De Thaise regering wil vanaf 1 oktober Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan heropenen. Dit als onderdeel van de tweede fase van het plan om het land te heropenen voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen.

In de officiële verklaring die gisteren op 9 september is vrijgegeven, zei regeringswoordvoerder, Thanakorn Wangboonkongchana, dat de plannen het beleid weerspiegelden dat is geschetst door premier Prayut Chan-o-cha. De premier wil, na Phuket, het land geleidelijk in fasen heropenen. Internationale toeristen mogen nu ook naar Surat Thani (o.a. Koh Samui en Koh Tao), Krabi en Phang-Nga.

“De heropening in oktober zal worden gelanceerd samen met de nieuw aangepaste richtlijnen voor ‘preventie’ tegen COVID-19 besmettingen, inclusief het versnellen van de vaccinatie voor de lokale bevolking, aldus Thanakorn.

Vanaf half oktober gaan nog eens 21 bestemmingen in het hele land weer open. Het gaat om Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Nan, Phrae en Sukhothai in het noorden; Bueng Kan, Nong Khai, Ubon Ratchathani en Udon Thani in het noordoosten; Kanchanaburi en Ratchaburi in het Westen; Chanthaburi, Rayong en Trat in het Oosten; Ayutthaya in de centrale regio en Nakhon Si Thammarat, Ranong, Satun, Songkhla en Trang in het zuiden.

In januari 2022 zal de vierde fase van de heropening inwerking treden, door de 13 grensprovincies te heropenen middels reisbubbels met buurlanden. Alle vier de fases hebben betrekking op de heropening van 43 provincies in heel Thailand.

Binnenlands toerisme

De Thaise regering is tevens van plan om het binnenlands toerisme te stimuleren door middel van twee stimuleringscampagnes, Rao Thiao Duai Kan (We Travel Together) en Tour Thiao Thai. De campagne gaat naar verwachting deze maand van start en geldt voor de reisperiode vanaf oktober, de start van het hoogseizoen in Thailand.

Tijdens de derde fase van de campagne ‘We Travel Together’ worden er kortingen tot 40% aangeboden op de prijzen van de hotels of vliegtickets, plus een dagelijkse e-voucher ter waarde van 600 Baht. De regering zal ook de Tour Thiao Thai stimuleren door 40% korting aan te bieden op pakketreizen met een maximum van 5.000 Baht per persoon.

Bron: TAT news

25 reacties op “Thailand heropent vanaf 1 oktober 5 extra bestemmingen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen”

 1. Kees zegt op

  Maar welke voorwaarden gaan er precies gelden? Quarantaine? CoE? Extra verzekering? ASQ hotel? Beperkte routes en plekken waar je mag gaan? Tracking app op je telefoon? Het klinkt wel leuk om te zeggen dat je open gaat, maar als er allerlei beperkende voorwaarden gelden: wie wil daar dan op vakantie?

  • De komende tijd wordt er meer bekend. Zelf verwachting ik een inkorting de quarantaineperiode naar 10 of 7 dagen (of misschien wel helemaal geen verplichte quarantaine meer). Nog even afwachten dus.

   • Mark zegt op

    Laat ons hopen.
    Dan kan ik eindelijk terug naar mijn vrouw, de Thaise familie en de Thaise en farrang vrienden. Naar de honden en het fruit en de bloemen in de tuin. Dan kan ik de groentetuin terug fatsoeneren.
    Terug de kleurrijke vliegenvangers, de bijeneters en de diverse soorten ijsvogels bewonderen vanop het terras.
    ‘S avonds met familie, buren en vrienden samen rond het open vuur eten en nadien bier en lao khao drinken.
    Opnieuw gaan vissen in de vijvers en rivierarmen van de Nan-vallei. Misschien mogen er wel terug viswedstrijden georganiseerd worden. Dan kan ik me nog eens meten met de beste Thaise sportvissers van de streek. Dan wordt ik weer voorwerp van weddenschappen. Wanneer zal die ene farrang onder de circa 250 wedstrijdvissers zijn eerste vis vangen? En hoe zwaar zal zijn grootste vis wegen? Dan mag ik weer bekers uitreiken aan de beste vissers om de wedstrijd zelfs een internationaal tintje te geven 🙂
    Na een druilerige zomer zal in de herfst het gemis van dit alles enkel groter worden.
    Laat ons hopen.

    • fred zegt op

     Wie wil kan nu toch ook al terug naar vrouw gezin en familie.

    • Eric BKK zegt op

     Met alle respect voor je post maar… je kunt NU Thailand binnen komen. Kom op, als je WIL kan het.

     • Mark zegt op

      Dat klopt beste Eric en Fred, maar met alle respect, de voorwaarden en praktische modaliteiten vind ik nog steeds bezwaarlijk. Ik som er enkele op:

      – Een paar duizend tot tienduizend euro spenderen aan een verzekering die ik al heb, louter om een administratieve gril te bevredigen.
      – 15 nachten opsluiting in een isolatiecel op eigen kosten aan tarieven die een veelvoud van marktprijs zijn.
      – Volledig gevaccineerd zijn met een mRNA kwaliteitsvaccin en met één of meerdere negatieve RT-PCR test het land binnenkomen om dan geïsoleerd te worden in een populatie waarin menig C19 besmetteling vrij circuleert.
      – Doorreizen naar de provincie waar ik woon en daar een tweede maal 15 nachten in quarantaine moeten, officieel in collectieve quarantaine met een paar honderd mensen in een zaal op kartonnen bedjes. In het beste geval opgesloten in mijn eigen huis, als ht dorpshoofd daarvoor zijn zegen geeft.

      Hoeveel gekker moet het nog worden om dit niet bezwaarlijk te noemen?

      Sorry, maar ik vind het in deze omstandigheden wijzer om nog even de kat uit de boom te kijken. Misschien begint het bij gebrek aan Thailandgangers bij “bevoegd gezag” na een tijdje toch eens te dagen dat hun (non-)beleid weinig effectief en zeker zeker niet efficiënt is. Alvast niet om de farrangs in groten getale met hun eurotjes terug naar Thailand te krijgen.
      En blijkbaar ook niet om de pandemie te beheersen.

      • S.a.a. zegt op

       Phuket Sandbox zit je al voor 20 euro per nacht. Kun je gewoon naar buiten. Ticket 600 euro. Verzekering 150 euro en bij sommige vliegmaatschappijen krijg je de covid dekking erbij.

       Voor 1500 euro zit jij in Thailand, inclusief hotel voor de 1e veertien dagen.

    • Paul Vercammen zegt op

     Hoi Mark,
     kan je me wat meer info mailen ivm het vissen? [email protected] bedankt grtjs.

  • Stan zegt op

   En dan ook nog overal (behalve op je hotelkamer) een mondkapje op. Wie wil zo op vakantie?

   • willem zegt op

    En een alcoholische drank is overal uit den boze. Behalve in je hotelkamer. Fijne vakantie.

    • Kees zegt op

     Bars, restaurants en strand open is natuurlijk een eerste vereiste. Zonder wordt het helemaal niks.

  • wibar zegt op

   Ben inderdaad wat voor voorwaarden men gaat hanteren. Klein lichtpuntje. In het artikel staat vermeld voor volledig gevaccineerde buitenlanders. Dit impliceert dat men dat als een andere groep ziet dan de onvoldoende of niet gevaccineerde buitenlanders. Ik neem aan dat dan ook de voorwaarden aanzienlijk minder strikt zijn voor de volledig gevaccineerde buitenlanders. Voor mij is het simpel. Ik heb 2 vaccinaties gehad (astra zenica 60+). En ga alleen maar reizen als ik na een negatieve test bij aankomst verder geen restricties ervaar buiten wellicht toegang tot donker rode infectie haarden. Ik heb geen behoefte om als een gevangenis boef 14 of 7 dagen te worden opgesloten in een hotelkamer. Zolang dat soort restricties nog geld kom ik niet. Ook het sandbox model trekt mij niet aan. weliswaar vrijer dan op een hotelkamer te zitten maar met allerlei controles en verdere restricties. Het moet vakantie zijn. Het moment om lekker te genieten na een lang jaar werk en sparen. En dat gaat met restricties dan toch geen lekkere vakantie ervaring voor mij worden.

   • wibar zegt op

    het woordje benieuwd is tussen “inderdaad” en “wat” weggevallen in de eerste zin. Maar ik neem aan dat jullie begrijpen wat er staat lol

   • Cor zegt op

    Tof wibar. Jij durft tenminste in te gaan tegen al die voorwaarden die sommige overheden opleggen.
    Ik hoop voor jou dat je in de toekomst ook nog effectief terecht zal kunnen in de toeristische bestemmingen waar jij ook echt je vakantiebudget wil besteden.
    Laat het ons vooral achteraf weten, ik ben beslist niet de enige die daar benieuwd naar is.
    Cor

   • PEER zegt op

    Wacht maar es Wibar, tot eind oktober wanneer er weer in Nederland ‘n corona-stijging is en ‘n lockdown is, dan verlang je om op Koh Phuket in de “sandbox” te mogen zitten!
    Ik zat van januari tot mei in Thailand en die quarantaine had ik er dik voor over.
    Nu weer, maar ik mag me vrij bewegen!
    Welcome to Thailand

 2. Pieter zegt op

  Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd en zelfs wat argwanend als het gaat om de voorwaarden.
  Maar mensen, is een mondkapje en/of alcohol echt een belemmering om te gaan..???
  Dat is als niet naar t café omdat je binnen niet mag roken….hmmmm.

  • Tom zegt op

   IK denk zolang je corona app nog werkt , dat kun je opvragen bij de GGD

 3. Thailandganger zegt op

  Dat klink in elk geval heel positief na waarschijnlijk ook een verplichte negatieve test.
  Vraag die bij mij opkomt is dan “hoe lang geleden mag een vaccinatie zijn”?
  Een vaccinatie lijkt namelijk na verloop van tijd aan effectiviteit in te boeten.

 4. Arie Schagen zegt op

  Wij staan te popelen om weer naar Prachuap Khiri Khan af te reizen, maar alleen als we geen hele dure verzekering hoeven af te sluiten terwijl we een uitstekende ziektekosten verzekering hebben. Is daar al meer over bekent? Hopelijk komt het dan toch nog goed

 5. Lessram zegt op

  Had het voor oktober 2021 een paar maand geleden al opgegeven. Omdat ik mijn vakantie toch moet opmaken van de baas…. tja dan maar iets in zuid-europa. Spanje/Portugal/Griekeland whatever zolang de zon maar schijnt en er een strand is.
  Met deze nieuwe info geven we in elk geval het 6 weken “backpacken” door Thailand voor Januari-Februari 2022 ook maar op.
  Misschien hooguit nog 2-3 weekjes op een vaste lokatie, maar zelfs dat alleen als het zonder ASQ hotel mag. (mondkapjes, geen alcohol etc vind ik niet echt een probleem).

 6. Pieter zegt op

  Nu even afwachten of die quarantine inderdaad eraf gaat of misschien maar een weekje gaat worden. Fingers crossed, want we vliegen op 5 Oct naar Bangkok !

 7. Jesika zegt op

  Hopelijk valt quarantaine voor gevaccineerde toeristen dan weg… Zij hebben 18d gepland maar als daar al quarantaine inmoet…. Is dan 3e poging om er te kunnen heen dan… Laat ons hopen…

 8. Philippe zegt op

  Of niet ?
  Mijn mening over “We travel together” … 40% korting op hotel en vliegticket en dan nog eens een e-voucher van 600thb per dag !
  Met zo’n voorwaarden gaat iedere Thai toch op vakantie, of niet ?
  Tenslotte hebben ze allemaal veel geld verdiend de afgelopen 20 maanden, of niet ?
  Zal er dan nog plaats zijn in de hotels voor de buitenlandse toeristen, of niet ?
  Moeten de Thai dan ook in opgelegde ASQ hotels, of niet ?
  Zullen de Thai toeristen op de Koh’s of … ook onderworpen worden aan 4, 5 testen, of niet ?
  Misschien komt het nog zover dat buitenlandse toeristen toch nog toegelaten worden zonder quarantaine op voorwaarde dat ze in de horeca gaan werken voor de massale Thaise toeristische toevloed, of niet ?
  Het plezante hiervan is dat we elke dag wat anders te lezen en te schrijven hebben, of niet ?

 9. Annie zegt op

  Ik lees steeds maar volledig gevaccineerden , ik ben ( geloof ik ) nog nergens tegen gekomen hersteld van Corona , dus als ik het goed begrijp ga dit alleen mogelijk worden als je volledig gevaccineerd bent maar wat houd dat in in ….. in ? Hier hebben ze het al over een 3e vaccinatie die eraan zit te komen voor degene die al volledig gevaccineerd zijn , ik vind dit een beetje de wereld op zijn kop je reist heel Europa door met een herstel bewijs of een vaccinatie bewijs en een negatieve test ik zie het zwaar in voor Thailand en de economie, heb het ook heel erg te doen met de mensen in Thailand die wel van de toeristen afhankelijk zijn

  • Cor zegt op

   Beste annie
   Je mag de situaties in de diverse landen niet vergelijken op basis van de besmettingscijfers.
   Cijfers inzake vaccinaties van de lokale bevolking (VEEL belangrijker dan die van de bezoekers) en nationale ziekenhuiscapaciteit spelen een cruciale rol.
   En de (laagdrempelig, algemeen toegankelijke en kwalitatief aanvaardbare) ziekenhuiscapaciteit is in Thailand veel beperkter dan in een doorsnee Europees land.
   En ook de vaccinatiegraad ligt hier nog veel lager dan in Europa.
   Cor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website