Vanaf vandaag zijn alle trein- en metroreizigers verplicht om een mondkapje te dragen en moeten ze voldoende afstand van elkaar houden. Dat geldt zowel op de perrons als in de trein en metro. Bij de ingang van de stations worden de mondkapjes verkocht.

Ook wordt bij de ingang van de openbaar vervoer stations de temperatuur gemeten. Wanneer die hoger is dan 37,5 graden of wanneer een passagier weigert mee te werken, mag je niet reizen met trein of metro. De gegevens van personen met koorts worden doorgegeven aan de gezondheidsautoriteiten.

De maatregelen zijn gisteren bekend gemaakt door directeur-generaal Sorapong van het Department of Rail Transport. Ze zijn gebaseerd op de Communicable Diseases Act van 2015.

Bron: Bangkok Post

23 reacties op “Thailand stelt mondkapjes verplicht voor passagiers van trein en metro”

 1. Rob V. zegt op

  Onbegrijpelijk dat de overheid mensen aan blijft praten dat de schaamlapje helpen. Die zijn net zo effectief als een zakdoekje. Of stellen ze de FFP2/N95 maskers verplicht? Onder perfecte omstandigheden (haal je bij lange na niet altijd in de praktijk) helpt dat wel. Moet je ook een face mask er bij dragen.

  En wat is volgens Thailand een veilige afstand? Een concreet getal zou helpen. Nou ja, laat ik optimistisch zijn en beamen dat dat deel van de maatregelen wel helpt.

  • Wayan zegt op

   Onbegrijpelijk om maar door te zeuren over mondkapjes, de hele wereld gebruikt ze
   ,America en in europe of welke ander land ,dus ook in Thailand,
   houd je aan de regels anders is een flinke boete op zijn plaats .!
   Veilige afstand ? Is vragen naar de bekende weg

   • Rob V. zegt op

    Mensen in gevaar brengen door ze een illusie te houden (te liegen?) is geen zeuren. Ik spaar graag levens, ook die van de Thai. Daarom maak ik me zorgen om mensen die volgzaam de maatregelen van de overheid volgen of als zoete koek slikken ook al kost dit levens.
    Het kost zowel levens omdat mensen zich onterecht veilig wanen en omdat daar waar de mondkapjes wel nodig zijn men te kort komt. Dat is dus dubbel op gevaarlijk en daarom zeur ik door. Ik vertel mijn Thaise vrienden dan ook om vooral afstand te bewaren, de mondkapjes te dragen als hen dat een goed gevoel geeft ook al is het een illusie en dient men te beseffen dat ze niet werken.

    Weet hoe en waar ze te gebruiken, helaas laat de Thaise overheid de burger hier in de steek met correct informatie en vreemde maatregelen. Dat doet mij pijn.

    • Wayan zegt op

     Toch nog een reactie, wat nou mensen in gevaar brengen? Er zijn hier genoeg mondkapjes,
     Je kunt natuurlijk ook hetzelfde verhaal in Amerika en nog veel meer landen vertellen.

     Wanneer je naar bv Makro gaat en je wordt verzocht een masker om te doen, wat doe je dan.?
     Hier in de Makro kom je er niet in.
     Ik ga regelmatig schieten, en ja met mondmaskers.
     Helaas zijn er van die “oudere broekies “ die denken alles te weten.
     Ik behoor tot de groep “oudere “ mensen die heel wat meer hebben meegemaakt, en die een beter inzicht hebben in andere culturen .
     Maar goed je mag tegen je vrouw zeuren .
     מזל

     • chris zegt op

      Een kennis van mijn vrouw, een Thaise dokter, is een actie gestart om geld in te zamelen om mondkapjes te kopen voor het medisch personeel in Thaise ziekenhuizen. I rest my case.

    • theiweert zegt op

     Ondanks een mondklapje geen 100% bescherming geeft en geen garantie dat je niet besmet wordt. Zal het zeker welk een vermindering van het aantal besmettingen opvangen. Degene die het masker draag hoest niet in het wilde weg en zit ook niet aan zijn neus of mond.

     Een helm op de motorbike geeft ook geen 100% bescherming dat je geen hoofdletsel oploopt, maar brengt het wel enigszins terug. Net als de veiligheidsriem enz.

     Ondanks ik je stukjes over immigratie en Schengen landen prima vind. Proef ik als bij je reacties dat iets tegen de politiek hebt, heb eigenlijk zover ik weet nog nooit iets op dat gebied positief gelezen.

     • Rob V. zegt op

      Beste Theiweert, een mondkapje geeft NUL % bescherming. Het is alsof je met een luier op je hoofd op de motor stapt en dan zegt ‘baat het niet dan schaad het niet’ (terwijl in de zorg mensen smeken om luiers). Daarom maak ik me zo druk.

      – deze kapjes in de ziekenhuizen te kort komen en daardoor daar de hygiene onvoldoende is, wat mensen in gevaa brengt. Opereer iemand zonder kapje, speeksel, bloed van de ars komt in de wond, infecties, narigheid, complicaties, overlijden.
      – geef dus liever de mondkapjes aan mensen daar waar het wel een effect heeft.

      Ik blijf het knap vinden hoe de adviezen argumenten en oproepen van huisartsen, artsen, virologen, RIVM, WHO, Rode Kruis etc. in de wind worden geslagen. Wetenschap lijkt zo ‘ook maar een mening’? Maakt het niet uit wat deskundigen zeggen?

      Als mensen nu verklaren ‘ja, het helpt niet maar ik sta onder druk van mijn omgeving om toch zo’n ding om te doen, ik heb er eentje en die hergebruik ik om gelazer te voorkomen’ prima. Daar is over nagedacht en je ontneemt zo een minimum aan materialen die elders heel hard nodig zijn.

      Maar het meest druk maak ik me nog om de Thaise overheid, die mensen in de waan brengt met deze schertsvertoning. 1 van vele symbool maatregelen (net zoals het water sproeien tegen fijnstof…) . De overheid kan beter concreet oproepen ‘hou ruim een meter afstand’ . Dat helpt. Nu zie je mensen in de BTS en op de roltrappen, schouder aan schouder. Zo verspreidt het virus zich makkelijk, ja ook met de nutteloze mondkapjes voor. Dat is een vorm van verkeerd gebruik wat de ellende alleen maar groter maakt. Dus ja ik heb wat tegen de politiek, de Thaise politiek en dan te weten deze regering die haar burgers in de steek laat en hun levens verkort.

      En daar laat ik het bij, ik kan wel gillen ‘mensen waar zijn jullie mee bezig? Dit is contra-productief en tegen de adviezen van deskundigen in’ maar het helpt niet. Kan alleen maar hopen dat er door het massaal mondkapjes dragen en verkeerd gebruik er van niet heel veel meer slachtoffers vallen. 🙁

    • theiweert zegt op

     Ondanks een mondklapje geen 100% bescherming geeft en geen garantie dat je niet besmet wordt. Zal het zeker welk een vermindering van het aantal besmettingen opvangen. Degene die het masker draag hoest niet in het wilde weg en zit ook niet aan zijn neus of mond.

     Een helm op de motorbike geeft ook geen 100% bescherming dat je geen hoofdletsel oploopt, maar brengt het wel enigszins terug. Net als de veiligheidsriem enz.

     Blijkbaar is er ook secuur hier, omdat mijn vorige reactie niet geplaatst is.

  • Johnny BG zegt op

   Draai het nou eens een keer om.

   Die maskers zijn er niet om het virus tegen te houden maar ter voorkoming dat iemand die ff lekker staat te hoesten het over een bepaalde afstand verspreidt.
   Als het probleem sinds het begin niet serieus genomen is dan is dit een simpele maatregel en dan maakt het niet uit met welk lapje het voorkomen wordt.

   Misschien dat je vriend Dr. Tino K. zijn opinie kan geven in deze…….

   • Rob V. zegt op

    Je kunt ook in je arm hoesten of niezen. Of een zakdoek voor houden. Ondertussen is er een tekort aan o.a. mondkapjes voor mensen die het echt nodig hebben, ik zou het asociaal vinden om dan toch een kapje te dragen terwijl die elders hard nodig is. Of moeten we een arts maar zonder kapje laten behandelen of een behandeling laten varen (met alle risico’s van dien) omdat meneer Rob toch liever een mondkapje op doet dan in zijn zakdoek of mouw te hoesten?

    Rode Kruis:
    “Heeft het zin om een mondkapje te dragen?
    Het RIVM adviseert alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mondkapjes helpen namelijk alleen als je ze op de juiste manier gebruikt. Sterker nog, bij verkeerd gebruik van een mondkapje loop je juist kans om besmet te raken.”

    https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/tips-om-risico-op-besmetting-en-verspreiding-coronavirus-te-verkleinen/

    WHO:
    ” If you are healthy, you only need to wear a mask if you are taking care of a person with suspected 2019-nCoV infection.
    Wear a mask if you are coughing or sneezing.
    Masks are effective only when used in combination with frequent hand-cleaning with alcohol-based hand rub or soap and water.
    If you wear a mask, then you must know how to use it and dispose of it properly.”

    https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks

    Arts in een interview met VK:
    “Is het wel verstandig om een mondkapje te dragen in besmet gebied, zoals het noorden van Italië?
    ‘Als je mij zou vragen of ik een mondkapje zou dragen als ik een symposium zou hebben in Milaan, dan is het antwoord: nee. Het enige nuttige aan het dragen ervan is dat je minder snel aan je gezicht komt. Uiteindelijk kun je jezelf het beste beschermen door geregeld je handen te wassen en oppervlakten die je vaak gebruikt, zoals een toetsenbord of telefoon, beter te desinfecteren.”

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-mondkapje-als-wapen-tegen-het-coronavirus-dat-is-eigenlijk-zinloos~b7181f82/

    Maar zodra hier een arts (Tino, Maarten of wie ook) komt zeggen ‘beste Rob, draag toch een mondkapje ook als ze ziekenhuizen en andere hulpdiensten deze te kort komen, laat ze verrekken, denk alleen aan jezelf, niet aan het belang van anderen, negeer wat medisch specialisten tot nu toe adviseren, ze zien het fout, draag zo’n ding das beter voor je”. Ja, dan zal ik luisteren… mogelijk.

    Maar misschien ben ik te rationeel (ik wil onderbouwing voor of tegen zien) en te sociaal (bronnen wijzen er op dat de mondkapjes elders harder nodig zijn) in deze.

   • Tino Kuis zegt op

    Johnny,

    Ik ben maar een simpele huisarts hoor en geen viroloog. Ik heb drie jaar gewekt in Tanzania en droeg bij operaties een masker, naast andere kledij.

    Goed. Ik verwijs net als Rob V. naar de WHO richtlijnen, hier nog eens de link:

    https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks

    Citaat:

    If you are healthy, you only need to wear a mask if you are taking care of a person with suspected 2019-nCoV infection.
    Wear a mask if you are coughing or sneezing.
    Masks are effective only when used in combination with frequent hand-cleaning with alcohol-based hand rub or soap and water.
    If you wear a mask, then you must know how to use it and dispose of it properly.

    Lees verder op de bovengenoemde site.

    De vraag is dan wanneer je ‘gezond’ bent. Ook mensen die zich gezond voelen kunnen soms het virus bij zich dragen. Vandaar de andere regels over afstand houden, thuis blijven. Ik denk zelf dat wanneer iedereen een masker gaat dragen dat een onjuist gevoel van veiligheid geeft, je gaat dichter bij elkaar staan etc.

 2. Henk zegt op

  Om maar even door te gaan over het nut van de mondkapjes ,de een zegt ja en de ander zegt nee maar :: Baat het niet ,schaad het niet En als de Thaise overheid dat aan iedereen (dus ook de buitenlanders) vraagt ze te gebruiken dan hebben wij ons daar maar gewoon netjes aan te houden en is er in mijn ogen geen discussie over mogelijk .. Alleen het grootste probleem van de mondkapjes is dat je ze nergens ,nee nergens meer in Thailand aan kan komen ,dus ook niet op de welbekende online -shops .

  • Rob V. zegt op

   Tja, dat tekort krijg je als men massaal nutteloos die dingen draagt. En dat kost dus levens omdat daar waar de beschermingsmiddelen hard nodig zijn men er ook onvoldoende heeft door het hamsteren en nutteloos ‘baat het niet dan schaad het niet’ gedrag van anderen.

   Ik hecht nog steeds meer waarde aan de WHO, medici etc. die het de meeste van ons het dragen sterk ontraden boven en stelletje politici en militairen die verzot zijn op symbool maatregelen (harde show maatregelen, maar sommige mensen zijn daar dol op en niet voor reden, argumenten of discussie vatbaar).

   https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks
   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-mondkapje-als-wapen-tegen-het-coronavirus-dat-is-eigenlijk-zinloos~b7181f82/
   – …

 3. Wim zegt op

  Wat mij het meest verbaasd.
  Men moet anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar in een vliegtuig zit men op elkaars lip….
  Urenlang.

 4. John Chiang rai zegt op

  Had vandaag op de sociale media nog een discussie met iemand, die ook meende dat het dragen van mondkapjes geen zin had,en dat deze in de verschillende Hospitals beter tot hun recht zouden komen.
  Natuurlijk komen ze daar beter tot hun recht,al worden deze maskertjes hoogstens gebruikt door verplegend personeel,en doktoren die niet direct in contact komen corona patieinten.
  De maskers die gebruikt worden op de behandeling stations van corona patienten, zijn van een geheel andere kwaliteit,en niet te vergelijken met de gewone maskertjes die erg veel Thai dragen.
  De persoon met wie ik de korte discussie had,vertikte een maskertje te dragen,en vond bovendien dat wij buitenlanders het voorbeeld moeten geven,deze niet te dragen.
  Een mooie instelling die na mijn mening net zo onzinnig als onmogelijk is,omdat je niet alleen de aanwijzing van de Thaise regering tegenspreekt,maar ook het overgrote deel van de dragers die dit van hun regering voorgeschotelt krijgen.
  Een totale zelfoverschatting, waarbij ik mij de vraag zou stellen,zijn wij werkelijk in dit land om de Thai te heropvoeden?
  Afgezien dat de meeste Thai terecht zullen zeggen waar bemoeid hij/zij zich eigenlijk mee,zie ik dit ook zeker niet als onze taak.
  Als je in dit land vakantie houdt of zelfs wonen wilt,heb je de regels te accepteren,en je bij de Thai je zo aan te passen, dat hun het gevoel hebben,dat je hun gewoonten en regels,zelf als ze voor jou vreemd of niet juist zijn, accepteerd.

  • Rob V. zegt op

   Goeie actie van die man, mochten hij en anderen mondkapjes in huis hebben doneer die dan aan de zorgsector. Dan stel je pas echt een nuttig voorbeeld. Daarnaast, mondkapjes zijn niet verplicht (behoudens het OV, een onzin regel waar men zich dan maar aan te houden heeft). Maar waarom advies van een overheid accepteren (verzoek tot dragen van die schaamdoekjes) als dit medisch-wetenschappelijk onderbouw kolder is én die experts verzoeken die dingen niet te kopen?

   Wetenschap is wel wat meer dan ook maar een mening en adequate zorg en middelen voor de mensen in de zorgsector is dat ook. Dan moet je niet ‘op gevoel’ opereren of ‘vreemde gewoonten overnemen’ omdat je daar onbedoeld dus anderen mee in gevaar brengt. Nee dan moet je kijken naar de feiten, argumenten en daar na handelen voor zover dat mogelijk/toegestaan is. Laat beroeps idi**t Prayut maar in zijn sop gaar koken met deze grote wanvertoning die zijn land meer schade dan goeds doet.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Rob V, Natuurlijk heb je gelijk betrefffende het dragen van mondmaskertjes die je na de mening, van overigens veel meer Farang beter doneren kunt aan medische instellingen.
    Ook de mening van de WHO en veel Virologen omtrent het dragen van deze mondkapjes is mij ook bekend.
    Alleen heb ik geen zin om in Thailand de grote voorlichter,pedagoog of landverbeteraar te gaan spelen,in hoever dit überhaupt mogelijk is.
    Het mag dan wel geen officiële plicht zijn om deze dingen te dragen,toch wordt men op sommige plaatsen zeker als dwarsligger of eigenwijs aan gezien,als je uitgerekend als Farang deze dingen niet dragen wilt.
    Bovendien zijn er reeds veel instellingen zoals,trein,metro,immigration office en sommige supermarkten,waar je helemaal niet meer binnenkomt zonder dit maskerje.
    Als je alle mysterie waaraan een Thai gelooft uitbannen wil,dan kun je hier beter niet wonen,of tenminste niet meer op vakantie komen.
    Als een Thai praat over zijn huisgeest of andere laririfariie,waar ik niet aan geloof dan laat ik hem in zijn waarde,en zo doe ik dit ook grotendeels met het dragen van dit mondkapje.
    Als een Farang in Thailand toch de grote Landverbeteraar spelen wil,Chock Dee, ik verbreng mijn kostbare tijd die ik nog heb, liever met dingen waar ik van denk dat ze succesvoller zullen zijn.

    • Rob V. zegt op

     Prima commentaar John. Vechten tegen windmolens heeft geen zin en in sommige situaties ontkom je niet aan het nemen van symbool maatregelen. Als men zelf maar weet werkelijk het nut van de wegwerp kapjes is. Kan men vervolgens zelf de afwegingen maken hoe te handelen. Oh en ik ga niet alle Thaise mysteries te lijf, veel zaken maken het land juist mooi en is een deel van haar eigen identiteit. Ik raak alleen van slag als praktijken mensen in gevaar brengt. Dan komt dat vervelende humane stemmetje in mij op ‘dit kan toch niet?! Wat kunnen wij hier aan doen?’. 🙂

 5. thailandganger zegt op

  Ja het mondkapjes mysterie. In Nederland werken ze niet, behalve als je in de zorg werkt, dan zijn ze wel onmisbaar en worden daarvoor zelfs bij particulieren ingezameld als er een tekort dreigt.

  De drager van een mondkapje zorgt hiermee dat de uitgeademde lucht/vochtdeeltjes veel minder ver van hem/haar worden uitgestoten. Zeker ook tijdens het praten. Daarmee zet je een rem op besmetting. Je sluit het niet uit, maar het heeft wel degelijk effect. Niet direct voor jezelf, maar wel voor je omgeving.

  Nederlanders vinden de omgeving niet bijster interessant en voor zichzelf hebben de kapjes te weinig effect. Dus worden niet gedragen (Ik cultuur)

  Aziaten doen ook al snel een mondkapje op als ze verkouden zijn, ze willen een ander niet aansteken. Kwestie van fatsoen. (wij cultuur).

  • Rob V. zegt op

   Mondkapjes helpen maar alleen voor een bepaald doel en gebruik. Niets geen mysterie.

   Viroloog in het AD: “Het is schijnveiligheid.” Het enige voordeel dat het masker heeft, is het creëren van bewustwording, stelt de viroloog. “Je bent minder geneigd om aan je gezicht te zitten.” (…) Maar dit zijn toch dezelfde beschermende maskers die chirurgen in operatiekamers dragen. Zijn die dan ook onzin?
   Het zijn inderdaad dezelfde maskers, zegt Knoester, maar ze dienen een ander doel. ,,Ze beschermen de chirurg tegen opspattend bloed. Ze beschermen OK-personeel dus niet tegen een (corona)virus dat de patiënt mogelijk bij zich draagt.” Burgers die uit voorzorg een masker dragen, hebben er dus niks aan. Bij patiënten kan een kapje nog wel van nut zijn. ,,Een besmet persoon voorkomt hiermee dat hij een grote hoeveelheid snot in de ruimte sproeit. De druppeltjes van een niesbui kunnen zonder masker tot wel een meter ver komen.”

   https://www.ad.nl/binnenland/mondkapjes-zijn-niet-aan-te-slepen-maar-werken-ze-eigenlijk-wel~a06fe417/

   En dat tekort is er reeds, sla er de media maar op na. Daarom kun je maar beter je maskers daar doneren. Daar zijn ze harder nodig dan voor de gemiddelde burger. Ik kan mijn arm of een zakdoek voor de mond houden, wegstappen van mensen. Een patient in bed kan dat niet of niet zo makkelijk. En zeg nou zelf, die monddoekjes zien we eigenlijk alleen bij het personeel op en niet bij de patiënten.

   Maar ik zie graag een medisch/wetenschappelijke bron waaruit blijkt dat het dragen van mondkapjes door Jan en alleman de spreiding van een virus remt. Meteen ook even het Rode Kruis en de WHO informeren.

   En die ik en wij cultuur? Dan gaat het om accent verschillen. Nederland is iets meer een ik cultuur (60% ik, 40% wij), China meer wij (60% wij, 40% ik). Thailand zit daar tussen in. Zegt uiteraard nog niets over een individu. En dan nog de slag om de arm dat ‘sociale wetenschap’ qua wetenschappelijke onderbouwing vaak te wensen over laat.

   Dat men in Thailand nu massaal mondkapjes draag en in Nederland niet zoek ik meer in kopieer gedrag. Zoals men in Nederland onzinnig WC papier ging hamsteren. ‘de buurman doet het, misschien ik maar ook , ook al helpt het niet, baat het niet dan schaad het niet”. En hup daar gaan de schaapjes achter elkaar aan. Op gevoel in plaats op basis van degelijk onderbouwde argumenten. Maarja als de paniek toeslaat…

   https://www.thailandblog.nl/cultuur/thais-persoonlijkheid-gedrag/
   https://www.thailandblog.nl/cultuur/thaise-cultuur-geert-hofstede/

   • thailandganger zegt op

    Het “mysterie” is wat ironisch bedoeld omdat er zoveel gedoe over is.

    Een medisch/wetenschappelijke bron waaruit blijkt dat het dragen van mondkapjes door Jan en alleman de spreiding van een virus remt is voor mij niet te doen.
    Maar eenzelfde bron waaruit het tegenovergestelde blijkt is er volgens mij ook niet.

    In Nederland is het nu van zeer groot belang dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden.
    Dat zal een goede reden hebben. In hoeverre de 1,5 meter medisch wetenschappelijk onderbouwd is dat weet ik niet. Maar het zal effect hebben op de besmettingen anders werd het niet voorgeschreven.

    In Hongkong bijvoorbeeld, waar de epidemie ook succesvol is gestopt, kent men deze regel helemaal niet. Niet op straat, niet in supermarkten, niet bij bezoek thuis. (volgens een relatie van mij die daar woont) Maar iedereen draagt er wel een mondkapje. Meer nog dan in Thailand.

    Een mondkapje voorkomt echt dat druppeltjes zich minder ver verspreiden wanneer deze uit de mond komen. (vandaar ook hoesten in de elleboog, bij hoesten komen er veel tegelijk met kracht vrij). Maar ook bij gewoon ademen komen die vrij en bij praten nog wat meer. Die rem je echt met een mondkapje.
    Probeer maar eens met een mondkapje een kaars uit te blazen.

    “Burgers die uit voorzorg een mondkapje dragen hebben er dus niks aan” vind ik een kortzichtige stelling en geldig als het uitsluitend om jezelf gaat. Voor de samenleving (die uit allemaal jezelven bestaat) is het wel degelijk nuttig omdat virusoverdracht wordt belemmerd. Op diezelfde manier werkt de 1,5 meter ook nuttig want remmend. (maar beide geven geen 100% veiligheid)

    Dat mondkapjes in een operatiekamer voor een ander doel worden gebruikt heeft niets te maken met de corona besmettingen. Die vinden voornamelijk buiten ok’s plaats.
    Corona besmettingen komen niet van opspattend bloed. (Maar opspattend speeksel is wel degelijk gevaarlijk).

    Kopieer gedrag zal ook meespelen in het massaal gebruik van de mondkapjes. Alleen maar gunstig toch? Net als 1,5 meter afstand houden, hoe meer mensen dat doe hoe beter.

    Iemand in Nederland kan zich minder prettig voelen wanneer een luid pratend persoon binnen zijn 1,5 meter grens komt. Het is een kwestie van respect om die te respecteren. Net zoals het dragen van een mondkapje dat is.

 6. henk hendrik zegt op

  hallo allemaal.ik hoop dat alle lezers waar ook op de wereld gezond zijn en blijven.
  wat ik in Thailand onbegrijpelijk vind ,vooral nu met covid 19 , is hoe zij met vlees,vis en gevogelte omgaan in de supermarkten en markten.
  het licht allemaal open en bloot (vaak op ijs) in grote vitrines of grote baken.iedereen kiest zelf uit wat hij wil ,met of zonder mondkapje, gelukkig gebruikt de meerderheid nog een plastic zakje of tang om het product te pakken,maar velen pakken het gewoon met de handen!!
  het lijkt mij een zeer onwenselijke situatie ,maar de Thai doet er geheel niet moeilijk om

  ik koop altijd alleen ingepakt / geseald vleesproduct . dat vind ik gewoon wat hygiënische dan de open baken.
  maar het lijkt mij toch een van de grootste mogelijke verspreidings mogelijkheden om het covid te verspreiden

  • Mark zegt op

   Bakken, braden of koken julie het vlees niet?
   Bij bakken, braden of koken wordt het virus, en overige micro-organismen gedood.
   Indien je absoluut rauw vlees wil eten kan dat virusvrij door het vlees meerdere uren onaangeroerd te laten. Rauw vlees (o.a. carpacio, americain prépare) eet ik niet in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website