Tijdens zijn bezoek aan de VS voor de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, heeft de premier en tevens minister van Financiën, Srettha Thavisin, de pers geïnformeerd over zijn ontmoetingen met nationale leiders, hoofden van internationale organisaties en topbestuurders van vooraanstaande bedrijven zoals Tesla, Google, Microsoft, Citibank, JP Morgan, Estee Lauder en anderen.

De premier gaf aan dat deze overwegend technologische en financiële bedrijven interesse hebben getoond in investeringen in Thailand. Thavisin bevestigde verder de inzet van Thailand om een gunstiger investeringsklimaat te ontwikkelen dat zakendoen vergemakkelijkt. Ook sprak hij met vertegenwoordigers van de New York Stock Exchange (NYSE) over mogelijke beursnoteringen voor Thaise bedrijven.

Hij verwacht dat deze nieuwe buitenlandse investeringen een boost zullen geven aan de Thaise economie, die naar schatting dit jaar met 2,8% zal groeien. Dit is echter minder dan eerder voorspeld, mede door de afnemende export.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website