailand het risico dat de bevolking in de komende zestig jaar daalt tot slechts 33 miljoen mensen, wat ernstige gevolgen zou hebben voor de beschikbaarheid van arbeidskrachten en de economische stabiliteit.

De oproep is gedaan aan de natie om zich achter dit cruciale initiatief te scharen dat gericht is op het bevorderen van een bloeiend en populair Thailand. Het is tijd om het woord te verspreiden en deze oproep tot actie te omarmen voor groei en vreugde voor toekomstige generaties.

7 reacties op “Thailand zet in op geboortestimulering als nationale prioriteit”

 1. Rob zegt op

  Dan hebben ze nog heel wat wel te verzetten, als ik nu al zie terwijl ik hier op vakantie ben hoe moeilijk Nina onmogelijk het is voor mijn vrouws dochter om een paar dagen vrij te krijgen om met ons naar het strand te gaan, en dan maar praten over meer evenwicht tussen werk en privé.

  Ik denk dat er eerst eens krachtige vakbonden nodig zijn om bepaalde zaken af te dwingen, maar of die bestaansrecht krijgen is maar de vraag er zal altijd wel weer een of ander wetsartikel uit de mottenballen gehaald worden om hen te verbieden dan wel het werken onmogelijk te maken

 2. Rebel4Ever zegt op

  Gaat er eindelijk op een natuurlijke wijze iets goed; proberen ze het terug te draaien…
  Bij-fokken mensen! Maar wie betaalt voor die extra monden als die zoals gewoonlijk weer door de armsten worden geproduceerd?
  Het is allang bewezen dat veel kinderen de armoede in stand houdt; school kosten, voeding, kleding. Wie betaalt dat als je het niet breed hebt?
  De elite zal het worst wezen; als de economie maar blijft groeien met goedkope/ongeschoolde arbeidskrachten. Die zal niet bij-fokken, want moeten cosmetisch mooi blijven…
  Wereldwijd terug naar 5 miljard! Wat een ruimte, rust…een verademing…

 3. RobV2 zegt op

  Neem aan dat Thailand geen kinderbijslag kent. Dat zou wel helpen in Thailand om de geboorte aantallen op te krikken lijkt me. Overigens in de Gemeente waar mijn vrouw vandaan komt (Noen Maprang) wordt op de lagere school best wel veel gedaan om ook de armere gezinnen hun kinderen naar school te laten gaan.
  Echter je hoort toch, dat de gezinnen tegenwoordig kleiner zijn dan vroeger. Vaak houdt het op bij één of twee kinderen, terwijl vroeger gezinnen met meer dan 5 kinderen heel normaal waren.

  • Chris zegt op

   ja, er is een vorm van kindertoelage.
   https://www.unicef.org/thailand/press-releases/thailand-takes-another-leap-towards-universal-child-support-grant.
   En daarnaast is er een lager tarief in de inkomstenbelasting las je voor kindren zorgt moet dragen maar dat schiet niet erg op als de meerderheid van de bevolking geen betaalde baan heeft of een baan die zo weinig oplevert dat je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen.

   Het feit dat er minder kinderen per gezin worden geboren dan vroeger is een tekebn van een meer moderne opvatting over kinderen en opvoeding. Er is, ook al door een geringere kindersterfte en de gereingere druk van de ouders en grootouders, geen noodzaak om een grote familie te stichten. Ook de Thais kijken meer berekenend naar de toekomst. Geld is slechts ene vabn de factoren die meespeelt in de beslissing om kinderen te krijgen. Andere zijn: de economische vooruitzichten in het algemeen, de eigen toekomst, de toekomst van de kinderen, lage kwaliteit van onderwijs, relatieproblemen, mogelijkheden om je kinderen zelf op te voeden. Vergeet daarbij niet dat meer dan de helft van de kinderen in Thailand niet door beide ouders gezamenlijk worden opgevoed.

 4. Jos zegt op

  Misschien een idee om wat zuiniger te zijn op de mensen die ze hebben.
  Door b.v. De verkeers doden en de smog gerelateerde doden terug te dringen door handhaving van de regels.
  Oook sterven er jaarlijks 25.000 mensen aan leverkanker door het eten van gedroogde vis met parasieten, en de vele doden door alcohol er is nog veel te winnen als men wil. , voor je het weet heb je zo 100.000 minder doden per jaar ,
  Groet jt.

 5. Rob zegt op

  En nog iets ze zijn bang dat bij te weinig mensen de economische groei zal stagneren, maar nu is het zo dat als je wil werken maar 38 jaar bent je bijna nergens meer aan de slag kan, laat ze eerst eens beginnen met op te treden tegen deze leeftijds discriminatie.

 6. Arno zegt op

  Het gemiddelde gezin weet amper rond te komen, nog meer kinderen is niet te betalen en men vergeet dat ook al zet je tien kinderen op de toch al overvolle wereld dat die tien ook oud hopen te worden en een enorme grijze golf veroorzaken, dus de stelling om meer kinderen op de wereld te zetten houd geen steek en slaat nergens op en ga eens kijken, het is in Thailand net als in Nederland, in Nederland word de dure Nederlander vervangen door een goedkope oost Europeaan en de “dure ” thai word door de Thaise baas vervangen door een goedkope Cambodjaanse arbeider.

  Gr. Arno


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website