Het kabinet heeft een reeks voorstellen goedgekeurd om de accijnsbelastingen voor drank- en amusementlocaties te verlagen, in een poging de nationale inkomsten te verhogen door toerisme.

Deze voorstellen zijn bedoeld om Thailand te positioneren als een toeristisch centrum en de uitgaven van toeristen te stimuleren. Ze omvatten het verlagen van de accijnsbelasting op wijn van 10% naar 5% en het verlagen van de alcoholbelasting van 1500 baht per liter naar 1000 baht per liter. Voor lokaal geproduceerde dranken wordt de accijnsbelasting kwijtgescholden, hoewel de alcoholbelasting voor drank met een alcoholpercentage van 7% ongewijzigd blijft.

Lawan Sangsanit, de permanente secretaris van Financiën, heeft aangegeven dat deze voorstellen prioriteit geven aan toerisme op gemeenschapsniveau, de kwaliteit van lokale producten verbeteren en toerismegerelateerde diensten benadrukken als belangrijke factoren voor de nationale economie.

Volgens hem zullen deze nieuwe maatregelen naar verwachting leiden tot een stijging van 3% in de toeristische uitgaven aan alcoholische dranken en een toename van de inkomsten uit toerisme met 2,9 miljard baht. Hierdoor zullen de gemiddelde uitgaven per persoon stijgen tot 43.400 baht.

Verder heeft de Thaise regering een tijdelijke verlaging van de accijnsbelasting van 10% naar 5% ingevoerd voor entertainmentlocaties, waaronder nachtclubs, pubs en bars. Dit verlaagde tarief zal geldig blijven tot eind 2024, in een streven om de toeristische sector en de daarmee verbonden inkomsten te stimuleren.

6 reacties op “Thailand verlaagt accijns op drank en entertainment om toerisme te stimuleren”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Zou dat tot verlaging van de consumptieprijs leiden? Ik denk dat de kastelein die verlaging in zijn eigen zak stopt…. En de binnenlandse productie wordt accijnsvrij? Daar zullen de grote Thaise bierbrouwers een gat om in de lucht springen want hun marktaandeel zal wel stijgen.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Ik betwijfel net zoals Erik Kuijpers, of het met deze accijns verlaging,werkelijk tot een algemene prijsverlaging gaat komen.
  Het biertje wat de gemiddelde tourist het meeste drinkt, blijft omdat deze onder de 7% alcoholpercentage blijft, gewoon zijn prijs houden, en of de reeds totaal overprijsde wijn nu opeens 5% minder gaat kosten, zal ook geen zoden aan de dijk zetten om meer naar Thailand te komen.
  Het gaat bij de gehele vrijstelling van deze belasting zo ik het lees, alleen om lokaal geproduceerde dranken die boven deze 7% alcoholpercentage liggen, zodat het lokaal geprocudeerde bier dat duidelijk onder deze 7% ligt, er gewoon buiten valt.
  Maar zelfs al zou de alcoholische drank in Thailand iets goedkoper worden, zouden daar werkelijk meer touristen door komen??
  Je moet als regering toch wel totaal werelvreemd bezig zijn, om tot een dergelijk absurde gedachte te komen.
  Het grote struikelblok is, dat de vliegprijzen voor steeds meer mensen haast onbetaalbaar zijn, en dat de visum aanvraag procedures voor veel mensen teveel complicatie’s opleveren.
  Velen zijn nu bij de online aanvraag procedure afhankelijk van dure visa bureaus, of tenminste van andere vreemde hulp.
  En ook de soms absurde vragen van bijv. een bankbewijs dat je nog tenminste 500 Euro op je rekening staan hebt etc. stoot velen tegen de borst.
  Wie gaat er nu 60 dagen om de halve wereld reizen, terwijl hij/zij bij zijn huiselijk doorgaande vaste kosten, nog hoogsten 500 Euro op zijn bank heeft staan?
  Mocht dit laatste allemaal niet zo gecompliceerd zijn, stond Thailandblog n.l ook niet zo vol met de steeds opnieuw terugkerende visa vragen.

 3. Simon Deun zegt op

  Dit is wel typerend, beter zou zijn geweest om bv de toegangsprijzen bij parken en andere toeristische cultuur gerelateerde evenementen gelijk te trekken met de Thai. Dan doe je wat nuttigs voor het landNu worden de nobody’s die niet van de alcohol kunnen afblijven gestimuleerd. Afgezien van de domme toeristen , en anderen, die met alcoholl op ongelukken veroorzaken. Men vergeet sne, de 7 donkere dagen in het verkeer zijn nog geen week geleden.

 4. Willem zegt op

  Laat ze de toegangsprijzen van de nationale parken en andere atracties verlagen of op zijn minst de farang prijzen verbieden/afschaffen. Dan doe je echt iets om het toerisme te stimuleren.

  Verlagen van de accijns op drank is echt een verkeerd beleid.

 5. Ruud zegt op

  Import bier niet, denk dat de 2 grote brouwerijen bang worden van al het goede echte bier 555

 6. John Chiang Rai zegt op

  Kort gezegd, zijn er buiten de accijns verlaging op alcoholische drank, veel belangrijkere dingen te regelen om het voor touristen, en vooral langtijd touristen aantrekkelijker te maken om Thailand te bezoeken.

  Ten 1e, hoewel Thailand dit niet alleen in de hand heeft, moeten de vliegprijzen weer gaan normaliseren, zodat het voor een groter publiek weer mogelijk wordt te vliegen.
  Ten 2e de versoepling van de online aanvraag van visa, die nu met vaak dubbele onzinnige vragen, en voor velen tot complicaties leiden, om überhaupt zelf nog een visum aan te vragen, en nu hun heil gewoon elders zoeken.
  Ik ken velen in mijn omgeving, die deze online procedure te veel is, zich weigeren hier een visa hulpbureau of andere hulp voor in aanspraak te nemen, terwijl ze nu hun winters in beduidend schonere lucht,met haast net zoveel kosten of zelfs nog minder, naar Tenerif of de andere kanarische eilanden verlegd hebben.
  Met name deze luchtvervuiling waar ook van de Thairegeringen reeds jaren over gepraat wordt, en waar tot nu toe eigenlijk niets aan gedaan is, terwijl het alleen maar slimmer geworden is, zou veel meer aandacht moeten hebben als deze absurde tijdelijke accijns verlaging op een alcoholisch drankje.
  En last but not least, de dubbele prijzen politiek waarbij voor een farang nog steeds meer entree verlangt wordt als voor een Thai.
  Ik weet velen die dit alleen nog goed vinden zolang het om Thailand gaat, want moesten ze voor hun Thaivrouw in Nederland ook het 8 a 10 fache betalen, zou ik ze niet graag schreeuwen horen.
  Voor hun is zolang de Thaise overheid dit voorschrijft alles OK, maar als een arme taxi chauffeur in BKK om zijn karige loontje te verbeteren 60 Baht van een farang meer vraagt, is het opeens een gore afzetter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website