(Supattharachai Gewpitak / Shutterstock.com)

Het aantal Covid-19 besmettingen in Thailand bereikte vandaag een nieuw records 20.200 nieuwe besmettingen (inclusief 187 in gevangenissen) en 188 nieuwe doden. Niet alleen in Bangkok en de buurprovincies stijgen de aantallen maar ook in de provincie Chonburi (Pattaya) nemen de besmettingen toe.

Chonburi meldde gisteren vijf doden en een record van 1.359 besmettingen, met de meeste in drie districten: Muang, Si Racha en Bang Lamung. De nieuwe besmettingen brachten het provinciale totaal op 29.129 besmettingen, waarvan 14.965 patiënten zijn hersteld en 477 de afgelopen 24 uur zijn ontslagen uit een ziekenhuis. Ruim 14.000 patiënten worden nog behandeld in ziekenhuizen. De vijf laatste sterfgevallen brachten het totaal op 138 doden.

Chonburi telt in totaal 40 Covid clusters: op werkplekken (21), in bouwvakkerskampen (10), op markten (5) en in gemeenschappen (4). Loco-burgemeester Manot Nongyai zegt dat het aantal ziekenhuisopnames in zowel openbare als particuliere ziekenhuizen is toegenomen.

De gemeente Pattaya zoekt meer hotels om het aantal bedden te verhogen voor Covid-patiënten in de groene groep of patiënten met milde of geen symptomen. De gemeente overlegt met hotels die vroeger dienst deden als alternatieve quarantainevoorziening voor personen die uit het buitenland terugkeerden.

Het D Varee Hotel in Jomtien beach is al in gebruik genomen voor de groene groep. Het hotel heeft 400 kamers met 800 bedden. Nadat het slechts één week was geopend, was de quarantaine capaciteit van het hotel al bijna vol, zei de loco-burgemeester. Geprobeerd wordt om in samenwerking met het provinciale volksgezondheidsdienst nog eens 800 bedden in hotels te vinden.

Bron: Bangkok Post

13 reacties op “Thailand meldt recordaantal van 20.200 besmettingen en 188 doden op woensdag”

 1. Dennis zegt op

  Ik voorspelde 20.000 besmettingen op 28 juli, het is een week later geworden (voorspelling n.a.v. een lezer hier die meende dat er niet zoveel aan de hand was). En mijn nieuwe voorspelling, maar zonder datum; die gaat nog wel even door. Het R-getal ligt duidelijk nog steeds ver boven de 1. Op een dag tikt Thailand de 30.000 aan en ik verwacht dat dat nog deze maand is.

  Dat de besmettingen nog steeds oplopen komt doordat de maatregelen die genomen zijn, niet of nauwelijks nut hebben. Thailand zou een harde lockdown moeten instellen. Het is een beetje het paard achter de wagen spannen en de put dempen als het kalf verdronken is, maar de nood wordt langzaamaan hoog (ziekenhuizen vol in heel het land) en de economie begint de gevolgen te merken.

  Dat de Thaise baht nu op het laagste niveau in 4 jaar staat zal menig buitenlander die z’n loon, pensioenof spaargeld in dollars/ euro’s of ponden heeft, tot vreugde stemmen (je krijgt meer baht voor je $, €), maar voor de Thais betekent dit slecht nieuws. Import wordt duurder, maar vooral de Thaise economie is in problemen gekomen. Voorspelling na voorspelling wordt aangepast met de laatste voorspelling nu op een groei in 2021 van 0,7%. Die voorspelling ging eerst nog uit van een veel grotere groei (6% meen ik). Er is dus echt wel iets aan de hand nu en de gevolgen worden langzaamaan merkbaar en voor de vele Thai die al werkloos thuis zaten was dat al begonnen.

  Het is nog maar de vraag of in 2022 er uberhaupt wel een herstel komt voor het toerisme. Ik begin het met de dag somberder in te zien, hoewel ik natuurlijk hoop op het beste (niet in de laatste plaats voor mezelf, mijn vrouw en kinderen).

 2. Arne Pohl zegt op

  Nou ik woon tegenover het D Varee hotel in Jomtien en ik weet niet wanneer het vol is maar maar ik denk dat ongeveer 10% van het totale aantal kamers bezet is dus dat valt ook wel mee .

 3. De laender zegt op

  En de onzin gaat maar door. Iik woon in Chiang mai en kan hier niemand die COVID heeft in mijn kennissen kring en er buiten.
  De zwembaden zijn verboden en gesloten in de hotels ook de sauna’s en jacuzzi maar de Fitness is open wat een onzin is dat.
  Alcohol mag men niet drinken maar ge kan ze wel kopen in supermarkten en 7-Eleven winkels ,in cafes en restaurants geen bier of alcohol maar word bijna overal gedaan, dus met wat zijn ze bezig.

  • Stan zegt op

   Onzin? 20.200 positief getesten gisteren zijn gewoon een feit. Dat u niemand kent die besmet is (positief getest is) betekent niet dat er geen corona is.

  • Ger-Korat zegt op

   Nou vriendin heeft net gisteren een familielid van 51 jaar verloren, in haar provincie een week geleden ruim 3000 positief getest in 1 dag in een fabriek, mijn achterbuurman op een paar meter afstand in het ziekenhuis met covid en de familie verplicht binnenblijven, een andere vriendin op loopafstand in Korat haar werkgevers-familie, allemaal apothekers, 4 besmettingen opgelopen op een markt in Bangkok, een andere kennis in Bangkok met Covid opgenomen in Bangkok en getransporteerd naar Buriram. In Chiang Mai ben ik bevriend met de nurse die de Covid testen en meer doet in het General Hospiral…moet ik nog even doorgaan ?

   • janbeute zegt op

    Volg het lokale en landelijke nieuws dagelijks maar hier in Thailand.
    Mijn ega laat dagelijks beelden zien op haar tablet daar wordt je niet vrolijk van.
    Gisteren waren ze bezig om een aan covid gestorven lijk uit een huis tehalen mijn ega zij lijkt net als je hond dood gegaan is.
    Het ergste moet nog komen ben ik bang voor.

    Jan Beute.

    • Paul zegt op

     Hier is het niet anders Jan, mijn vrouw zit ook de ganse dag op Facebook op zoek naar alle nieuws over Covid.

     De media kan ofwel alles uitvergroten ofwel doen alsof er niets aan de hand is. Ik trek me van dit alles niets aan en laat me niet bang maken.

     Als je een beetje nuchter bent zou men nu toch al moeten beseffen dat dit ganse Covid verhaal spek naar de bek is voor de farma industrie. Ik neem wel wat voorzorgen, ga nog enkel buiten om de noodzakelijke voeding aan te schaffen, hou afstand en ontsmet mijn handen. Voor de rest geniet ik zoals voorheen, Covid of niet.

   • Sander zegt op

    Die PCR testen geven 50% vals positief weer, en zijn helemaal niet geschikt om op COVID-19 te testen.. Hoeveel van die zogenaamd positief geteste personen zijn overleden? (En dan nog is het de vraag hoe hun medische toestand was, en of de doodsoorzaak door een patholoog is vastgesteld! Juist ja, het IFR is overigens door het WHO van 3,4% bijgesteld naar 0,15% (was eerst 0,24%).

    Waar wil jij nog even mee doorgaan? Met angstzaaien, ga je a.u.b. eens verdiepen in wat er werkelijk aan de hand is en waarom al die zogenaamde Corona maatregelen werkelijk doorgedrukt worden. Als je ogen open gaan vallen de puzzelstukjes op zijn plaats.

  • Dennis zegt op

   Onzin?! Die 20.000 besmettingen per dag zijn een topje van de ijsberg. Test-locaties kunnen maar een X-aantal test per dag doen en vervolgens wordt de rest van de wachtenden naar huis gezonden. Het echte aantal ligt vele malen hoger.

   Richard Barrow heeft elke dag een lijstje met besmettingen (ook de totalen) en die zijn echt behoorlijk hoog. Het is ook niet voor niks dat de EU en vanaf morgen ook het VK Thailand als hoog-risico-land inschaalt. Dat doen ze niet bij slecht 1 besmetting. Er is dus wel degelijk iets aan de hand en ik vind het gevaarlijk en zelfs onbeleefd om te suggereren dat het onzin is. Dus u kent niemand die Covid-19 heeft en dus bestaat het niet. Ik hoop dan maar dat u wel Chinese mensen kent, want anders gaat u ook nog beweren dat die 1,3 miljard mensen niet bestaan.

   Covid-19 is een serieuze zaak en prijs u gelukkig dat u (en uw naasten) er geen last van hebben. Het is soms niet leuk dat dingen niet kunnen, maar het is wat het is.

  • Sjaak S zegt op

   Mensen die NU nog beweren dat er geen Covid bestaat, omdat ze niemand kennen die er ziek van geworden is of zelfs gestorven, moesten eigenlijk al daarom opgepakt worden en in een ziekenhuis bij al die patiënten zetten.
   Ik ken er zelf een stuk of tien mensen die het hadden en gelukkig allemaal thuis mochten blijven (Nederland en Duitsland) en ook weer zonder problemen genazen.
   Covid is onzin, de aarde is plat en de zon draait om de aarde heen, of niet?

 4. fred zegt op

  Zoals overal en altijd zal het aantal besmettingen blijven oplopen tot wanneer er een hoogtepunt is bereikt en alles weer begint te dalen. Wat stijgt zal ook weer dalen.
  De restricties beginnen altijd maar resultaten af te werpen een dikke twee weken nadat ze zijn ingevoerd. Dat hebben we ook al mogen meemaken in Europa in Thailand zie ik dat beginnen gebeuren binnen een dikke week of iets langer.
  Dat veel regels en restricties alles behalve logisch zijn is pure waarheid. Maar ook in het Westen waren die niet zelden heel absurd.
  Gezien de haperende vaccinatie uitrol in Thailand zal het nu in eerste instantie vooral blijven afhangen van het gedrag van de mensen. Uiteindelijk zou je veel meer kunnen openhouden en toelaten op voorwaarde dat mensen zich wat gedragen naargelang de situatie. Gezien veel mensen een totaal gebrek aan respect hebben en nauwelijks verder denken dan hun neus lang is blijkt dat nooit en nergens goed te lukken.

 5. chris zegt op

  Laten we niet discussieren over de absolute hoogte van het aantal besmettingen.
  Maar het is geruststellend dat het aantal besmettingen (onder de hypothese dat iedere dag op dezelfde manier wordt gemeten) niet echt omhoog schiet met meer dan 50% per dag, maar met ongeveer 4 tot 5 %. (1000 op 20.000)

  • Tino Kuis zegt op

   Erg geruststellend: 5% toename per dag wil zeggen ongeveer een verdrievoudiging in een maand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website