(Trekkathon / Shutterstock.com)

Ondanks de toename van het aantal Covid-19 besmettingen zal de regering bij het nemen van nieuwe beperkende maatregelen flexibel te werk gaan en geen nationale lockdown instellen.

Zo blijft eten in restaurants toegestaan, wel moeten de bedrijven de richtlijnen strikt naleven. Winkelcentra blijven gewoon open en hanteren de normale openingstijden. Interprovinciaal reizen uit risico-provincies blijft toegestaan. De voorstellen worden maandag ter goedkeuring voorgelegd aan premier Prayut.

CCSA-woordvoerder Taweesilp zegt daarover: “We hebben ons vorige plan afgezwakt. We willen geen nationale lockdown instellen vanwege de negatieve gevolgen voor voor bedrijven en de economie. Het middel zou dan erger zijn dan de kwaal”.

De CCSA staat het wel toe dat gouverneurs van de verschillende provincies, inclusief Bangkok, strengere restricties toepassen die verder gaan dan afgekondigd door de premier. “Het is niet toegestaan om de maatregelen van de CCSA af te zwakken, maar men mag wel meer restricties opleggen, als een gouverneur dat nodig acht”, aldus Taweesilp.

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft zondag 315 nieuwe besmettingen bekendgemaakt. Thailand telt nu 7.694 corona besmettingen en 64 doden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.89/5. From 9 votes.
Please wait...

8 reacties op “‘Thailand wil geen nationale lockdown vanwege economische schade’”

 1. Jager Bert zegt op

  Toch een eufemistische opmerking, als je ziet hoe de economie al getroffen is.Klaarblijkelijk ziet men dat niet of wil men dat niet zien.

 2. Louis Tinner zegt op

  Zo blijft eten in restaurants toegestaan – vandaag is er besloten dat er tot 21.00 uur ‘s avonds gegeten mag worden.

 3. HarryN zegt op

  Slim gespeeld van de premier: geen lockdown maar de gouverneurs in de provincie kunnen zelf beslissen.
  Gaan die in lockdown dan kan hij de schuld op de gouverneurs schuiven.
  Nu hoeft voor mij en lockdown ook niet want die werken niet. Dat weten we nu wel.
  Ook spreekt men nog steeds van “besmettingen” maar die tests kunnen dat niet bepalen. Ook weten we niet hoe er met de pcr test in Thailand wordt omgegaan.
  Kom net van het Bangkok hospitaal in Huahin. Geen enkele covid patient opgenomen . Zou ook niet kunnen want er is in Prachuabkhirikhan tot op heden 1 gemeld volgens de dienstdoende arts die ik gesproken heb.

 4. leppak zegt op

  Toch wat bedenkingen nu men blijkbaar economische en gezondheidsbelangen tegen elkaar gaat afwegen.
  Besmettingscijfers zijn nauw gerelateerd aan het aantal mensen dat zich laat testen-dat hebben we ook in Nederland en andere landen gezien. 315 Besmettingen zoals men stelt is dus naast een onwaarschijnlijk laag, ook een uitermate onbetrouwbaar cijfer om beleidsmatig mee om te gaan, zowel landelijk als lokaal.
  De recente berichten en maatregelen zijn een duidelijke indicatie dat het aantal besmettingen veel hoger ligt dan de 7694 gevallen hierboven genoemd. De melding van het Bangkok hospitaal: 1 patiënt zegt niets, immers de particuliere ziekenhuizen houden hun deuren zoveel mogelijk gesloten voor niet betalende en besmettelijke covid-gevallen.

 5. Hans Bos zegt op

  Die ene vastgestelde patient, een vrouw van 61 jaar, ligt in Hua Hin Hospital. Ze komt uit Bangkok en heeft een huis in Hua Hin en een boerderij in Cha Am. De vafgelopen twee weken heeft ze zowat elke plek in Hua Hin en omstreken bezocht. Dat kan dus wat worden…

 6. fred zegt op

  Wij zijn net gaan eten in Pattaya. Eerst werd gezegd dat alleen meeneem maaltijden nog kon maar blijkbaar mag men nu toch weer ter plaatse eten.

  Ook zag ik nog bars die open waren en waar Alcohol werd gedronken.

  Kan het niet goed meer volgen. Het lijkt ieder uur te veranderen…..maar dat is beetje overal in de wereld zo merk ik.

 7. janbeute zegt op

  Thailand heeft dus nu totaal 7694 inwoners die besmet zijn, alleen al in Nederland komen er dagelijks meer dan dit aantal er bij.
  Of er zijn veel meer besmettingen in Thailand daar men hier niet test waar wij geen notie van hebben.
  Mocht het aantal toch kloppen dan valt het hier in Thailand nog reuze mee.
  Zeker gezien het hele lage aantal covid doden.
  De afgelopen dagen waren er heel wat meer verkeers doden te betreuren, maar ja daar maakt niemand hier zich druk om.
  Is zelfs al geen nieuws mee en inmidddels alweer vergeten, behalve dan door de getroffen nabestaanden.
  Corona en nog eens Corona je staat er mee op en je gaat er mee naar bed.

  Jan Beute.

 8. chris zegt op

  Prayut wil geen nationale lockdown omdat de roep van de Thais om hen schadeloos te stellen dan weer oplaait. Geen lockdown, geen geld naar de bevolking is de redenering van de regering.
  En natuurlijk kan men ook tellen. Er gaat hier nauwelijks iemand dood van Covid. Dus een ramp wordt het niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website