Thailand wil einde aan verkoop lachgas

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags:
26 augustus 2013

De Thaise overheid wil een einde aan de verkoop van lachgas, dat vooral door toeristen wordt gekocht. Lachgas is geen drug, maar het kan wel gevaarlijk zijn.

Lachgas was vroeger een narcosemiddel dat in het ziekenhuis en door tandartsen werd gebruikt. Als drug wordt het gas aangeboden in ballonnen en van daaruit ingeademd. Het zorgt voor een korte, psychedelische roes. Soms krijgt de gebruiker lachbuien. Het effect treedt op na zo’n 20 seconden en houdt enkele minuten aan.

In wijken in Bangkok waar veel backpackers komen, zoals het bekende Khao San Road, worden de ballonnen met lachgas verkocht. Een ballon met lachgas kost 130 baht, ongeveer 3 euro. De politie heeft inmiddels acht verkopers opgepakt.

Volgens Pitiphan Kridakorn van de politie werd lachgas in eerste instantie veelal aan de man gebracht in populaire toeristische bestemmingen als Koh Samui, Pattaya en Koh Pha Ngan. Inmiddels zijn de verkopers dus ook in Bangkok gesignaleerd. De politie probeert de verkoop in te dammen, voordat de ballonnen populair worden en er ongelukken gebeuren. De illegale verkoop van lachgas kan het land een slecht imago bezorgen, aldus Pitiphan.

Verkopers die opgepakt worden riskeren een celstraf van vijf jaar en een boete van 224 euro voor het verkopen van medicijnen zonder vergunning.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand wil einde aan verkoop lachgas”

 1. Joop zegt op

  Ik heb de lachgasverkopers ook al in Pattaya aangetroffen.
  Heb zelfs 2 ballonnen gekocht en geinhaleerd…er gebeurde niets.
  De verkopers stonden wel te lachen(zou het daarom lachgas heten?)
  260 Baht voor gebakken lucht HAHA

  Groetjes van Joop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website