Youkonton / Shutterstock.com

Thailand wil het land weer voorzichtig openstellen voor buitenlandse toeristen maar men realiseert zich dat 14 dagen in verplichte staatsquarantaine, geen prettig vooruitzicht is voor toeristen, nog afgezien van de kosten. Er wordt daarom gesproken over het verkorten van de quarantaine periode.

Minister Anutin van Volksgezondheid bespreekt dit momenteel met deskundigen, maar laat weten dat de veiligheid voor de bevolking voorop staat en dat er nog geen beslissing over dit onderwerp is genomen.

Verder wil Thailand zich in de kijker spelen als medisch knooppunt. Volgens Anutin heeft het Alternative Hospital Quarantine programma 114 miljoen baht aan inkomsten opgeleverd. Zeker 1.149 buitenlandse bezoekers, 664 patiënten en 485 begeleiders, hebben er al gebruik van gemaakt. Tot gisteren hebben 2.220 personen zich opgegeven voor het programma.

Directeur-generaal Tares van het Health Service Support Department is voorstander van het openen van meer luchthavens voor buitenlandse vluchten. Nu mogen die alleen landen op Suvarnabhumi en Don Mueang. Daar moeten Phuket, Samui, Chiang Mai en U-Tapao bijkomen aldus Tares.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thailand overweegt quarantaine periode voor toeristen te verkorten naar 10 of 7 dagen”

 1. ron321 zegt op

  Hoop dat dit dan ook gaat gelden voor terugkerende Thai.

 2. ruud zegt op

  Dat de quarantaine periode nu al wordt verkort, lijkt te suggereren, dat er volstrekt geen animo is om op vakantie naar Thailand te gaan.

  • Kris Kras Thai zegt op

   Nee ruud, dit heeft met voortschrijdend inzicht te maken. Ook in België (en vermoedelijk ook in Nederland) heeft men de periode teruggebracht naar 7 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website