De 66-jarige zoon van wijlen koning Bhumibol, Maha Vajiralongkorn (RamaX), is in Bangkok officieel gekroond en daarmee heeft Thailand na 69 jaar weer een nieuwe koning. De kroningsceremonie vond plaats in het Grand Palace. 

Na de zuiveringsrituelen met heilig water uit alle delen van Thailand, is hij gekroond. De ceremonies die nog volgen nemen in totaal drie dagen in beslag. Later vandaag volgen nog een bezoek aan een boeddhistische tempel en de officiële ontvangst van hoogwaardigheidsbekleders.

Morgen volgt een processie door Bangkok naar drie heiligdommen, maandag zal hij te zien zijn op het balkon en dan zal ook de nieuwe koningin Suthida officieel aan het volk worden getoond. Eerder deze week is hij met 40-jarige Suthida Tidjai, in besloten kring getrouwd. Koningin Suthida is een voormalig stewardess van THAI Airways.

Vandaag hebben ook zo’n 40.000 gevangenen een koninklijk pardon gekregen.

Koning Vajiralongkorn volgde in 2016 zijn overleden en bij het volk zeer geliefde vader Bhumibol op. De nieuwe koning is ook direct de rijkste monarch ter wereld. De bezittingen van de koning vertegenwoordigen naar schatting 40 miljard dollar.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website