Thailand blijft één van de favoriete vakantiebestemmingen voor toeristen uit Rusland, zo laat het Russische Federale Bureau voor Toerisme weten. Dit blijkt onder andere uit een enquête onder Russische reizigers. Pattaya en Phuket zijn het meest favoriet bij Boris en Katja.

Andere populaire bestemmingen voor de Russen zijn Griekenland, Cyprus, Tunesië, Bulgarije, Spanje, Vietnam, Montenegro, Italië en lokale resorts in Rusland.

Minister-president Prayut Chan-o-cha vertelde zijn Russische ambtgenoot Dmitri Medvedev, in Sint-Petersburg tijdens zijn bezoek aan Rusland op 13 mei, dat Thailand een veilig land is voor toeristen en dat de Russen welkom zijn.

Vorig kwamen er ‘nog maar’ 884.000 Russen naar Thailand in 2014 waren dat er nog 1,6 miljoen. De daling is vooral te wijten aan waardedaling van de roebel.

De Tourism Authority of Thailand verwacht dat dit jaar het aantal Russische aankomsten weer kan oplopen tot 1 miljoen toeristen.

De daling van het aantal Russische toeristen zorgde er voor dat Thai Airways International (THAI) vorig jaar stopte met vluchten tussen Bangkok en Moskou, maar de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij in oktober weer te starten met deze route.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand nog steeds een topbestemming voor Russen”

 1. David H. zegt op

  Tja , naar Turkije ziet Putin ze niet graag gaan , en Egypte …. nu dat is ook uit den boze wegens onveilig ….blijft Thailand uiteindelijk nog het beste …

 2. Joke zegt op

  Prima hoor maar laten ze zich er eens bewust van zijn dat ze te gast zijn in Thailand .
  Mijn ervaring is iedere keer weer dat ze de Thaise bevolking respectloos behandelen.
  Een inburgings cursus is bij 90% van de Russen hard nodig!!!
  Misschien een idee ???

 3. louvada zegt op

  In de hotels zijn ze er niet zo gelukkig mee. Je moet ze maar eens bezig zien bij het ontbijt… ze nemen van alles met massa en laten een ganse boel achter dat ze dan niet lusten. De ontbijtruimte ziet er achteraf als een varkensstal uit. Inderdaad, eerst een inburger cursus met goede manieren en respect voor de bevolking is dringend nodig. We zullen het dan nog maar niet hebben over de tijd dat de Russen begonnen zaken te doen in sommige hoofdsteden, zoals taxi, en de Thaise taxi’s wegjoegen onder bedreigingen….

 4. Slagerij van Kampen zegt op

  Ik denk dat veel westerse toeristen ook wel een inburgerings cursus kunnen gebruiken. Kijk naar de Tattoo brigades in Phuket en Pattaya en hun wekenlange zuipfestijnen. Het sekstoerisme enz. Ach laten we niet hypocriet zijn. Ook onze Tokkies frequenteren Thailand en misdragen zich.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website