De Tourism Council of Thailand (TCT) verwacht voor volgend jaar een flink toename van het aantal buitenlandse toeristen met 5,5 procent. Het aantal bezoekers aan Thailand stijgt dan van 38,5 miljoen naar 40,3 miljoen en daarmee ook de inkomsten: van 2 biljoen baht dit jaar naar 2,29 biljoen baht volgend jaar.

De belangrijkste factoren die de groei stimuleren, zijn de vrijstelling van legeskosten bij de aanvraag van een visa on arrival , de introductie van multiple visa, de toename van het aantal budgetluchtvaartmaatschappijen en de verwachting van meer politieke stabiliteit.

TCT-voorzitter Chairat zegt wel dat Thailand voor de groei afhankelijk blijft van externe factoren zoals de mondiale economische ontwikkelingen en de handelsoorlog tussen China en de VS. Hij verwacht dat het toerisme uit China minder snel dan voorgaande jaren zal stijgen. Verder is hij van mening dat het vervoer van toeristen over land beter kan.

De Tourism Authority of Thailand is wat minder optimistisch in haar ramingen. Er is immers veel concurrentie. Steeds meer landen willen het toerisme bevorderen. volgens de TAT zal de Thaise toerismesector het volgend jaar moeilijker krijgen door de handelsoorlog, stijgende rentetarieven en verhoogde brandstofprijzen. Als toeristen minder geld hebben om uit te geven zullen zij hun reisplannen aanpassen en ook minder luxe goederen kopen, zegt gouverneur Yuthasa.

Voor wat betreft het binnenlands toerisme, is de TAT positief gestemd. Men verwacht een een toename binnenlandse reizen en uitstapjes van 167 miljoen dit jaar naar 179 miljoen in 2019, waardoor de inkomsten stijgen van 1 naar 1,18 biljoen baht in 2019.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thailand verwacht in 2019 ruim 40 miljoen toeristen”

 1. Jack zegt op

  Als de hotels, restaurants en strandtentjes doorgaan met hun prijsverhogingen omdat er zo weinig toeristen zijn (ben net weer een week thuis in NL) dan gaat die toename echt niet lukken. Veel scandinaviers kwamen 3 weken en nu nog maar 2 weken. Wij (mijn vrouw en ik) komen al vanaf 1999 jaarlijks 4 weken, nu 3 weken maar waren duurder uit dan voorheen. We plannen nu voor de EU

 2. Herbert zegt op

  Zou eens tijd worden het is al lange tijd niet meer zo slecht geweest als dit jaar mede door de uitspraken van de regering over het verdrinken van 47 chinezen.
  Vraag me wel af waar ze de berekening vandaan halen zoals vele berekeningen en uitspraken.
  Mag hopen dat ze gelijk krijgen

 3. Jan zegt op

  “Fake News”….zoals al zovele jaren…Er zijn tevens cijfers beschikbaar, al dan niet te betrouwen, waarin melding gemaakt wordt van een daling van 40%…Ik begrijp trouwens ook niet wat de auteur bedoelt met de nieuwe “multi visa”…totaal onbekend; de “multiple entry” daarentegen bestaat al jàren…niets nieuws dus.
  Wat ik wèl op merk is dat Thai “steen en been” klagen over het fel verminderde toeristenaanbod…Dit geldt misschien niet voor de hoogdagen Kerstmis/Nieuwjaar in de bekende centra, maar het hoogseizoen begint in november en duurt tot Songkran (medio april)…en daar laat de verminderde toeristenstroom zich sterk voelen. Misschien wordt het (fake) nieuws zoals steeds opgeblazen met de verkiezingen in aanloop…

 4. John Chiang rai zegt op

  Blijft natuurlijk de vraag of deze getallen betrouwbaar zijn,en dat het niet alleen van de T.A.T een z.g.n. wensdenken is.
  Ik geloof dat de T.A.T.er goed aan zou doen,dat ze in plaats van deze onzekere getallen,meer onderzoek zouden verrichten waarom de toerist/langtijd toerist überhaupt nog naar Thailand komt.
  Dat het in Thailand langzaam ook duurder wordt,zo sommigen dit zeggen is zeker een feit,maar waar op de wereld zijn de prijzen dan stabil gebleven?
  Ik denk dat afgezien van diegenen die alles slikken, zolang het om hun geliefdeThailand gaat, het ook vooral gaat,om die mensen die de vele verordeningen en veranderingen behoorlijk tegen de borst stoot.
  Als ik alleen denk aan het weghalen van strandstoelen,en het o.a verbieden van de eet en verkooptenten, die nu opeens veel straten veranderd hebben,dan heb ik zo mijn vraag of ook iedere toerist dit zo goed vind.
  Ook zou men kunnen denken aan de vereenvoudiging van bepaalde Visum formaliteiten die in mijn ogen niet altijd toerist vriendelijk zijn.
  Alleen het invullen en afgeven van een TM 30 formulier,waarbij precies de zelfde informatie gegeven wordt,die ook reeds op de Arrival Card vermeld stond,houdt ik persoonlijk voor totaal storend en overbodig.
  Mocht bij een eventuele controle de toerist niet aanwezig zijn,op het adres die hij reeds op de Arrival Card heeft aangegeven, dan kan men dit altijd nog vervolgen bij het latere uitreizen.
  Veel dingen, zo o.a ook deze laatste zouden in een moderne computertijd,die ook in Thailand reeds is doorgedrongen, veel eenvoudiger kunnen,en zouden daarom tevens kunnen bijdragen aan een toerist vriendelijk klimaat.
  Een toerist vriendelijk klimaat,waarbij men ook rekening houdt met de wensen van gasten die geld in het land brengen,zal op den duur meer dan alleen maar verwachtingen brengen.

 5. chris zegt op

  Volgens een grafiek waarvoor het Thaise Ministerie voor Toerisme en Sport de data heeft geleerd, gaat die 38,5 miljoen voor 2018 op geen stukken na lukken. De prognose lijkt me dan ook fantasie.

  https://tradingeconomics.com/thailand/tourist-arrivals

 6. Ger zegt op

  Dromen kunnen we allemaal wel. Maar het resultaat is toch wel te zien op straat. Als ze plus zeggen zullen ze wel min bedoelen.

 7. Frits zegt op

  Wij reden vandaag van ons hotel naar HuaHin airport om met de bus naar Bangkok te reizen. De taxidriver die ons naar de bushalte bracht, meldde al dat er zeer weinig farang naar Huahin waren gekomen dit jaar, en dat hij hoopt dat komende weken de situatie betert. Waarom er maar zo weinig farangtoeristen Huahin aandoen, wist hij niet te vertellen. Alles was toch hetzelfde gebleven en toch minder toerisme. Ook Chinezen lieten zich minder zien. Dat alles klopte wel met ons beeld in het hotel, alwaar het zeer rustig was.

 8. fred zegt op

  Om je toerisme aan te zwengelen moet je ook wat meegaan met je tijd . Als ik zie hoe men in de dag van vandaag bijvoorbeeld in Pattaya omgaat met luchtkwaliteit en verkeersregels dan denk ik dat je de gewone toerist misschien wel 1 keer kunt strikken maar dat die in de meeste gevallen nooit meer terug wil naar Pattaya.
  Wat zich een moderne toeristenstad wil noemen moet er ook voor zorgen dat een toerist veilig de straat kan oversteken. Dat een stad niet meer onderwater staat bij iedere regenbui. Dat er een degelijk afvalbeleid is en vuilbakken geen uren en dagen liggen te stinken langs de beach. Men het enorme plastic probleem eens begint aan te pakken.Dat roet uitstotende lawaaierige 50 jaar oude bussen wordt verboden om te cruisen op 10 meter van de strandgangers. Dat auto’s die een roetwalm uitstoten om van te stikken uit het straatbeeld verdwijnen. Dat er aan normale snelheden wordt gereden in steegjes van 3 meter breed. Moet men voorzien in een degelijk openbaar vervoer net als in normale gangbare voetpaden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website