Bron: Bangkok Post

Buitenlandse toeristen die van plan zijn om in Thailand te overwinteren, moeten afkomstig zijn uit landen met een laag Covid-19 risico, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verduidelijkte zaterdag de details van het speciale toeristenvisum (STV) voor toeristen die lang willen blijven en zei dat de belangrijkste vereiste voor alle aanvragers is, dat ze afkomstig moeten zijn uit landen met een laag Covid-19 risico.

De STV-regeling maakt deel uit van de poging van de regering om de economie nieuw leven in te blazen. Toekomstige STV-aanvragers wordt geadviseerd om te controleren welke staatsburgers, van het Ministerie van Volksgezondheid naar Thailand mogen reizen, zei plaatsvervangend minister-woordvoerder Natapanu Nopakun.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

22 reacties op “Thailand: ‘STV visum voor overwinteraars alleen voor buitenlanders uit laag risico landen’”

 1. Rianne zegt op

  Zo goed als alle landen aan de westkust van Europa doen het slecht voor wat betreft het terugdringen van het aantal corona-besmettingen. Ziekenhuizen lopen vol, teststraten zijn er onvoldoende, sneltesten te weinig, contactopsporing stokt, mensen worden ontevreden, communicatie blijf verwarrend. Kortom: het gaat nog tot diep in 2021 duren voor aleer vanuit bij voorbeeld Nederland een reisje naar Thailand kan worden ondernomen. Dan moet wel de corona-vaccinatieprogramma’s zijn opgestart. Ook daar is weerstand tegen. In Nederland is het niet gauw goed. Er moet eerst tot in den treuren worden gepolsterd hetgeen maakt dat er weinig daadkrachtig wordt opgetreden. Dit soort gedoe ontgaat de Thaise autoriteit ook niet, uiteraard.
  Er valt op dit moment geen enkel plan te maken om waar dan ook te overwinteren. Aan de zuidkusten van Europa is het niet veel beter. Zou Zuid-Afrika een goed idee zijn? Jammer, ook dat land heeft de grens dicht voor de Nederlandse toerist. Neen, deze winter blijven we thuis. Chocoladebollen bij de koffie zijn ook niet te versmaden, en straks een dampende pan erwtensoep ook lekker. Vergeet de boerenkoolstamp niet.

 2. Guido zegt op

  En welke landen zijn dat dan?

  • O.a. China, Japan, Nieuw-Zeeland, Australie, Canada, Maleisië, etc.

 3. herman buts zegt op

  uiteraard China, het veiligste land na Thailand 🙂 zij hebben het van de chinezen geleerd om de cijfers te manipuleren. En vanwaar kwam dat virus ook alweer?

 4. John Chiang rai zegt op

  De meeste toeristen van landen uit Europa kunnen het dan voorlopig vergeten met hun Special Tourist Visa.
  Erg onzeker omdat de meeste landen waar nu weinig besmettingen heersen,met een aanstijgen van deze besmettingen plotseling weer tot de z.g.n. High risk landen kunnen gaan horen.

 5. Henri zegt op

  En waar kan ik de RTG lijst van “laag risico” landen vinden? En bedoelt de regering met “afkomstig zijn” een nationaliteit/land van herkomst, of van een woonland?

 6. Jozef zegt op

  Ja, daar gaan we weer. !!!
  Enkel uit veilige landen, als ik de gekleurde corona kaart van de wereld bekijk is zker Europa, Amerika, zuid Amerika en grote delen van Azie in hun tweede golf beland.
  Dus…..de Nederlanders en Belgen vallen zeker uit de boot.

  Zo jammer allemaal.
  Jozef

  • Rianne zegt op

   Ja beste Jozef, maar wat wil je dan? Afgelopen weekend zijn illegale party’s door de politie beëindigd, supporters bij voetbalwedstrijden geweigerd, en zgn influencers op sociale media roepen op het allemaal niet zo secuur te nemen. Nederlanders en Belgen springen zelf uit de boot. Is Thailand niet te verwijten. Besteed geen energie aan gepeins naar het waarom Thailand zo “streng” is. Vraag je af waarom Nederland zo “intelligent” omgaat met corona. En waarom doet Duitsland het zoveel beter? https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-niet-nederland-het-coronawonderland-is-maar-duitsland~b87dc6bd/

 7. laksi zegt op

  Enne

  De Thai denkt dat duizenden mensen die rompslomp gaan doen, niemand denkt, dat men makkelijker naar Vietnam kan gaan.

  • RobHH zegt op

   Dus Vietnam is wel een optie? Of zouden ze daar ook de grens dicht houden?

 8. Nico Meerhof zegt op

  Als het al niet de almaar toenemende luchtvervuiling en het steeds maar groeiende aantal hoepels waar we doorheen moesten springen was is dit wel het definitieve einde van onze reeks van meer dan 10 jaar overwintering. Als je overwinteraars wil moet je ze wel als welkome gast behandelen.

 9. Cornelis zegt op

  Wanneer ik het hierboven geschetste ‘draft process’ bekijk, weet ik niet of ik in de lach moet schieten of in huilen moet uitbarsten. Over ‘bureaucratie’ gesproken! Is dit nu het ‘soepele proces’ dat de Thaise Minister van Toerisme en Sport onlangs aankondigde?

 10. Ger-Korat zegt op

  Eerder het verhaal dat de eerste vluchten al waren uitgesteld, want geen belangstelling om 2 weken als toerist in quarantaine te gaan. En dan ook dit verhaal: kijk als je voor vertrek al een coronatest afneemt en je hebt het niet dan mag je naar Thailand, vervolgens wordt je bij aankomst op de 1e dag opnieuw getest en dan na 2 weken quarantaine opnieuw getest en sommige ASQ hotels hebben een pakket waar je zelfs 3x wordt getest. Ja als je dan niet begrijpt dat je na 3 of 4 testen en dan geen corona je dus eigenlijk een ieder vanuit de hele wereld kunt uitnodigen zolang die maar getest wordt. Vriendjes uit China hebben geen interesse want hebben ook maar 5 dagen vakantie en dan blijft er niets anders over dan maar ander landen uit te nodigen, mijn verwachting is dat over een maand of 2 een ieder welkom is met de genoemde testen, het kost even tijd om dit te doorgronden.

 11. willem zegt op

  Als ik het goed heb is moet je na de quarantaine, dwz nadat je 100% geen corona hebt alsnog een trackingband om je pols of tracking app op je telefoon installeren alvorens je naar je geboekte en betaalde onderkomen of je eigendoms-huis/appartement gaat.

  OMG

  Dit lijkt op big brother is watching you. Waarom niet iedereen in Thailand zo een band of app? Of zijn de farangs echt een bijzonder ras die als vanzelf corona genereren?

  Moeten de Thais die terugkeren dit ook? Zal wel niet. Die hoeven ook geen corona test te doen alvorens terug te keren.

  Hoe lang moet die bang of app dan alsnog gebruikt worden? Weet iemand dat?

  Het moet niet gekker worden.

 12. leon zegt op

  Eigenlijk ben ik benieuwd hoeveel mensen er wel van deze regeling gebruik gaan maken. Maar hoe kom ik daar achter?

 13. HansW zegt op

  Na dit gelezen te hebben begin ik voor het eerst te overwegen om, ondanks de hoge kosten, een Thailand Elite Card aan te schaffen. Weet iemand, wellicht uit eigen ervaring, of je met een Thailand Elite-visum als Nederlander na quarantaine wel wordt toegelaten? Of geldt ook daarvoor de regel dat je uit een land met laag risico moet komen?
  Alvast bedankt voor de reactie

  • Pieter zegt op

   Op dit moment duurt het een maand voordat je als Elite-houder Thailand binnen mag. Alles verloopt via de Thaise ambassade, uiteraard wel met hulp van het team van Thailand Elite.

   Het is dus mogelijk, maar duurt zoals gezegd een tijd voor je daadwerkelijk naar Thailand (en vervolgens verplicht in quarantaine) kunt.

   • Frans zegt op

    Heb zelf een Thailand Elite kaart aangevraagd en pas na 8 weken de goedkeuringsbrief gekregen .
    Weet niet waar je de informatie vandaan haalt dat het 1 maand duurt om Thailand binnen te komem .vanaf welk moment 1 maand ? Je moet maar eens lid worden op facebook Thailand Elite Members dan kun je zien dat het niet zo makkelijk is zoals je vermeld . Van de 3200 leden zijn er nog maar een handje vol , ongeveer 40 die daadwerkelijk met hun Thailand Elite Kaart zijn binnengekomen.
    Na betaling van je lidmaatschap moet je eerst je visumstempel in je paspoort krijgen wat op het moment door de ambassade stoptezet is en mocht je de stempel wel hebben moet je een aanvraag indienen voor het TEMQ Quarantaine programma wat bijna niet mogelijk is om de proces te voltooien . Mocht dit wel lukken dan is nog maar de vraag of je een Certificaat of entry zal krijgen omdat we een land zijn met een verhoogd risico op het moment .

    Dus ff een Elitekaart aanschaffen en dan snel naar Thailand gaan vergeet het maar , jammergenoeg want wil zelf ook dolgraag weer mijn vriendin toe .

    • Cornelis zegt op

     Zie ook
     https://forum.thaivisa.com/topic/1185760-elite-visa-problems/#comments

  • Frans zegt op

   Zie reactie die ik op Pieter gegevens hebt .

  • Frans zegt op

   Zie mijn reactie die ik op het berichtje van Pieter gegeven heb

  • MikeH zegt op

   Heb ik ook overwogen, maar waarschijnlijk niet erg nuttig op dit moment.
   Er worden inderdaad (beperkt) Elite Card houder toegelaten. Maar let wel: het gaan om bestaande “Houders”, niet om goedgekeurde aanvragen. Aanvragen kan, maar het visum zelf wordt pas in Thailand in het paspoort gevoegd. Ik vermoed dus dat dit niet gaat werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website