(Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com)

De Thaise regering verwacht dat het vliegverkeer naar Thailand flink zal stijgen na de opheffing van de Test & Go-vereisten. De hoop is op een verdubbeling van het aantal starts en landingen op de luchthavens van het land tegen het einde van dit jaar.

De Civil Aviation Authority of Thailand verwacht door de versoepelingen in het vierde kwartaal 83.500 vluchten per maand op alle luchthavens te noteren, tegen 44.500 nu, aldus regeringswoordvoerster Traisuree Taisaranakul maandag. Er worden aanzienlijke stijgingen verwacht op zowel internationale als binnenlandse vluchten, voegde ze eraan toe.

De toelatingseisen voor Test & Go zijn afgelopen zondag opgeheven in een poging meer internationale toeristen te lokken en het koninkrijk te helpen concurreren met regionale, op toerisme gebaseerde rivalen zoals Indonesië, Vietnam en Singapore.

Reisorganisaties en toeristen klagen nog wel over de verplichting om zich te registreren voor de Thailand Pass voordat ze in het land aankomen, en dringen er bij de regering op aan om deze ook te schrappen.

De eerste dag na het beëindigen van Test & Go  zijn er volgens het ministerie van Transport ongeveer 17.000 luchtreizigers aankomen met 96 internationale vluchten op Suvarnabhumi en nog eens 4.000 passagiers op de luchthaven van Phuket.

Mevrouw Traisuree zegt dat premier Prayut Chan-o-cha tevreden is met het snelle screening- en controleproces op internationale luchthavens en bedankte alle functionarissen voor de soepele overgang.

2 reacties op “Thailand verwacht twee keer zoveel binnenkomende vluchten nu Test & Go is afgeschaft”

 1. Loe zegt op

  Op 1 mei ben ik aangekomen. Komende uit het vliegtuig krijg je de eerste controle van de Thailand Pass. Je krijgt dan een sticker op je hemd geplakt. Met deze sticker verdwijnen alle beperkingen die er voor 1 mei waren. Je loopt gewoon door naar de volgende check en dat is het Tm 6 formulier dat volledig moet zijn ingevuld. Wanneer je dit formulier niet hebt of niet hebt ingevuld was het op 1 mei een probleem en kwam je niet verder. Blanco formulieren lagen pas achter deze controle.(foutje). Dan is de Imigration aan de beurt. Er waren op 1 mei zoveel loketten open dat het de snelste afhandeling was die ik heb meegemaakt de laatste 15 jaar. Dan is het wachtten op je koffer en dan ben je volledig vrij om te gaan staan en gaan waar je maar wilt.
  Wanneer nu de TP wordt afgeschaft is het weer als vanouds, zeker als de 300 baht gebruikt gaat worden om de verplichte verzekering af te schaffrn.

 2. chris zegt op

  We, een ook de minister-president van Thailand doet alsof het alleen aan de toeristen ligt hoeveel er dit jaar nog een bezoek aan Thailand brengen. De onderliggende gedachte is dat de hele wereld klaar staat om weer naar Thailand te komen EN………dat dit ook kan.
  De werkelijkheid is echter anders. Om maar een paar factoren te noemen die behoorlijk roet in het eten kunnen gooien:
  – de onzekerheid van consumenten over hun inkomen, en de prijsstijgingen in eigen land (zeker in Europa);
  – de strenge aanpak van elk virus in Chinese steden;
  – het aantal te boekenvliegtuig stoelen cg het aantal vluchten (Eva Air vliegt niet op Bangkok voor 1 juli)
  – allerlei logistieke problemen in de luchtvaart die gewoon weer op gang moet komen na een lange Covid-virus-slaap. (bv. het aannemen van nieuw personeel).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website