Thailand wil meer Russische toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
17 november 2016

Door een sterke daling van de Roebel, economische problemen en politieke spanningen bleven de afgelopen jaren veel Russen weg uit Thailand. Het tij lijkt nu gekeerd, daarom is het kabinet akkoord gegaan met de uitbreiding van het aantal vluchten tussen Rusland en Thailand.

Er is nu toestemming voor maximaal 70 Russische vluchten per week naar Bangkok en 28 naar Phuket. Dat worden er respectievelijk 105 en 56.

Het kabinetsbesluit is wat voorbarig omdat de huidige maxima bij lange na niet worden gehaald. Moskou – Bangkok telt 32 vluchten, Sint Petersburg – Phuket 13, aldus minister Arkhom van Transport.

Toch worden er op korte termijn meer Russische toeristen verwacht, die overtuiging heeft niet alleen de Thaise toeristenindustrie maar de Russen verwachten dat zelf ook.

Boris en Katja zijn goed voor de Thaise economie omdat de gasten uit het land van Poetin veel geld uitgeven in de toeristische steden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Thailand wil meer Russische toeristen”

 1. stevenl zegt op

  Ik zie de laatste tijd weer wat meer Russische touristen hier. Maar in tegenstelling tot het kabinet hoop ik niet dat dit blijvend of het begin van een trend is.

  Daarnaast geven sommige Borissen en Katjas veel geld uit, zoals in het artikel aangegeven, maar een groot deel van de Russen maakt deel uit van tourgroepen die net als de Chinezen de neiging hebben om alles in eigen hand te houden. En dat deel van de Russen (veruit de grootste groep naar mijn ervaring) geeft heel weinig uit buiten wat al vooraf geboekt en betaald is.

 2. jan zegt op

  Wel, wel, wel…ik dacht dat we die golf al gehad hebben…al de restaurants met Russische opschriften…de hotels waar ze de buffetten plunderden en leegroofden zodat ze ofwel voor een hele dag proviand mee zeulden of hun overvolle borden amper aanraakten zodat alles gewoon weggegooid moest worden. Bovendien heb ik meermaals gezien dat ze niet het minste respect betonen jegens Thai, vb: een oud Thais vrouwtje dat door de matroesjka’s bijna van de pick up bus geduwd werd. En…geld opdoen? Vergeet het maar…

 3. Anita zegt op

  Nou van mij mogen ze weg blijven. Wat een onbeschoft volk tegen de Thaise mensen.
  Altijd een grote mond en maar knipperen met hun vingers, bah!

 4. Rina zegt op

  Voor mij mogen ze weg blijven ,onbeschoft volk
  Houden met niemand geen rekening net zo als de chinezen
  Je hebt en krijgt er alleen maar ellende mee

 5. Jacques zegt op

  Laat die merendeels onbeschofte boeren maar in hun toendra’s blijven !

 6. Fransamsterdam zegt op

  Tot 2014 waren de Russen gewend ongeveer 0.95 Baht voor een Roebel te ontvangen.
  Toen kwam de klad erin en daalde de koers tot ongeveer 0.55.
  Met name voor de Russen die al geboekt hadden toen de daling inzette, was het een onaangename verrassing en dat heeft vast en zeker invloed gehad op hun humeur en gedrag, wat niet wegneemt dat het voor die tijd ook al niet mijn grootste vrienden waren.
  Waarop de bilaterale verwachting dat er meer Russische toeristen naar Thailand zullen komen is onduidelijk, en zolang de Roebel niet krachtig herstelt zie ik dat ook niet gebeuren.
  .
  Ter illustratie een grafiekje van de koers van de Roebel sinds 2012.
  .
  https://goo.gl/photos/WguyBquQRQvs3fJo6
  .

  • Fransamsterdam zegt op

   3x is…
   .
   https://goo.gl/photos/ysn7ZRKovSuhFfkAA

 7. ton zegt op

  Laat ze lekker buiten de deur onvriendelijk neeeee zellfs onbeschofd je kunt ze beter kwijt zijn dan rijk

 8. T zegt op

  Nou ja niet alle Russen zijn hetzelfde natuurlijk heb je er iets meer minder sociale figuren bij als je gewend bent van de typische West-Europesche toerist. Maar ik vind Chinese toeristen in Thailand vaak meer storen dan de Russen. En om nu te zeggen dat ik overige veel in Thailand voorkomende toeristen als Indiërs,Arabieren etc. nu veel netter en socialer vind dan de Russen nu dat ook niet echt.

  En daarbij de wereld veranderd en je kunt mee veranderen of in je achtertuin blijven zitten. We zullen er maar mee moeten leven dat in veel voormalige 3e wereldlanden nu ineens voldoende geld zit en ook deze mensen de wereld in trekken ipv. in hun eigen achtertuin te blijven zitten. Al was het vaak gezelliger op veel plaatsen in de wereld toen deze toeristen nog thuis bleven.

 9. Slagerij van Kampen zegt op

  Het probleem met deze mensen en veel andere Oost Europeanen is dat ze niet net als wij vanaf de puberteit maar wat rond konden reizen en rond lummelen. Ze hebben inderdaad nauwelijks ervaring in de omgang met andere culturen. In de communistische tijd kreeg je maar moeizaam toestemming je geboorteprovincie te verlaten.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Ontwaar ik hier enkele gevallen van groepsbelediging?

  • Khun Peter zegt op

   Willen jullie meer of minder Russen in Thailand? Minder, minder, minder! Geertje moet er 5.000 euro voor betalen als het aan het openbaar ministerie ligt. LOL!

   • Fransamsterdam zegt op

    Dat is dan 200.000 Baht.

   • Paul zegt op

    En wanneer je vraagt: willen jullie meer of minder asociale Russen… hoe interpreteert het openbaar ministerie dat dan? Maak je dan onderscheid door asociale erbij te zetten, maar discrimineer je daarmee niet iedereen met een minder sociale vaardigheden? Of ziet men het als een oordeel over alle Russen, dat alles Russen asociaal zijn?

 11. Jos zegt op

  Volgens mij zitten de Thai ook niet te wachten op meer Russen.
  Vaak zijn ze erg onbeschoft, zoals de Chinezen, en kleineren ze de Thai.

 12. KLAUS HARDER zegt op

  Nou, nou, een beetje zwart-wit allemaal ? Russen en Duitsers heb veel gemeen. De ouderen zijn niet te genieten en gedragen zich soms zeer onbeleefd, niet alleen tegen Thaise mensen, tegen iedereen. De jongeren zijn heel anders, leuke en enthousiaste mensen, die in Thailand op vakantie zijn, plezier maken en zich zelf met een drankje op nog steeds leuk gedragen ….. gewoon prettige mensen …. ik mag ze, de jongere garde dan !

 13. Marc Breugelmans zegt op

  De roebel is nog even zwak , misschien iets te optimistisch naar de toekomst toe ? Of hebben ze inzicht hierin ?

  • Ger zegt op

   Passen ze een keer westerse waarden toe zoals in dit geval vooruitzien, planning, is het volgense sommige weer niet goed.

 14. willem zegt op

  Ok de Russen zijn niet het alleraardigst in de omgang.
  ,Maar wat vindt de THai zelf over toeristen uit het buitenland.
  .Gaat dat over wie het beleefdst is of degene die het meeste fooi geeft…
  In dat rijtje zal een Nederlander niet de eerste plek scoren..of toch wel?
  Ik weet het niet,misschien een ander op dit forum wel?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website